Ερευνητές πέτυχαν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 186Gbps

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου SuperComputing 2011 στο Σηάτλ της Αμερικής, ερευνητές κατάφεραν να μεταφέρουν δεδομένα με ταχύτητα 186Gbps (98Gbps upstream, 88Gbps down) μέσα από δίκτυο οπτικών ινών μεταξύ δύο σημείων που απείχαν μεταξύ τους 212 χιλιόμετρα. Μέχρι και οι ταχύτατοι δίσκοι SSD των servers που χρησιμοποιήθηκαν δυσκολεύτηκαν να προλάβουν την εγγραφή των μεταφερόμενων δεδομένων!

, Ερευνητές πέτυχαν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 186Gbps

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kokour

88 Gbps είναι 8,8 Giga byte per second η κάνω λάθος?Δηλαδή μια ταινία 1080p θα θέλει περίπου 1sec για να κατέβει?

Κώστας Β

Gbps ειναι Giga bits per second. 88Gbps είναι 11 GB/s

Spiros M.

Το 1 Gbps είναι 1 Gigabit per second. 1 bit ισούτε με 0,125 bytes/s. Άρα 1Gbps είναι 125.000.000Bytes x88 = 11.000.000.000bytes.= 11×10^9bytes δηλαδή 11GB/s.(όπως αναφέρει και ο φίλος από πάνω)

Είναι τεράστια η ταχύτητα. Για να καταλάβουν και άλλου φίλοι, έστω ότι ένα βίντεο του youtube 2Gb μπορούμε να φορτώσουμε 5 βίντεο σε 1 sec(και να ολοκληροθούν και 1 που θα κατέβει το μισό και θα ολοκληρωθεί στο 2sec.)

Εκεί βέβαια παρουσιάζεται αυτό που αναφέρουν πολλοί για αυτόν τον καιρό, ότι το internet θα είναι αρκετά γρηγορότερο από τα περισσότερα pc που θα ευθήνονται για την ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων.

Nikosmph

O νόμος του Nielsen’s (Internet Bandwidth) αναφέρει πως το Bandwidth διπλασιάζεται κάθε 20 μήνες (high-end users) ενώ στο μέσο χρήστη η αύξηση είναι μικρότερη! Ο νόμος του Moore (Computer power) αναφέρει πως η ισχύς των υπολογιστών διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ταχύτητες του διαδικτύου σε 10 χρόνια θα είναι 57x ενώ οι αντίστοιχες επιδώσεις των H/Y 100x σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα! Από ότι φαίνεται δυστυχώς το ίντερνετ θα συνεχίσει να υπολείπεται κατά πολύ σε σχέση με τις επιδόσεις των υπολογιστών!

Ταχύτητες 88Gbps για high-end users (είναι οι χρήστες που έχουν συνδέσεις 54Mbits σήμερα) αναμένονται σε καμιά 18-20 χρονάκια περίπου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.