Έκθεση Symantec Intelligence για τον Ιούλιο 2011

Η Symantec ανακοίνωσε την δημοσίευση της έκθεσής της Symantec Intelligence Report Ιούλιος 2011, την συνδυαστική έκθεση της Symantec που ενσωματώνει την έρευνα και ανάλυση από τις Εκθέσεις Symantec.cloud MessageLabs Intelligence και State of Spam & Phishing. Η ανάλυση αυτού του μήνα αποκαλύπτει μία επιθετική και συνεχώς εναλλασσόμενη κακόβουλη επίθεση πολυμορφικής φύσεως.

, Έκθεση Symantec Intelligence για τον Ιούλιο 2011

Με ένα στα 280,9 email να θεωρείται ως κακόβουλο τον μήνα Ιούλιο, η αύξηση αντιστοιχούσε στο 23,7% του συνόλου όλων των email-borne malware που εντοπίστηκαν τον Ιούλιο. Ο αριθμός διπλασιάστηκε σε διάστημα 6 μηνών, κάτι που υποδεικνύει πόσο επιθετική στρατηγική ακολουθούν πλέον οι κυβερνοεγκληματίες.

Σημαντικά σημεία της έκθεσης:
• Spam: Τον Ιούλιο 2011, το παγκόσμιο ποσοστό spam στην κίνηση των email αυξήθηκε κατά 77,8% σε σχέση με τον Μάιο 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 4,9%% (1 στα 1,29 emails).
• Phishing: Τον Ιούλιο, η δραστηριότητα phishing αυξήθηκε κατά 0,01% σε σχέση με τον Ιούνιο 2011. Ένα στα 319,3 emails (0.313 %) περιείχαν κάποια μορφή επίθεσης phishing.
• E-mail-borne Απειλές: Το παγκόσμιο ποσοστό email-borne ιών στην κίνηση των email ήταν ένα στα 280,9 emails (0.333 %) τον Ιούλιο, μία αύξηση της τάξης των 0,01% από τον Ιούνιο 2011.
• Web-based Malware Απειλές: Τον Ιούλιο, η έκθεση Symantec Intelligence εντόπισε ένα μέσο όρο 6,797 Ιστοσελίδων σε καθημερινή βάση που φιλοξενούσαν malware και άλλα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως spyware και adware; Μία αύξηση 25,5% από τον Ιούνιο 2011.
• Endpoint Threats: Το πιο συχνό Malware που παρεμποδίστηκε τον τελευταίο μήνα ήταν το W32.Ramnit!html, ένα worm που εξαπλώνεται μέσω removable drives και μολύνει executable αρχεία. Παραλλαγές του Ramnit worm αποτέλεσαν το 17,3% όλων των κακόβουλων λογισμικών που εμποδίστηκαν από τα λογισμικά ασφαλείας τον Ιούλιο.

Κάθετες Τάσεις:
• Τον Ιούλιο, ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους spammers με ποσοστό 80,7%.
• Τα επίπεδα spam στον τομέα της εκπαίδευσης άγγιξε το 80,3%, ενώ ο φαρμακευτικός τομέας κινήθηκε στο 77,9%. Το επίπεδο spam των υπηρεσιών πληροφορικής ήταν στο 77,8%, ενώ ο Δημόσιος τομέας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινήθηκαν στο 77%.
• Ο Δημόσιος Τομέας παρέμεινε εκείνος με τις περισσότερες επιθέσεις phishing τον Ιούλιο, αφού ένα στα 73,2 emails αποτελούσαν επίθεση phishing. Επίσης, ένα στα 62,1 email στον Δημόσιο Τομέα μπλοκαρίστηκε ως κακόβουλο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]