Οι απατεώνες του διαδικτύου αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τον σεισμό στην Αϊτή

Η Symantec έχει εντοπίσει απατεώνες του διαδικτύου, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τον σεισμό στην Αϊτή. Ορισμένοι από αυτούς στέλνουν spam e-mails επιδιώκοντας σε δωρεές και σε αλλοίωση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, έχοντας ως απώτερο στόχο την προσβολή των υπολογιστών με malware. Παρακάτω υπάρχει ένα τέτοιο παράδειγμα.

, Οι απατεώνες του διαδικτύου αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τον σεισμό στην Αϊτή

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν την σωστή ταχυδρομική διεύθυνση, ενώ πράγματι υπάρχει έκκληση του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού (British Red Cross –BRC-) για δωρεές με στόχο την παροχή βοήθειας στα θύματα της καταστροφής. Η διαφορά είναι ότι ο BRC δεν χρησιμοποιεί την εταιρία Western Union για τις δωρεές του. Επίσης, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ανήκει στον BRC. Όλα τα χρήματα που στέλνονται, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που δίνονται από αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση, δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν στην Αϊτή, αλλά θα καταλήξουν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Symantec προτρέπουν στους χρήστες να ακολουθούν πρακτικές που θα τους επιτρέψουν να είναι ασφαλείς online και να διασφαλίσουν ότι οι δωρεές τους και η υποστήριξη τους θα φθάσουν τα θύματα της καταστροφής.

Όταν πραγματοποιείτε δωρεά online, πάντα να θυμάστε:
– Αποφύγετε να κλικάρετε σε ύποπτα links εντός των email ή σε IM messages καθώς μπορεί αυτά να αποτελούν ιστοσελίδες εξαπάτησης. Οι ειδικοί ασφαλείας της Symantec προτείνουν να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις απευθείας στον browser.
– Ποτέ μην συμπληρώνετε φόρμες εντός των μηνυμάτων, οι οποίες ζητούν προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες ή κωδικούς. Ένας αξιόπιστος κοινωφελής οργανισμός δεν πρόκειται να ζητήσει προσωπικές λεπτομέρειες μέσω e-mail. – Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία, επικοινωνήστε με τον οργανισμό σε ένα εξακριβωμένο τηλεφωνικό αριθμό ή μέσω μίας γνωστής διεύθυνσης στο διαδίκτυο, την οποία θα πληκτρολογήσετε απευθείας στον browser.

, Οι απατεώνες του διαδικτύου αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν τον σεισμό στην Αϊτή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Αν ειναι δυνατον…καποιοι ανθρωποι να υποφερουν και αλλοι να κοιτανε να εκμεταλευτουν την κατασταση για να βγαλουν λεφτα…

Λευτέρης

Τι άνθρωποι κυκλοφορούν στις μέρες μας Θέλουν ένα γερό βρόμοξυλο τους άξιζει!!!!!

Spiros

Μια μεγάλη προσπάθεια είναι αυτή που γίνεται από γνωστούς τραγουδιστές όπου διαθέτουν δωρεάν νέα μουσική τους όπου την κατεβάζεις δωρεάν και μπορείς να κάνεις donate για τον σεισμό της Αϊτή. Το αναφέρω και θέλω να πω μπράβο και ειδικά στο συγκρότημα Linkin Park όπου το κάνει αυτό.
https://www.musicforrelief.org/

nkk

αυτούς κανονικά θα έπρεπε να τους πιάνουν, να τους βάζουν μέσα στα ερείπια και να τους αφήνουν εκεί! Έτσι, θα υπήρχε και το απαραίτητο poetic justice!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.