The Next Web Conference 2008 | Ανταπόκριση από το Άμστερνταμ

, The Next Web Conference 2008 | Ανταπόκριση από το ΆμστερνταμΗ ομάδα του n00b.gr βρίσκεται από χθες και για τις επόμενες 6 ημέρες στο Άμστερνταμ. Σκοπός της παρουσία της εκεί το συνέδριο The Next Web Conference. Ο Αλέξανδρος, από τα ιδρυτικά μέλη του noob.gr μας έστειλε εχθές μια πρώτη ανταπόκριση από το συνέδριο την οποία σας μεταφέρουμε αυτούσια. Τον ευχαριστούμε πολύ γιατί καταλαβαίνουμε ότι η κούραση είναι μεγάλη και παρ’ όλα αυτά έγραψε δυο λόγια για τους φίλους του techblog.gr.

, The Next Web Conference 2008 | Ανταπόκριση από το ΆμστερνταμΑρχίζοντας, θα ξεκινήσω από το registration, το οποίο ξεκίνησε στις 8 και διεξάχθηκε αρκετά εύκολα και γρήγορα. Στη συνέχεια και με της κάρτες εισόδου στο χέρι, πήγαμε να πιούμε ένα καφέ και να φάμε το πρωινό που τόσο περιμέναμε, αλλά ως εκεί έμεινε διότι μόνο κάτι κουλουράκια είχε! Με τον καφέ στο χέρι, αρχίσαμε να περιηγούμαστε στην αίθουσα και να γνωρίζουμε κόσμο.

Φτάνει η ώρα όπου αρχίζει το Next Web Conference. Η πρώτη ομιλία ήταν με θέμα «Το Internet, μας κάνει αθάνατους;». Αν και δεν είχα ξυπνήσει ακόμη για τα καλά και δε θυμάμαι τι έλεγε, δε νομίζω ότι δόθηκε σαφής απάντηση. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν 6 νέες εταιρείες (startups) στο χώρο του παγκόσμιου διαδικτύου. Η ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν αυτές του Gil Pebchina (www.wikia.com), Kevin Rose (www.digg.com), Leah Culver (www.pownce.com).

, The Next Web Conference 2008 | Ανταπόκριση από το ΆμστερνταμΑνά τακτά χρονικά διαστήματα είχε Break, για να συνεχίσουμε τις γνωριμίες, να μπορέσουμε να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με τους ομιλητές και να μπορέσουμε να φάμε και κάτι, πράγμα που δε θα το ξανακάνουμε γιατί το φαγητό που είχε ήταν απαίσιο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερο live blogging από το Άμστερνταμ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandros

Θα προσπαθήσω να μεταφέρω το κλίμα αυτή τη στιγμή…

On stage είναι ο C.E.O. του amazon.com και παρουσιάζει την εταιρεία, κάποιεσ σημαντικές πληροφορίες για την νέες εταιρείες που μπαίνουμε στο χώρο και υπηρεσίες hosting από την amazon. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε λάθη κάνω, τα γράφω όρθιος και με ένα χέρι.

Alexandros

Μόλις τελείωσε ο Robert Vogels του amazon.com και ανεβαίνουν στη σκηνή 6 startups εταιρείες, να κάνουν την 5λεπτη παρουσίασή τους η καθεμία. Μπορώ να πω, απ’ότι έχω δει μέχρι τώρα, η ποιότητα των παρουσιάσεων είναι εξαιρετική. Επίσης, θέλω να σας πω ότι πριν από λίγο που βγήκα να γεμίσω την κούπα μου με καφέ, ήμουν με το γνωστό Robert Scoble και “τα λέγαμε”.

NemeciS

Αλέξανδρε κάνεις καταπληκτική ανταπόκριση.Μακάρι να είμουν εκεί…

Alexandros

Να ‘σαι καλά φίλε μου, μακάρι να είχα τη δυνατότητα να σας γράψω και παραπάνω πράγματα.

Λοιπόν, έχοντας τελειώσει τις παρουσιάσεις των startups, κάναμε ένα break για καφέ και γνωριμίες. Αυτή τη στιγμή είναι στη σκηνή ο Chris Saad, από το dataportability.com και κάνει μια ανοιχτή συζήτηση με τον παρουσιαστή και το κοινό. Μπορώ να πω ότι οι εμπειρίες που έχουμε πάρει από εδώ, είναι πραγματικά πάρα πολυ σημαντικές.

Στη συνέχεια έχουμε ένα event για το next web και μετά συνεχίζουμε με το “VPro tegenlicht WORLD PREMIERE of the truth according to wikipedia”. Μπορώ να πώ ότι έχουμε μέλλον ακόμη και το βράδυ αναμένεται μεγάλο, γιατί έχουμε πάρτυ για το κλείσιμο του conference. Θα έχετε και photos κάποια στιγμή… 😉

Alexandros

Το next web conference μόλις τελείωσε. Έγινε η τελετή απονομής των βραβίων next web 2008, σε εταιρείες και sites (την οποία δε μπόρεσα να μεταδώσω διότι μας έκλεισαν το internet). Τώρα θα πάμε να φάμε όλοι μαζί στο κέντρο της πόλης και να συζητήσουμε και το βράδυ έχει πάρτυ στο ODEON, ένα από τα πιο δημοφιλή club του Amsterdam. Τον απολογισμό του όλου κλίματος θα σας τον κάνω το βράδυ ή αύριο. Πάντως, μπορώ να πω ότι όλα ήταν αρκετά καλά!

pegasus

@Alexandros: Πολύ Μαρία Καρχιλάκη μου έκανε το “Θα προσπαθήσω να μεταφέρω το κλίμα αυτή τη στιγμή…” 😛
Άν σε ζητήσει το Mega να πώ οτι δέχεσαι;

Καλημέρα, σε όλους σας εκεί.

tasosvel

Όταν μπορέσεις στείλε να μας πεις πια site βραβευσαν .
@pegasus το πήρες το κινητό ;

dkalo
pegasus

@tasosvel ακόμα περιμένω τον κύριο από πάνω ^^^ να το κανονίσει.

alexandros

https://www.flickr.com/photos/thenextweb/2385330486/ <—- Τα λέει όλα αυτή η φώτο… 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.