Tim Cook: Η Apple δεν θέλει τα προσωπικά σας δεδομένα

Σε μια τελετή που διοργανώθηκε από το Electronic Privacy Information Center (EPIC), ο CEO της Apple Tim Cook παρέλαβε το Freedom Award, ένα βραβείο όπου προηγουμένως είχε δοθεί σε άτομα όπως ο Edward Snowden. Στον λόγο του δεν παρέλειψε να επαναλάβει την στάση της εταιρείας απέναντι στην ιδιωτικότητα.

Καρφιά σε Facebook και Google
Επιπλέον, ο Tim Cook τόνισε ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ που ενδιαφέρεται να έχει πρόσβαση στα δεδομένα αλλά ότι και μεγάλοι παίκτες της τεχνολογικής βιομηχανίας αδιαφορούν για την ιδιωτικότητα μπροστά στα κέρδη.

Ο Cook δεν κατονόμασε κανέναν, αλλά δεν θέλει πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ότι εννοούσε Facebook και Google, μεταξύ άλλων. Ανέφερε τακτικές κατά τις οποίες συλλέγουν τα δεδομένα και τα πουλάνε σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα. Αυτές οι πληροφορίες είπε συλλέγονται συνήθως δίνοντας ως αντάλλαγμα μια δωρεάν υπηρεσία όπως το email και αυτό είναι το κόστος του “δωρεάν”.

“Η Apple δεν θέλει τα δεδομένα σας”
Σε αντίθεση με το Facebook και την Google, η Apple είπε δεν ενδιαφέρεται να συλλέξει και να πουλήσει τέτοιες πληροφορίες. Δεν έχουν κανέναν λόγο να διακινήσουν τα δεδομένα των χρηστών, εκτός αν αυτό γίνει λόγω hacking ή ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, όπως άλλωστε έδειξε το σκάνδαλο με το iCloud και τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων πέρσι.

Κριτική κατά των ΗΠΑ
Ο Cook δεν δίσταζε να κριτικάρει και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία είναι απειλή για την ιδιωτικότητα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει πίσω πόρτες στο λογισμικό ώστε να αποκτάει εύκολα στοιχεία. Από την άλλη η Apple θέλει να κάνει την ιδιωτικότητα και την κωδικοποίηση των στοιχείων ακόμη πιο δυνατή και ασφαλή. “Εάν έχεις μια πίσω πόρτα ή έστω κλειδιά για αυτή τότε αυτό σημαίνει ότι προσκαλείς τους κλέφτες να την ανοίξουν”.

Ο λόγος του Cook έρχεται την στιγμή που στις ΗΠΑ προσπαθούν να περάσουν το Freedom Act σε νόμο, νομοσχέδιο poy θέλει να περιορίσει την δύναμη της NSA αλλά παράλληλα ανανεώνει το Patriot Act, που αποτελεί πλήγμα για την ιδιωτικότητα.

Tim Cook: Η Apple δεν θέλει τα προσωπικά σας δεδομένα, Tim Cook: Η Apple δεν θέλει τα προσωπικά σας δεδομένα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

So pay up, and we’ll still collect your data…
Ήμαρτον!

tech21man

Εχεις δει το video μεξικανου bmw motorad κυριε cook? Πιθανο να εισαι το επομενο περιεχομενο αν δεν σταματησεις τις κοτσανες, αλλα μαλλον δεν προκειται.

Πανε δωρισε δυο τρεις περιουσιες ακομη.

killbillgr

Η Apple δεν θέλει τα δεδομένα σας έχε χορτάσει από αυτά!!!

Βαγγέλης

Ο Σνόουντεν ειπε οτι το iphone ειναι τελειο εργαλειο παρακολουθησης και ο Cook εμεσως λεει οτι μπορουν να σε παρακολουθουν αν σε χακαρουν.Κυριως μαρκετιστικα ειναι τα λογια του

Impressive-Instant

Το σίγουρο είναι ότι το κάνει πιο κομψά από τους άλλους δύο…
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν την κάνει καλύτερη από τους άλλους, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα.

Parastas

Δεν τον ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή.

If you know what I mean… 😉

zois

μονο και μονο με την ξυνοφατσα που βλεπεις καταλαβενεις με τι εχεις να κανεις κατι τετοιες φατσες θα μας καταστρεψουν να το θυμαστε.

360kias

Τοτε ρε zois φτιαξε μια δικια σου εταιρεια και κανε τα κουμαντα σου…ειμαστε πολυ μικροι ολοι μας για να κρινουμε αυτα τα κεφαλια ποσο μαλλον νατουςκρινουμε απο τη φατσα

Γιωργος

Οποιος πιστευει οτι υπαρχει η παραμικρη διαφορα σε ολες αυτες τις εταιριες κοιμαται πολυ βαθια.Ολες εχουν ενα και μονο σκοπο το χρημα και πολυ απλα πουλανε με τον τροπο που μπορουν.Αλλες με την υποτιθεμενη ποιοτητα αλλες με τα φοβερα specs που σε ενα εξαμηνο θεωρουνται αρχαια.Και εμεις τα σκαμε και τρωγομαστε για αυτες.Κατοχος s6 kai ipad air 2 για να μην μου πειτε οτι ανοικω σε καποιο στρατοπεδο.

Agnostos13

Δεν ειπε οτι δεν μπορει να παρακολουθηθει και να hack-εφθει. Ειπε οτι δεν πληρωνεται, οπως αλλοι, για να δινει στοιχεια ή για να αφηνει τρυπες για την ευκολη προσβαση στα δεδομενα του χρηστη.

Manolis

έχει δίκιο ο Κύριος Cook, το δακτυλικό αποτύπωμα και ο καρδιακός παλμός του ιδιοκτήτη που διαβάζει το ρολόι είναι απλά τυχαία!!! :p

Beholder

Οπως αναφέρεται και παραπάνω, ο Edward Snowden έχει μιλήσει ξεκάθαρα για το iPhone. Εκτός αυτών (μυστικών υπηρεσιών), πρόσφατα και όλος ο κόσμος πήρε μια γεύση του τι μπορεί να συμβεί με ένα συνδυασμό τρυπών του συστήματος & αμέλειας χρηστών (The Fappening, ρεζιλίκια ιδίως της Jennifer Lawrence και πολλών άλλων)

wrangler10

Μα φυσικά η Apple δεν τα θελει.Απλως τα ¨πουλάει ¨ σε τρίτους.

Agnostos13

@wrangler10

Μπερδεψες τις εταιρειες!

wrangler10

@ Agnostos13

Μια χαρά τα λέω ,δεν μπέρδεψα τίποτα.

Δημήτρης Κ.

Εγώ πάλι έστω και λίγο τον πιστεύω τον Cook.Θυμάστε ένα κινητό που είχε ανακοινώσει η Boeing?Το οποίο λεγόταν το πιο ασφαλές κινητό..αλλά κατά τα άλλα η ίδια η Boeing έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του προγράμματος PRISM,MUSCULAR ΚΑΙ TURBINE…Περιττοί οι σχολιασμοί πιστεύω

Themazerunner

“Tim Cook: Η Apple δεν θέλει τα προσωπικά σας δεδομένα”…
Γιατι απλα τα παιρνει.
Χρειαζεται και να ρωτησει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.