Ο Tim Cook είχε προσφερθεί να δώσει μόσχευμα στον Steve Jobs

O σημερινός CEO της Apple, Tim Cook προσέφερε μέρος από το συκώτι του όταν ο συν-ιδρυτής της Apple, Steve Jobs ήταν βαριά άρρωστος και περίμενε να βρεθεί κάποιο μόσχευμα. Η αποκάλυψη γίνεται από το νέο βιβλίο “Becoming Steve Jobs” των Brent Schlender and Rick Tetzeli.

Σύμφωνα με το βιβλίο ο Cook πήγε να δει τον Jobs στο σπίτι του το 2009, όπως έκανε κάθε μέρα ενώ ο Jobs ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ο Jobs από τα τέλη του 2003 υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας και το 2009 ήταν σε άσχημη κατάσταση ενώ περίμενε συμβατό μόσχευμα.

Ο Cook ήταν πεπεισμένος ότι ο Jobs θα πέθαινε και πήγε να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις όπου διαπίστωσε ότι έχει την ίδια σπάνια ομάδα αίματος με τον Jobs. Επέστρεψε και του έκανε την πρόταση να δώσει μέρος από το δικό του πάγκρεας για να γίνει η μεταμόσχευση. Του εξήγησε ότι έχουν την ίδια ομάδα αίματος, ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από την εγχείρηση, ότι το ήπαρ θα μπορούσε να αναγεννηθεί και ότι ο Cook θα έδινε μόνο ένα μικρό κομμάτι.

Ωστόσο η απάντηση του Jobs στον Cook, ήταν να του βάλει τις φωνές χωρίς να τον αφήσει να ολοκληρώσει την πρότασή του και του είπε ότι δεν μπορεί να τον αφήσει να μπει σε μια τέτοια χειρουργική διαδικασία.

Ο Cook περιγράφει τη στιγμή λέγοντας “He cut me off at the legs, almost before the words were out of my mouth. No, he said.I’ll never let you do that. I’ll never do that. Steve only yelled at me four or five times during the 13 years I knew him, and this was one of them”.

To 2009 o Jobs έκανε τελικά μεταμόσχευση 21 Μαρτίου το 2009, αλλά το 2011 πέθανε διότι ο καρκίνος επέστρεψε.

Το “Becoming Steve Jobs” κυκλοφορεί 24 Μαρτίου και περιλαμβάνει κι άλλες πληροφορίες για την Apple και το πως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Ο Jobs και ο επικεφαλής της Disney, Bob Iger είχαν συζητήσει να αγοράσουν την Yahoo!, μια κίνηση η οποία θα έβαζε την Apple σε έναν τομέα όπου κυριαρχεί η Google.

Επιπλέον, σε συνάντησή του με τον Jony Ive είχε πει “I just don’t like television. Apple will never make a TV again”, αν και η Apple δεν είχε ποτέ τηλεόραση, οπότε μάλλον κάτι είχε ως prototype κάποτε, το οποίο δεν κυκλοφόρησε.

tim cook μόσχευμα, Ο Tim Cook είχε προσφερθεί να δώσει μόσχευμα στον Steve Jobs


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αληθινή φιλία; Ίσως το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο.

Λεωνιδας

Αν δεν κάνω λάθος η πιο σπάνια ο ομάδα αίματος είναι η ΑΒ. Κι αυτοί που την έχουν μπορούν να δεχθούν μεταμόσχευση από κάθε άλλη ομάδα αίματος. Just saying.

παναγιωτης

ρε αφήστε τον άνθρωπο να αναπαυθεί επιτέλους…. μια ταινια, μια τι έκανε, τι δεν έκανε… φτάνει.
Πρέπει να κάνουμε σπουδαίο με το ζόρι;

lefteris tol.

Η πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι Ο- (αρνητικό) η οποια μπορεί να δώσει σε όλους αλλά περνει μόνο από Ο- !!

realman1

Γιατι οπωσδηποτε θελουν να κανουν ηρωα τον tim cook γιατι?

realman1

Οσο για τις σπανιες ομαδες αιματος ειναι η AB γιατι μπορει να δωσει μονο στην ιδια ομαδα

Theo

Εντάξει ξέρουμε ποιός ήταν ο Jobs και ποιος είναι ο Cook. Με το που ανακοίνωσαν το apple watch θα κυκλοφορήσει αυτό. Φτάνει κάθε φορά με το να είναι η apple συνεχώς στην επικαιρότητα. Έτσι θέλει να πουλάει; Δεν περιστρέφονται όλα γύρω από την apple !!! Πέρασαν 4μιση χρόνια από τον θάνατο του Jobs και δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία. Εδώ πεθαίνει κόσμος και κοσμάκις κι εμείς έχουμε κολλήσει στον Jobs, να ‘ναι καλά εκεί που είναι ο άνθρωπος αλλά το αστείο αυτό πρέπει να σταματήσει.

Theo

*3μιση χρόνια

theo

WARNING προς όλους του ημιμαθείς: η πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι η hh η αλιώς bombay blood type. google it…

realman1 είσαι λάθος, την σωστή απάντηση την έδωσε πριν απο εσένα ο lefteris tol.
δεν είναι κακό να κάνει λάθος κάποιος, κακό είναι να έχει δωθεί η σωσή απάντηση, να πηγαίνεις να διορθώσεις, χωρίς να μπεις καν στον κόπο να τσεκάρεις… και να μεγαλώνεις το λαθος και να παραπληροφορεις…ο lefteris tol τα ίπε όλα με δυο κουβέντες, απλά και κατανοητά

Techman

Παιδιά στι βιολογία τις πρώτης λυκείου λέει ότι οι πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι το ο rhesus – δηλαδή μπορεί να δώσει σε όλες τις ομάδες αίματος αλλά να πάει μόνο από o rhesus –

Σωστός

Λεωνίδας

Δίκιο έχει πράγματι ο theo. Η πιο σπάνια είναι η hh. Κι όχι, η ΑΒ παραμένει σπανιότερη από την 0 με Rhesus αρνητικό. Κι ευτυχώς αφού είναι πανδότης. Όπως και να’ χει και οι δύο δυσεύρετες.

Μπορείτε να δείτε και τον πίνακα στην παρακάτω ιστοσελίδα:
https://m.redcrossblood.org/learn-about-blood/blood-types

Λεωνιδας

Δίκιο έχει πράγματι ο theo. Η πιο σπάνια είναι η hh. Κι όχι, η ΑΒ παραμένει σπανιότερη από την 0 με Rhesus αρνητικό. Ωστόσο είναι και οι δύο δυσεύρετες.

Ορίστε κι ένας πίνακας στην παρακάτω ιστοσελίδα:
https://m.redcrossblood.org/learn-about-blood/blood-types

realman1

6. Η πιο σπανια ομαδα ειναι η ΑΒ
Υποβλήθηκε γιατρο Eφραιμιδη στις Τρί, 25/10/2011 – 19:23.
Η πιο σπανια ομαδα ειναι η ΑΒ και για να γινω πιο κατανοητη και απλη αυτο συμβαινει επειδη μπορει να δωσει μονο στην ιδια ομαδα αιματος αλλα ειναι πανδεκτης δηλαδη δεχεται απο ολες τις ομαδες

Οσο για την Ο ομαδα δεν ειναι σπανια απλα ειναι παγκοσμιος δοτης δηλαδη μπορει να δωσει σε ολες τις ομαδες, το πιο συνηθες παραδειγμα ειναι στα επειγοντα ενος νοσοκομειου οπου δεχονται πολλα τροχαια περιστατικα και δεν υπαρχει χρονος για να δουν τι ομαδα αιματος εχει ο ασθενεις οποτε χορηγουν παντα ομαδα αιματος Ο

realman1

Αμα δεν ειναι οπως τα λεει ο ισραηλινός καθηγητης ενα αρθρο του απλα παραθετο μαλλον σωστοτερα παράγραφο απο το κειμενο του then με εκαψε ο εβραιο :p

realman1

Και εδω ο σωλον (αλήθεια δεν το κανω επιτηδες να πεσω πανω τους :p) λεει ακριβως τα ιδια.https://www.solon.org.gr/index.php/zoi-sinidisi-kathimerinotita/aimodosia-metamoshefsi/137-aimodosia-metamoshefsi/4846-10-stoixeia-gia-to-aima-pou-den-gnorizate.html

realman1

@ Λεωνιδας ο τυπος hh υπαρχει πολυ σπανια σε ποσοστα ανθρωπου. τhis very rare phenotype is generally present in about 0.0004% (about 4 per million) of the human populatioν. Εμεις μιλαμε απο τα συχνα ποιο ειναι το σπανιοτερο απο αποψη και δυσκολιας και χρησης εγω ετσι το εισεπραξα ναι αμα μιλαμε σαν ποσοστα ο τυπος hh με διαφορα και οπως ποσταρα ειναι 0.0004% μιλαμε για εναν καθε 250.000 )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.