Tim Cook: “Τρολάρει” όσους δεν έχουν iPhone [video]

Ο Tim Cook βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο George Washington University όπου και μίλησε μεταξύ άλλων για το όραμα του Steve Jobs, το οποίο πραγματοποιήθηκε και τελικά η Apple έχει καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο. Στην ίδια ομιλία βρήκε την ευκαιρία να “τρολάρει” τα αντίπαλα λειτουργικά του iOS.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο CEO της Apple ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να βάλουν τα κινητά τους στο αθόρυβο και είπε ότι όσοι έχουν iPhone να το βάλουν σε silent mode, ενώ οι υπόλοιποι, που προφανώς οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν Android, μπορούν να το αφήσουν στον κεντρικό διάδρομο, διότι η Apple έχει πολύ καλό σύστημα ανακύκλωσης. Με λίγα λόγια τους προτρέπει να το πετάξουν, φυσικά χρησιμοποιώντας μπόλικη δόση χιούμορ.

“Before I begin today they asked me to make a standard announcement about silencing your phones. Those of you with an iPhone, just place it in silent mode. If you don’t have an iPhone, please pass it to the center aisle. Apple has a world-class recycling program”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών, και κυρίως μεταξύ iOS και Android,την οποία τροφοδοτούν υψηλόβαθμα στελέχη με δηλώσεις και περνά στους χρήστες. Μην ξεχνάμε την περίπτωση όπου φοιτητές τραυμάτισαν ο ένας τον άλλον επειδή διαφωνούσαν αν το Galaxy S6 ή το iPhone 6 είναι καλύτερο.

Tim Cook: "Τρολάρει" όσους δεν έχουν iPhone, Tim Cook: “Τρολάρει” όσους δεν έχουν iPhone [video]

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xarisgru

Tim νομίζω τα θέλει ο απαυτος σου! Μόνο για silent Mode είναι καλά τα iPhone δηλαδή!? Έχοντας πάψει να είμαι και γω ένα φανμποι, τελικα διαπιστώνω ότι όλο αυτό το κλίμα κόντρας στα λειτουργικά καλλιεργειται εν τέλει πρώτα απ τις εταιρείες! Μπράβο αυτό θα πει πρόοδος της τεχνολογιας

Λευτέρης

Όταν φτιάξει κάμερα,οθόνη,μπαταρία ας βγει να μιλήσει!

Junkermann

To iPhone είναι η κορυφαία συσκευή κινητού τηλεφώνου στον κόσμο.

Για το iOS, Τιμ χάρισμά σου.

Εάν η Apple έκανε μόνο αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να δημιουργεί τις καλύτερες συσκευές/hardware στον κόσμο και έβγαζε το iPhone με Windows, θα έπαιρναν το χιλιάρικό μου, χθες. (Το ίδιο ισχύει και για το MacBook κτλ)

Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, θα συνεχίσω να ζω χωρίς iPhone
και ας με τρολάρει ο Τιμ, δεν πειράζει.

_Junkermann

Topdim

Να βάλει σε silent mode το στόμα του και κάτι άλλο λέω εγώ.
Μιλάει ο τζιτζιφιόγκος κιόλας.

mouta

Σου λειπει η περικεφαλαια ….για να γινεις ενας μ@@@@@ με περικεφαλαια …

Recycle...

Προφανώς και έχει καλό πρόγραμμα ανακύκλωσης….Τόσα χρόνια το ίδιο hardware πουλάει με άλλο όνομα….

nikmour

Ρε παιδιά ορισμένοι που σηκώνεται μια πλάκα χαλαρώστε λίγο.

Νίκος Χ.

Οι ελλείψεις στα Iphone και τα προβλήματα είναι τόσο εμφανή μπροστά σε ένα καλό (έχει σημασία αυτό) Android Phone, που όσοι έχουν Iphone και τα υποστηρίζουν φανατικά έναντι των υπολοίπων, χρησιμοποιούν ελάχιστες δυνατότητες στη συσκευή τους, ή δεν έχουν ιδέα τι άλλο υπάρχει εκτός από το κόσμο της Apple ή απλώς εθελοτυφλούν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που έδωσαν. Άντε να συμπεριλάβουμε και αυτούς που έχουν βολευτεί με κάποιες εφαρμογές συγκεκριμένες που δουλεύουν και θέλουν για όποιο λόγο τις συγκεκριμένες, στο συγκεκριμένο οικοσύστημα ios.
Δεν εξηγείται αλλιώς, κάνει πολύ μπαμ η όλη κατάσταση. Το μόνο που χρειάζονται τα Android είναι λογική χρήση και μία στοιχειώδης συντήρηση (επανεκίννηση της συσκευής μία φορά την εβδομάδα, άδειασμα των cache αραιά και που, και απεγκατάσταση εφαρμογών που δε χρειάζονται εάν τρέχουν στο παρασκήνιο.
Tim Cook ωραίο το αστειάκι σου αλλά θες δε θες η εταιρεία σου στα smartphones τουλάχιστον, βλέπει σιγά σιγά τη πτώση της στο τομέα. Όταν θα το καταλάβει και ο πολύς κόσμος ότι τελείωσε η εποχή όπου η Apple πρωτοπορούσε με τα πρώτα iphone (και όντως έτσι ήταν), θα φανεί.
Ένας πρώην χρήστης iphone 5s, και αρκετών Android συσκευών.

pazzo

Οποιοσδήποτε τρολλαρει κάποιον που δεν έχει κάτι ακριβό, είτε είναι iPhone ή Samsung ή τσάντα Gucci ή Mercedes κλπ, η ντροπή είναι όλη δική του. Ειδικά όταν μιλάει σε φοιτητές, οπου σιγουρα κάποιοι δεν θα έχουν iPhone, κάποιοι θα έχουν ένα μέτριο smartphone 4ετιας γιατί μπορεί να μην έχουν τα λεφτά ή απλά να μην τους νοιαζει τόσο το κινητό που έχουν. Ως παλιός iphonακιας (τωρα μακριά και αγαπημένοι γιατί αποφάσισα να μην δίνω πάνω από 350 ευρώ για κινητό για κανένα λόγο) μπορώ να πω πως ο Tim Cook έχει πάρει απίστευτο θάρρος από τότε που έφυγε ο μεγάλος Jobs και το θράσος του θα του βγει σε κακό. Εξαλου δεν έχει καταφέρει τίποτα όσο χρονια είναι αυτός στην Apple. Ο jobs έβρισκε έναν τρόπο να μας κάνει να χαιρόμαστε την τεχνολογία με κάθε τι που έβγαζε. O Tim θα είναι πάντα στην σκιά του. Έχει παρατήσει το OSX προσφαιροντας τίποτα καινούριο και αφήνοντας το να είναι ακριβώς το ίδιο εδώ και τριετία (μόνο τα ονόματα του λογισμικού αλλάζουν) και βγάζει ηλίθια λαπτοπ όπως το τελευταίο MacBook. Τίποτα πραγματικο καινούριο σε iPad, και στο iPhone απλά να ακολουθεί τους υπόλοιπους (μεγαλονοντας σε ίντσες και σε κάτι πολύ ελαφρύ και… Συνέχεια »

kostasf

Μετά τον Jobs το χάος. Πήρε ένα πρωτοποριακό τηλέφωνο κ το καθήλωσε στα επίπεδα του 2011.Οταν o Jobs άνοιγε δρόμο, που να φανταζόταν ότι θα ερχόταν μέρα που όλες οι Android συσκευές θα είχαν καλύτερα χαρακτηριστικα και ότι το iPhone θα κυνηγούσε τις εξελίξεις τελευταίο, θα μεγάλωνε πχ οθόνη τελευταίο mp τελευταίο κ.α. Και οι πωλήσεις που κάνει, την υποθήκη που έβαλε ο jobsεξαργυρωνει…ακόμα.

i love rihanna

Ντροπη του που τρολαρει αντιπαλα λειτουργικα…. Δεν εχουν ολοι λεφτα για πεταμα να παρουν iphone αν ειχε πιο εικονομικες προτασεις σαν εταιρια ναι αλλα τωρα ειναξ σα να λεει οτι αν δεν εχεις δωσει 800€ για κινητο πετα το! Αισχος….

Πέτρος Π

Ρε σεις πάτε καλά οι περισσότεροι εδω μέσα?? Ένα αστείο έκανε και εδώ τον έχετε σταυρώσει τον άνθρωπο!! Μέχρι και για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις τον έκρινε κάποιος… τραγικό! Νομίζω σας έχει πειράξει η υπερβολική τεχνολογία μερικούς… Επίσης έχει καταντήσει κουραστικός όλος αυτός ο “πόλεμος” μεταξύ των φανατικών της apple και της Samsung… Γιατί δεν παραδέχεστε οτι και οι δύο εταιρείες είναι κορυφαίες στον κλάδο τους και οτι τα φετινά τους κινητά είναι ό,τι καλύτερο? Δεν σας λένε κάτι τα εκατομμύρια που πουλάνε? Νομίζετε οτι εσείς δηλαδή θα τα πηγαίνατε καλύτερα στο τιμόνι της Apple?

apostolos

Πάντα τα iPhone ήταν πολύ καλά τηλέφωνα και πρωτοπορα. Δίνουν ολοκληρωμενες λύσεις, καλύπτουν διάφορες ανάγκες και όλα αυτά σε ένα όμορφο περιβάλλον..
Απλά τα Android είναι καλύτερα.

One

Για μενα ολοι οσοι ψεκάζονται από το μάρκετινγκ θελουν καδο ανακύκλωσης.

Dapitium

Η δική μου οπτική γωνία:

Η apple έχει σπουδάσει την ψυχολογία της μάζας. Δεν δίνει δεκάρα αν αυτό που σου πουλάει είναι σκάρτο, θα σου παρουσιάσει κάτι άλλο σαν καινοτομία και θα σε πείσει να το αγοράσεις για να καλύψεις τις “ανάγκες” σου. (πληρώνοντας έναν μισθό, έστω με δόσεις).

Και όλα αυτά για το κέρδος, πληρώνοντας με ψίχουλα τους Κινέζους που αυτοκτονούν απο την πίεση (https://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides)

Και όχι ένα απλό κέρδος! Μιλάμε για πολλά λεφτά! Τόσα που η apple μπορεί πλέον να αγοράσει και την Ελλάδα (https://techblog.gr/b2b/bloomberg-apple-could-save-greece-8894/)
Εσύ λοιπόν φίλε μου με το iphone 6, που σε λίγο καιρό θα πληρώσεις ξανά την apple για το ίδιο τηλέφωνο που θα σου πουλήσει ο Tim (6s) δικαιολόγησε την επιλογή σου λέγοντας πως το iphone δεν lagάρει ποτέ και είναι smooth, και πλέρω την apple για να πλουτίσει λίγο ακόμα και να αγοράσει τον πλανήτη Γη!

Dimitris_samos

Πηγα πριν απο μερικες μερες απο nexus 5 σε iphone 6. Ειχα βαρεθει να βλεπω οτι τα google services have crashed την ωρα που τραβουσα video και να θελει restart το κινητο για να αδειασει η ram. Στα σκουπιδια τα specs σας. Σαν εργαλειο για καθημερινη χρηση ειναι χιλιομετρα μπροστα σε καθε τομεα. Οσο για την τιμή, θέλω να μου δείξετε τις ναυαρχίδες, κατά πόσο είναι φτηνότερες και τι μεταπωλητική αξία έχουν.

Doc77

Δεν βλέπω γιατί αξίζει να ασχολούμαστε με τις δηλώσεις αυτού που με έξυπνο τροπο προωθεί το προϊόν του …..αποδεικνύει περίτρανα οτιδήποτε αφορά την εταιρία χωρίς κόπο δημιουργεί σάλο !!!μηπως λοιπόν εμείς πρέπει να μάθουμε να κρίνουμε το προϊόν και όχι τις διάφορες διαφημιστικές προωθητικές ενέργειες …..είμαι χρηστης iPad και blackberry.εχω αυτό που μου ταιριάζει και όταν δεν θα μου κάνει θα διαλέξω και πάλι αυτο που θέλω από οποίο στρατόπεδο και να ειναι και βέβαια δεν θα δώσω σημασία σε κανενός τις δηλώσεις …..τίποτα δεν με κάνει καλύτερο η χειρότερο παρά μόνο ο χαρακτήρας μου και όχι σίγουρα το κινητό που κρατώ στο χέρι !!!

apostolos

Μάλλον το πρόβλημα σου με το νεξους 5 ήταν ότι δεν είναι ακριβό όπως το iPhone για να το παίζεις καγκουρας στη καφετέρια

Αλέξανδρος

@apostolos παλαμάκια, χαχαχαχά.
Ρε φίλε Dimitris_samos έγραψες και ειδικά με Nexus; Ας διάλεγες άλλο κινητό για να…… “μας την πεις” ….. ( άσε δε συνεχίζω ).
Τώρα πέρα από την πλάκα τι είπε ο τύπος; Ακόμη το ios δεν έχει φτάσει το gingerbread σε δυνατότητες και λέει να το αφήσω στο διάδρομο; Αχαχαχαχά με έκανε και γέλασα, δηλαδή τι να αφήσω xperia z ultra και Lg g pro ( και σύντομα g flex ) στο διάδρομο; Για να πάρω τι; Πολύ πετυχημένο!!!!
Αλλά έπρεπε να ήταν κανένας με s6 edge σε μπλε ή πράσινο ( που είναι κουκλάκια αντικειμενικά αν και δε μπορώ να πω ότι την Samsung τη συμπαθώ σαν εταιρεία ), θα του έφευγε το χαμόγελο και ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ….

pazzo

@apostolos όχι ότι εχω πρόβλημα με τις απόψεις σου περί iPhone αλλα είναι ένα μεγάλο group ανθρώπων το οποίο θέλε να πληρώνει πολλα μόνο και μόνο για να μοστράρει αυτό που έχει. Δεν είναι κακό, απλά είναι στο χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Π.χ υπάρχει το HTC m8 αλλα το ίδιο ακριβώς βγαίνει με 100 φθηνότερα έχοντας πλαστικό αντί για μεταλο. Ποιο πολλές πωλήσεις έχει το μεταλλικό όμως γιατί πολλοι θέλουν την μόστρα. Άλλοι θα αγοράσουν prada αντί για allstar και άλλοι Hollister αντί για Zara. Άλλοι θα αγοράσουν MacBook air για να μπαίνουν στο mail τους στην καφετέρια αντί για chromebook. Άλλοι ακριβά ρολόγια αντί για swatch. Άλλοι fiat 500 αντί wv polo. Το iPhone μπορεί να κάνει ότι κάνει και ένα Moto g αλλα σχεδόν οι περισσότεροι το διαλέγουν ως ένα όμορφο αντιμενο στο χέρι σαν ένα όμορφο ρουχο. Δεν είναι τυχαίο που το iPhone το περισσότερο κοπέλες. ( και καγκουρες 😉 ) Και μην έρθει κανείς να μου πει ποιο το πρόβλημα μου με iPhone. Κανένα πρόβλημα. Απλά το Nokia 930 μου κάνει τα πάντα και καλύτερα από ένα iPhone και στο 1/3 της τιμής. Είναι πιο όμορφο από ένα iPhone; όχι. Αλλα δεν ήθελα να δώσω συν… Συνέχεια »

nik

δηλ για να μας πει καποιος φονακιας γιατι να μην παρω το σ5 αμμυ με 350 και να παρω το φονι με 680 τα 3 μειον που λεω εγω ειναι φονι πανακριβο 2 με χορευει οπως θελει ι απλ
(λογισμικα σκαλισματα)3 οτι και να κανω πρεπει να το κανω με τον τροπο της απλ (να περασω οτι θελω) [πειτε μου εσεις τα 3 + καλα ομοσ οχι αρλουμπες και μη νπειτε τπτ για το σαμμυ σ5γιατι θα καταντισετε βγραφικοι το κι ν ειναι απροβλυματιστο και μαμαει απλα!!!σας ακουω……

nik

και 2 οι περισοτεροι λενε οτι τα ανδροιντ κολανε ΠΟΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ κατι με 512 ραμ γιατι απο το 4πυρινα και μετα ειναι κομπλε η κατι σονυ τον 150 που μολισ εβαζες βαρυ παιχνιδι σε κρεμαγε ?? θα συμφωνισω με καποιους ποιο πανω οτι ψαχνουν καποιοι το παραμιθι τους γιατι η λεζαντα δεν γιατρευετε με σ3 δεν ειχα προβλημα με σ5 κανενα και με λευτα τα μισα απο φονι (τα πηρα μετα απο 1 χρονο κυκλοφοριας που αν το εκανα με φονι κανενα 100αρικο και αν θα ηταν κατω) ο καθενας περνει αυτο που θελει αλλα οχι να λεμε το ασπρο μαυρο!!!

tarif16
Chris

αυτό που είπε ο Κουκ είναι ένα ΟΚ αστείακι. οι παρόντες μηλοφωνάδες γέλασαν, οι υπόλοιποι θα χαμογέλασαν σαρκαστικά.

που είναι η είδηση?

nikmour

Κώστα μπορείς να σβήσεις το σχόλιο του Λευτέρη? Δεν θα γίνουμε Ιράν εδώ μέσα.

Deductive Reasoning

Γελάω πραγματικά με τους περισσότερους ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ εδώ μέσα!
Ο άλλος λέει για παράδειγμα, τι έχει πετύχει ο Κουκ…ΤΙΠΟΤΑ ρε φιλαράκι, απλά έκανε την Apple τη πιο κερδοφόρα εταιρία! Σιγα τα ωά! Ο κάθε ελληνάρας σαν κι εσένα θα το έκανε αυτό!
Θεωρώ την Apple υπερτιμημένη, αλλά είτε το θέλετε μερικοί είτε όχι, βγάζει αξιόπιστες συσκευές! Έχω iPhone 5s σαν δεύτερη συσκευή και λειτουργεί όπως τη πρώτη μέρα που το πήρα! Και ούτε όσοι έχουν iPhone είναι κάγκουρες και τα παίρνουν για μόστρα! Αυτά ίσως να τα κάνουν τα 20χρονα, αλλά εγώ τους περισσότερους σοβαρούς επιχειρηματίες που έχω γνωρίσει, iPhone έχουν λόγω ευκολίας και αξιοπιστίας!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!
Κάτοχος Samsung (άλλη υπερτιμημένη αυτή, αλλά έβγαλε κινητό ΕΡΩΤΑ!) S6 Edge σαν πρώτη συσκευή και πιστός στο Android από την έκδοση 1.5 (νομίζω!) πριν αρχίσουν μερικά παπαγαλάκια περί iSheep κτλ!

Λευτερης

@Nikmour στο Ιραν σβηνουν τα σχολια και απαγορευεται να εκφερεις γνωμη. Ειπα κατι που δεν ισχυει; Ο ιδιος ο Tim Cook το δηλωσε δημοσιως. Εσυ γιατι θιγεσαι; Μηπως ταυτιζεσαι με κατι και ντρεπεσαι; Μηπως εχεις iPhone; Μαλλον και τα δυο. Ακους εκει ζητας να μου σβησει ο Κωστας το σχολιο. Την αποψη μου θα την λεω μιας και εχουμε δημοκρατια κ αν σε ενοχλουν τα σχολια μου μην τα διαβαζεις.

Spiros

επειδη βλεπω πολλα!!! καθιστε να τα βαλουμε με σειρα 1)οταν η apple εβγαλε το πρωτο Iphone δεν υπηρχε κανενας πουθενα!!!!!! ουτε ειχαν σκεφτει καν το interface του λογισμικου κανενας!!!! ποιος εκλεψε ποιον? λοιπον? 2) το IOS ειναι μακραν το καλυτερο λογισμικο! γιατι? α) δεν χρειαζεται 100 πυρηνες επεξεργαστη! ουτε 50 GB ram οπως το Android β) δεν υπαρχει σπαμ ιος κατι που μπορει να το βλαψει γ) ρε παιδια στο σκαραβαιο και πορσε κινητηρα να βαλεις παλι σκαραβαιος ειναι! καταλαβατε? μερικα κιν ειναι καλα αλλα android! δυστηχως μονο μην φτασουμε στο σημειο να κιν με παραπανω χαρακτηριστικα απο ενα desktop η ενα pc θα γελανε κ οι πετρες το βλεπω δ) στην καμερα παιζει ρολο ο φακος παιδια!! ολοι οι φωτογραφοι παιρνουν μια καμερα με 3000 ευρω παραδειγμα και φακος που θελουν κανει 4000 ευρω τυχαιο? οχι το iphone μια χαρα ειναι παιδες και παρα πολυ γρηγορο σε ολα με τα μισα χαρακτηριστικα!

pazzo

@Deductive Reasoning
το ότι τώρα με τον Tim Cook η Apple βγαζει περισσοτερα χρήματα από τότε που ήταν ο Jobs, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Γιατί σε 5-10 χρόνια που θα πάρει άλλος την θεση του δεν θα τον θυμάται κανείς, ενώ με τον Jobs (που θα μείνει στην ιστορία) η Apple πάντα έφερνε στο κοινό κάτι πρωτοποριακό.
Τώρα πια η Apple έχει καταντήσει να είναι απλά μια εταιρία με όμορφα αντικείμενα για shopaholics σαν και εσένα που χαλάνε 1000 ευρώ το χρόνο για κινητό για να έχουν sam edge και iPhone 5s για δευτερη συσκευή. Επιλογή σου να γελάς με εμάς τους κομπλεξικους, επιλογή μας να κρίνουμε.

Chris

@Spiros επειδή ξεχνάς και εσύ τι χρησιμοποιούσες.. Το πολυ αγαπημένο μου symbian os δεν σου λέει κάτι?? Ξέρεις αυτό είχε πριν τι καλό σου iPhone και εφαρμογές και ui και φόραγανε και κάμερες 8mp και όχι 2 (περιμένω να μου πεις πως αυτή των 2 είχε καλύτερους φακούς και έβγαζε καλύτερες φώτο) (αα και έβγαζαν και βίντεο τα κινητά τότε.. Ουαου εε?!)
Και πληροφοριακά επειδή έχω και σκαραβαιο με πορσε κινητήρα (άμα θες στέλνω φώτο!!) το αμάξι είναι άλλη φάση οπότε άμα δεν έχεις μην το πιάνεις στο στόμα σου!!

Spiros

@chris κατ’αρχην το κακομοιρη πες το σε κανενα αλλον οχι σε μενα γιατι δεν μιλαω σε προσωπικο επιπεδο αναφερθηκα σε σενα; Οχι φιλε το λοιπον κολλησες με την καμερα και τα 2 mp? και ξεχνας οτι η apple σε εμαθε αυτο το ui που βλεπεις σημερα; Ασε ρε φιλαρακο να πουμε δες πρωτα την παρουσιαση του πρωτου iPhone και μετα μιλα οκ;

Λευτερης

@Spiros το iOS φιλε επειδη προφανως δεν εχεις και πολλες απαιτησεις απο το λειτουργικο σου (οτι ξερει ο καθενας) ειναι ενα app drawer με ενα pull down notification bar (κλεμμενο απο το android οπως και τα quick toggles) και τιποτα αλλο. Το παιρνεις οπως σου το δινει η Apple και δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο. Ενα κλειδωμενο λειτουργικο με περιορισμενες δυνατοτητες και ΜΗΔΕΝΙΚΟ multitasking. Γι αυτο και χρειαζεται προπερσινα specs για να λειτουργει καλα. Γιατι ειναι σχεδον το ιδιο με το 2007 που παρουσιαστηκε ( που ναι τοτε ηταν κατι πρωτοποριακο ) και οτι νεο εχει παρουσιασει μεχρι σημερα το ειχε το ανδροιδ απο την εκδοση 1.5. Καποτε ειχε το πλεονέκτημα της ταχυτητας αλλα τωρα το εχει χασει και αυτο ( σε ολα τα speed test το galaxy s6 κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ γρηγοροτερα και εχει τετραπλασια πιξελ να σηκωσει η GPU του ). Καλα για την οθονη και το multitasking δε θα μιλησω καν γιατι δεν υπαρχει συγκριση με τις ανδροιντ ναυαρχιδες. Γι αυτο θα προτιμουσα ενα σκαραβεο με κινητηρα πορσε ( παρ ολο που ειναι ατυχης η παρομοίωση αν δεις GS6, HTC One, Note 4 κτλ εχουν ιδια και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης με το iPhone. Καλα για το… Συνέχεια »

Γιώργος

Ας βάλουμε κάποια πράγματα στην σωστή διάσταση , η Apple δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ το ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ , ΠΟΤΕ. Είναι όμως η καλύτερη στο να κλέβει ξένες ιδέες και να τις εξελίσσει , όπως έκανε με το πρώτο Iphone που πήρε από Nokia και Ericsson όλες τις καλές ιδέες (touchscreen κτλ) και όπως κάνει και τώρα με το Apple watch που είναι βελτιωμένη έκδοση του Galaxy Gear.
ΥΓ. Πολύ ενδιαφέρον video , Has Apple Really Ever Invented Anything?
https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0
Για όσους βαριούνται να το δουν η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Deductive Reasoning

@pazzo μια σοφή παροιμία λέει “όσα δεν φτάνει η αλεπού……”!
Ακόμη και το σχόλιο σου για το M8 αποδεικνύει ότι το κόμπλεξ σου ξεπερνάει κάθε όριο. Όχι, δεν παίρνει κάποιος το M8 έναντι του E8 για μόστρα, το παίρνει γιατί έχει καλύτερη ποιότητα, γιατί είναι πιο όμορφο, γιατί του αρέσει η αίσθηση του μετάλλου στο χέρι και άλλα πολλά και που δεν τον ενδιαφέρει να δώσει και 100€ παραπάνω προκειμένου να τα έχει! Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να τα αποκτήσεις, πρόβλημα σου, αλλά μη βγάζεις το κόμπλεξ σου απέναντι σε αυτούς που μπορούν. Και στο κάτω κάτω, αν ήθελε να κάνει μόστρα όπως λες, δεν θα έπαιρνε HTC που η μάζα δεν τα ξέρει καν!
Παραπάνω δεν σχολιάζω, ένας καλός ψυχολόγος μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα, αν και μάλλον χρειάζεσαι ψυχίατρο!

apostolos

Και να μου το χαριζαν εγώ θα ντρεπομουν να το κρατήσω στα χέρια μου

pazzo

@Deductive Reasoning
Εγω δεν έχω κανένα απολύτος κομπλεξ. Λέω απλα την γνώμη μου ότι πολύ άνθρωποι αγοράζουν κινητά σαν να αγοράζουν τσαντες και ρούχα, δηλαδή βάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική τους εμφανιση στην επιλογή τους. Το αρνήσε κάτι τέτοιο; Σιγουρα όχι, κρινοντας από το iPhone 5s και το Galaxy S6 Edge που αγόρασες τους τελευταίους 10 μήνες. Σίγουρα τρομερές συσκευές και οι δύο, άμα μου τις κάνανε δώρο που λέει ο λόγος θα τις χρησιμοποιούσα, δεν θα τις πέταγα. Αλλά ασε με να ανήκω στο group των ανθρώπων που πιστευουν πως πάνω από 300-350e για ένα κινητό είναι πάρα πολλά, ειδικα όταν λόγω μιας ντιζαϊνιάς χρεώνεσαι 3πλάσια. Αλλά όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο και πάντα φιλικά, δεν είναι κακό κάτι τέτοιο, απλά είναι στο χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Υπάρχουν οι shopaholics και οι μη.
Τώρα γιατί εσύ τρελένεσαι και με προσβάλεις χωρίς λόγο δεν το καταλαβαίνω..
Και ναι εχεις δίκιο, καλύτερα να μην σχολιασεις άλλο, να αρχισεις και λίγο να ντρεπεσαι με αυτά που τολμάς και λες σε αγνωστους.

John

Κώστα Βλαχάκη αυτό το τρολ τον Deductive πότε θα τον μαζέψεις? Απο ότι βλέπεις δεν είναι και πολύ στα καλά του και προσβάλει όλο τον κόσμο.

Κώστας Βλαχάκης

Deductive Reasoning, Σε παρακαλώ μην χρησιμοποιείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε ελέυθεροι να λέμε τη γνώμη μας δεν μπορούμε όμως να υποχρεώσουμε κανέναν να ταυτιστεί με αυτή.

Please, εσύ (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά), διαβάστε τους Όρους Χρήσης του Techblog https://techblog.gr/disclaimer/

johnLou

Από όλη την ομιλία βρήκατε να σχολιάσετε ένα αστείο που έκανε στην αρχή, μια χαρά τα iPhone , μια χαρά και τα Android phones, μια χαρά και τα Windows phone, αν είσαστε fun της τεχνολογίας και όχι μιας εταιρίας, καλύτερο θα ήταν να σταματήσει όλο αυτό. Έχετε μετατρέψει το techblog σε αρένα.

Κώστας Βλαχάκης

Πολλά λόγια χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Δεν μπορώ να καθίσω να αντιπαρατεθώ μαζί σου. Αναφέρθηκα σε όλους και ζήτησα να κρατάτε χαμηλούς τόνους, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ποιο είπε τι, γιατι το είπε και άλλα τέτοια δεν ταιριάζουν σε μεγάλα παιδιά. Βοηθήστε όλοι να είναι όπως πρέπει το κλίμα στις συζητήσεις του Techblog.

Chris

Εντελώς φιλικά πάντα δεν το εννοούσα όπως φάνηκε το κακομηρη, το ui όπως το βλέπεις σήμερα δεν τι έβγαλε καμία Apple ψάξε λίγο ποιο ήταν το πρώτο smartphone στο μακρινό 1993 και πόσο μοιάζει το ui του και ναι την έχω δει την παρουσίαση και έχω να πω ότι η Apple είναι πρώτη σε marketing αλλά όχι σε κάτι άλλο και σε προκαλώ να μου πεις κάτι που πρωτοπορησε η Apple και δεν υπήρχε ήδη στην αγορά?!!

Τακηςm3

Ας πει κάποιος στον iλίθιο ότι έχει ένα “κουμπάκι” με αυτό το σήμα # αν το πατήσεις για 2″ κάνει την ίδια δουλειά χωρίς έχτρα κουμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.