Tim Cook: Θα χαρίσει όλη την περιουσία του

Ο Tim Cook, CEO της Apple, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, ετοιμάζεται να μπει στο ρόστερ των πλουσίων που δίνουν την περιουσία τους για καλό σκοπό. Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Fortune είπε ότι θα δωρίσει τα 785 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Όμως αυτό θα γίνει αφού πρώτα εξασφαλίσει τα δίδακτρα του κολεγίου για τον 10χρονο ανιψιό του. Το περιοδικό Fortune υπολογίζει την περιουσία του Cook στα 120 εκατομμύρια δολάρια μετρητά και 665 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές.

Ο 54χρονος CEO της Apple μπαίνει στην λίστα με ονόματα όπως Bill Gates, Mark Zuckerberg, Larry Ellison (Oracle), αν και η περιουσία του είναι μικρότερη. Δήλωσε ότι θέλει να συμβάλει με τον δικό του τρόπο και κάνει τη διαφορά. Δεν θέλει να υπογράφει απλά ένα check, αλλά να δημιουργηθεί μια πιο συστηματική προσέγγιση στις φιλανθρωπίες.

Ο Tim Cook τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα πιο ανοιχτό προφίλ, μιλώντας πριν από λίγους μήνες για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και τώρα για την φιλανθρωπία.

tim cok χαρίζει περιουσία, Tim Cook: Θα χαρίσει όλη την περιουσία του

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Να εξασφαλίσει τα δίδακτρα! Η να αγοράσει το κολέγιο! Πάντως μπράβο του.

Τακηςm3

επειδή με τέτοιους τύπους έχουμε δει τα πάντα ελπίζω να κατάλαβε ότι τα σαβάνα δεν έχουν τσέπες και να μην είναι θέμα μάρκετινγκ, αν είναι αλήθεια ΕΎΓΕ!!

Theo

Συγκινηθήκαμε. Αν είναι αλήθεια μπράβο του αλλά και πάλι κουραστήκαμε να διαβαζουμε τέτοιου είδους άρθρα που είναι άσχετα με την τεχνολογία. Συγχαρητήρια στο μάρκετινγκ.

jimpsar

Με τετοιο υπερκερδος που εχει η Apple, και να τα δωρισει τωρα ..σε 10 χρονια παλι 100+ μυρια θα εχει στις τσεπες του.
Anyway σαν σκεψη ειναι θετικη αλλα απο αποψη μαρκετινγκ…σουπερ! 😀

tech21man

Εμενα γιατι μου φαινονται πολυ λιγα ειναι αλλο θεμα…

Πέτρος Π

Ρε παιδιά γιατί τέτοια μιζέρια και γκρίνια..? Δηλαδή έλεος!! “Συγχαρητήρια στο μάρκετινγκ, μου φαίνονται πολύ λίγα”… Ο κλασικός, ο σαχλαμάρας ο Έλληνας… Δηλαδή αν έλεγε οτι θα τα χαλάσει όλα στο καζίνο και σε βίλες θα ήσασταν ικανοποιημένοι??

nik0s

Καλά νομίζετε ότι θα πανε για κάποιο σκοπό; απλά δεν θέλει τα λεφτά του να φορολογηθούν και κάνει “δωρεά” . Είναι κλασικό κόλπο στην Αμερική.

Theodore.

Και κακό είναι να μην τα δώσει στην κυβέρνηση να φτιάχνει μπόμπες και να σκοτώνει κόσμο,αλλά να τα δώσει κάπου που θέλει,και ξέρει ΄ότι θα πιάσουν τόπο;
Η να τα δώσει στην κυβέρνηση στην Ελλάδα,να μοιράζει συντάξεις σε 40άρηδες και επιδόματα τυφλού σε ταξιτζήδες;
Αλλα και η μιζέρια κάποιιων,που βρίσκουν λίγα τα 800 μύρια,ενώ δεν έχουν δώσει δεκάρα οι ίδιοι;

Βαγγέλης

Επειδή στη Ελλάδα τέτοια πράγματα δεν τα φανταζόμαστε καν και είμαστε συνηθισμένοι στην λαμογια δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος είναι έτσι… Διαβάστε και λίγο παραπέρα για να δείτε τι ακριβώς γίνεται.. Κοινώς μην χάνεται το δάσος..

apostolos

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο? Η Apple τα εκατοντάδες δις που έχει και μάλιστα σε offshore, τι θα τα κάνει?

Theodore.

Βαγγέλη,στην Ελλάδα,όλα για τα παιδιά,κι ας είναι και γομάρια.Θα τα κληρονομήσουν όλα σ’ αυτά.
Στην Αμερική όμως,τα παιδιά,έχουν ενηλικιωθεί στ’ αλήθεια,έχουν φύγει από το σπίτι,και δεν απαιτούν καλά και σώνει την κληρονομιά.Ετσι,ο γονιός,αφήνει το έχειν του, όπου του αρέσει και δεν αποτελεί αυτό κάτι το περίεργο.
Οσον αφορα στον Αποστολο,που λέει τι θα κάνει η εταιρία,μα αυτή,είναι μετοχικής σύνθεσης,δεν είναι προσωπική,και άρα,τι νόημα έχει η ερώτηση σου;Να τη διαλύσουν για να στα δώσουν εσένα μήπως;

Πέτρος Π

@apostolos : Τι ακριβώς ενοείς τα εκατονδάες δις που έχει η Apple? Και μάλιστα σε offhore? Το μετοχικό της κεφάλαιο λες? Τα κέρδη? Γιαυτό έγραφα σε ένα άλλο post οτι τα σχόλια που έχουν να κάνουν με εταιρικά θέματα είναι για τα πανηγύρια… Ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει χωρίς να έχει ιδέα, ουτε καν τι είναι εταιρεία, ούτε τίποτα…
Πόσες φορές δεν διαβάζουμε εδώ μέσα οτι η Samsung θα χρεωκοπούσε επειδή έβγαζε κινητά από πλαστικό και όχι αλουμίνιο, η HTC επειδή δεν είχε καλή κάμερα το Μ8, η Apple επειδή το i-phone είχε μικρή οθόνη…. Καλύτερα να σχολιάζουν οι περισσότεροι μόνο σε θέματα σχετικά με τα bezels… 🙂

apostolos

Δεν καταλάβατε το ύφος της απορίας μου και μερικοί γράφετε κοτσανιτσες. Δεν είμαι σχετικός απλά διαβάζω ότι η απλ έχει εκατοντάδες δις σε μετρητά και συνέχεια μαζεύει. Λογικό είναι σαν εταιρεία να θέλει το κέρδος το καταλαβαίνω, αντε και φτάνει σε μερικά χρόνια το ένα τρις, τι θα τα κάνει? Με αυτά τα λεφτά κυβερνας τον κόσμο. Είναι μια ερώτηση απλή έως αφελής, δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο εδώ.

Πέτρος Π

@apostolos : Καμία εταιρεία στον κόσμο δεν έχει εκατοντάδες δις σε μετρητά… Λογικά κάτι άλλο έχεις διαβάσει και δεν κατάλαβες καλά… Σωστά λες οτι σκοπός της Apple, όπως και οποιασδήποτε εταιρείας είναι το κέρδος… Από εκεί και πέρα, τα χρήματα που βγάζει, τα επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, σε άλλες εταιρείες αγοράζοντας μετοχές, πηγαίνουν στους μισθούς των εργαζομένων της, σε μερίσματα των μετόχων κλπ κλπ
Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι οτι η εταιρεία δεν είναι κάτι το απρόσωπο, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω… Και με μια σωστή διοίκηση, μπορούν να προσφέρουν πραγματικά στην κοινωνία.. Αν και το συγκεκριμένο παράδειγμα με την Apple που έχει εργαζομένους που δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα για 5 δολάρια είναι μάλλον ατυχές…

Tom

Αναρωτιέμαι χωρίς να θελω να ειμαι κακεντρεχής αν αυτά που κανουν ο Βασίλης ο Μάρκος και τωρα ο Τιμόθεος ειναι αυθεντική καλοσύνη η κρύβεται κατι αλλο απο πίσω. Αν ειναι για καλο και αγνό τοτε ειναι πολυ μεγάλη υπόθεση παιδιά να χαρίζονται εκατομμύρια η και δις απο κάποιους ανθρώπους που μπορούν να εχουν όλο το χρήμα του κόσμου και επιλέγουν να το δώσουν σε αλλους που το εχουν ανάγκη.

Εχω ανάγκη να πιστέψω ότι κάποιοι που γεύτηκαν τα υλικά αγαθά αποφάσισαν ότι δεν τα χρειάζονται και αφού τα εχουν τα δίνουν στους πολλούς και με ανάγκη, αλλα εχει τοσο κακό αυτος Ο κοσμος που να μου επιτρέπεται να εχω αμφιβολία. Απο την αλλη αν εχει τοσο κακό μπορεί αντίστοιχα να εχει και τοσο καλο απλά να μην ακούγεται τοσο γιατι δεν πουλάει. Δεν ξερω ελπίζω στην καλοσύνη και στην αλληλεγγύη.

tech21man

Πετρο Π. ξεπεζεψε η κουταμαρα σου παει συννεφο.

Για ανθρωπο που συγκαταλεγεται στους πλουσιοτερος, τα 785 μου φαινονται λιγα.

Πιθανο ειναι να εχει εξασφαλισει και αλλα εκτος απο το κολλεγιο του ανηψιου του.

Για φιλανθρωπεια ο,τι παει καλα θα παει.

Παντως δεν αλλαζει κατι σε σχεση με την apple.

Πέτρος Π

@tech21man : Τι ακριβώς εννοείς ξεπέζεψε? Μπορείς να μου πεις από όλα αυτά που γράφω ποια είναι η κουταμάρα? Τα 785 τα υπολογίζει το περιοδικό fortune, αν εσύ έχεις πιο αξιόπιστες πηγές τότε πάω πάσο…

Υ.Γ. Η φιλανθρωπία δεν γράφεται με “ει” ….

tech21man

Οταν μιλας για κλασσικο σαχλαμαρα ελληνα και ουσιαστικα χρησιμοποιεις δικο μου κειμενο και του παραπανω post, τι ακριβως θεωρεις τον εαυτο σου?

Την φιλανθρωπεια, αμα θελω τη γραφω οπως θελω, γελ οιε, απο κινΙΤΟ εγραψα, σε πειραξε? Πονεσαν τα ματακια σου?

Τα 785 που υπολογιζει το fortune θεωρεις εσυ οτι ειναι η μοναδικη του περιουσια και ουσιαστικα τη δωριζει? Κοιμησου.

Μια χαρα κινηση μαρκετινγκ ειναι και θα επρεπε εσυ να το καταλαβαινεις οταν μιλας για εργοστασια με 5 δολλαρια μισθο.

Λαβε το πτηνο και δρομο.

Πέτρος Π

Εγώ πάντως και από κινητό όταν γράφω δεν την ξεχνάω την ορθογραφία μου… 🙂

Και πάλι δεν μου απάντησες τι από αυτά που έγραψα είναι κουταμάρα, οπότε παίρνω σαν δεδομένο ότι συμφωνείς μαζί μου…

Σχόλια τύπου “λάβε το πτηνό και δρόμο” και χαρακτηρισμοί τύπου “γελοίε” επιβεβαιώνουν τον αρχικό χαρακτηρισμό μου, και δεν τα σχολιάζω καν… 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Βρε παιδιά, δηλαδή έλεος. Γιατι επιτίθεστε ο ένας στο άλλο. Πείτε τη γνώμη σας και όποιος θέλει συμφωνεί.

Πέτρος Π

Κώστα έχεις δίκιο, συγνώμη που “παραφέρθηκα” κάπως και ξέφυγε η κουβέντα…

Themazerunner

O καθενας αναλογα με το ΜΕΓΕΘΟΣ της τσεπης του κανει κουμαντο και διαχειριζεται τα χρηματα οπως θελει.
Εγω π.χ που δεν εχω ουτε ανησυχω ουτε μπορω να κανω δωρεες.
It’s so simple…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.