Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012, Τα tweets προκαλούν έμφραγμα στην αναμετάδοση

Χαιρόμαστε με την άνοδο των social media, αλλά υπάρχει και η υπερβολή στην ενασχόληση μαζί τους, με την καλύτερη απόδειξη αυτού να είναι το πρόσφατο φαινόμενο που είδαμε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου τα tweets και η social δραστηριότητα από τα smartphones και τα tablets των θεατών προκάλεσαν προβλήματα στην αναμετάδοση…

Τα δίκτυα υπερφορτώθηκαν σε χρόνο DT, σε τέτοιο βαθμό που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να προβούν σε συστάσεις του τύπου “μην τουιτάρετε εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο”, κάτι που θα μπορούσε να μεταφραστεί σε “άστε το ρημάδι όλη την ώρα, τι γράφετε κάθε λίγο και λιγάκι πια και μας προκαλείτε προβλήματα;”.

Η British Telecom προσφέρει το τετραπλάσιο bandwidth από αυτό που προσφερόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αλλά και πάλι φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για την αυξημένη ζήτηση… Κοίτα να δεις, πώς αλλάζουν οι εποχές!

, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012, Τα tweets προκαλούν έμφραγμα στην αναμετάδοση

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

δε λέω καλά τα tweet αλλά όταν το παρακάνουμε είναι κακό, και φυσικά δεν διαβάζονται όλα!!!

Κωνσταντίνος

Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στους ολυμπιακούς της Αθήνας, το τι χολή θα έβγαζαν οι Άγγλοι για τους Έλληνες…

dimpep

Τραγικό να είμαστε όλη την ώρα πάνω από ένα μπλιμπλίκι…

Μανώλης

@dimpep δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να στο πει κάποιος… είναι σαν να βλέπεις κάποιον με ένα τσιγάρο στο χέρι όλη την ώρα..!!! 🙁

dimpep

Πάντως σε αυτή την περίπτωση φαίνεται λάθος των άγγλων. Δεν μπορεί να έχεις τις ίδιες συνδέσεις για τις αναμεταδόσεις με αυτές για το ίντερνετ για τον κόσμο. Θα πρέπει οι αναμεταδόσεις να είναι ξεχωριστά κυκλώματα, και απλά αν μπουκώνει το ίντερνετ να μην μπορούν να γίνουν ποστ ή τουιτς, όχι να πέφτει το σήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.