Twiplomacy, Μόνο εννέα χώρες έχουν λογαριασμούς στο Twitter με την επίσημη ονομασία τους, της Ελλάδας @Greece παραμένει ανενεργός

Η Burson-Marsteller, εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος της μελέτης “Twiplomacy” (https://twiplomacy.com), εστιάζοντας συγκεκριμένα στην προώθηση χωρών μέσω του Twitter. Η μελέτη δείχνει πως μόνο εννέα κυβερνήσεις από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ελέγχουν τους λογαριασμούς που βασίζονται στο όνομα της χώρας τους στο Twitter.

Οι λογαριασμοί των @GreatBritain, @Israel, και @Sweden είναι τα καλύτερα παραδείγματα χωρών που αξιοποιούν αποτελεσματικά το Twitter για την προώθησή τους. Ο λογαριασμός της Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας “Britain is Great” που λανσαρίστηκε το Μάρτιο του 2012 για να αναδείξει όλα όσα είναι σπουδαία και ενδιαφέροντα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λογαριασμός του Ισραήλ (@Israel) είναι ο επίσημος λογαριασμός της χώρας στο Twitter, τον οποίο διαχειρίζεται η Ομάδα Ψηφιακής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ. Ο λογαριασμός είναι από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς χωρών, διαθέτοντας περισσότερους από 66.000 followers, ενώ αποτελεί το κεντρικό σημείο της δραστηριότητας της κυβέρνησης του Ισραήλ στο Twitter.

H Σουηδική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter στους πολίτες. Κάθε εβδομάδα, ένας διαφορετικός Σουηδός πολίτης διαχειρίζεται το λογαριασμό @Sweden για να μοιραστεί προτάσεις, γνώμες και στοιχεία για τη Σουηδία με τους περισσότερους από 66.000 followers του λογαριασμού. Το project Curators of Sweden εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2011 και, παρότι έχουν υπάρξει και κάποια ατυχή tweets, την πρωτοβουλία έχουν αντιγράψει με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας στη Νέα Ζηλανδία (@NewZealand) και στην Ιρλανδία (@Ireland). Επιπλέον, το project έχει εμπνεύσει ομάδες εθελοντών σε περισσότερες από 20 χώρες να συμμετάσχουν στο κίνημα που έχει γίνει γνωστό ως «κίνημα εναλλασσόμενης επιμέλειας» (rotation curation movement).

Οι λογαριασμοί στο Twitter των @AntiguaBarbuda, @Barbados, @Lithuania, @Maldives, @SouthAfrica, και @Spain διαχειρίζονται από τους αντίστοιχους επίσημους οργανισμούς τουρισμού για να προωθήσουν τον τουρισμό στην αντίστοιχη χώρα.

Παρόλα αυτά, τρεις στους πέντε λογαριασμούς χωρών είναι είτε κλειδωμένοι, αδρανείς, ανενεργοί είτε με λειτουργία που έχει ανασταλεί, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους υπόλοιπους 71 λογαριασμούς δημοσιεύουν αυτοματοποιημένα tweets με βάση μια ροή ειδήσεων σχετικά με την εκάστοτε χώρα.

O λογαριασμός στο Twitter με το όνομα @Greece συμπεριλαμβάνεται στους 43 λογαριασμούς χωρών που είναι ανενεργοί ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ο λογαριασμός έχει δημοσιεύσει μόνο δύο tweets, ενώ έχει να δημοσιεύσει νέο tweet από τον Αύγουστο του 2011.

, Twiplomacy, Μόνο εννέα χώρες έχουν λογαριασμούς στο Twitter με την επίσημη ονομασία τους, της Ελλάδας @Greece παραμένει ανενεργός

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν το Νοέμβριο του 2012, μετά από έλεγχο των ονομάτων που χρησιμοποιούν στο Twitter τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Η Burson-Marsteller χρησιμοποίησε το εργαλείο Twitonomy (https://twitonomy.com) για να εξετάσει τη χρήση και το ιστορικό κάθε λογαριασμού στο Twitter.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανασης

Λογικο η Ελλαδα να μην εχει ενεργο τον λογαριασμο της, αφου δεν υπαρχει μιζα να παρουν οι πολιτικοι για να το εγκρινουν.

Γιωργος

Και η Σουηδια δινει το λογαριασμο ανα εβδομαδα σε διαφορετικο πολιτη για να πουνε γνωμες και να προτεινουν καινουρια θεματα για τη χωρα τους…
Φαντασου να γινοταν αυτο στο ελλαδισταν τι ειχε να γινει!

Αποστόλης Ρόδος

Θα έπεφτε πολύ κλάμα… (από τα γέλια) 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.