Twitter, Ξαφνική “παραβίαση” εκατοντάδων λογαριασμών

Ξεκίνησε από χθες το πρωί, όταν ξαφνικά αρκετοί χρήστες του Twitter, μεταξύ αυτών και λογαριασμοί μεγάλων sites όπως το TechCrunch, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν σύνδεση στο Twitter με τα στοιχεία τους λόγω λάθος κωδικού. Τότε, αυτοί οι χρήστες δέχθηκαν στο email τους ένα επίσημο μήνυμα από το Twitter, λέγοντας τους ότι πιθανόν ο λογαριασμός τους να έχει παραβιαστεί.

Οι χρήστες αυτοί δεν ήταν λίγοι και τα παράπονα πήραν φωτιά στο Twitter. Ευτυχώς, το Twitter αντιλήφθηκε γρήγορα το πρόβλημα και μέσω των emails που έστειλε παρακίνησε τους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους. Αν και το email θύμιζε αυτά τα phishing emails τα οποία προσπαθούν να κλέψουν τα στοιχεία των χρηστών, είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν είναι. Η μορφή του email ήταν η εξής:

“Hi, [name]
Twitter believes that your account may have been compromised by a website or service not associated with Twitter. We’ve reset your password to prevent others from accessing your account…………….
……………. For more information, visit our help page for hacked or compromised accounts.
The Twitter Team”

Η επίσημη απάντηση του Twitter ήρθε χθες το απόγευμα, όταν παραδέχτηκε πως υπήρξε παραβίαση ενός μικρού μέρους των λογαριασμών του, όμως δήλωσε πως άθελα του έκανε reset τους κωδικούς μεγαλύτερου μέρους χρηστών απ’ότι θα έπρεπε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε σχετική απάντηση για το πώς παραβιάστηκαν αυτοί οι λίγοι(;) λογαριασμοί, κάτι που όπως φαίνεται μερικοί θα συνεχίσουν να αναζητούν.

, Twitter, Ξαφνική “παραβίαση” εκατοντάδων λογαριασμών

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Στο παρελθόν, το έχω πάθει 2 φορές… Να χρειάζεται αλλαγή κωδικού για να μπορέσω να κάνω log in ξανά….

baggelis mytilini

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΗOT MAIL ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΑΙL ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΩΔΙΚΟΥ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΜΑIL ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΙL ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ…ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.