Αγγλία, Ο Κάμερον θέλει περιορισμό κρυπτογραφημένων apps όπως WhatsApp

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σχετικά με το πόσο ασφαλείς είμαστε στο διαδίκτυο από τις διαρροές και τις παρακολουθήσεις των προσωπικών μας δεδομένων. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες προχωρούν στην κρυπτογράφηση δεδομένων για να μην μπορούν ούτε οι ίδιες να έχουν πρόσβαση. Η Apple έκανε by default την κρυπτογράφηση στο iOS 8 και στη συνέχεια ακολούθησε η Google με την κρυπτογράφηση του Android Lollipop.

Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα για το πόσο είναι τελικά αναγκαία η κρυπτογράφηση ή αν λειτουργεί κατασταλτικά ως προς την εξιχνίαση και πρόληψη διάφορων εγκληματικών ενεργειών. Ο διευθυντής του FBI είχε προειδοποιήσει τον Οκτώβριο Apple και Google για τις συνέπειες της κρυπτογράφησης.

Μετά τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα με την επίθεση στο Charlie Hebdo, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επιπλέον, μιλώντας στον Independent αναρωτήθηκε αν θέλουμε να υπάρχουν μέσα επικοινωνίας τα οποία επιτρέπουν σε ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους, χωρίς να έχουμε πρόσβαση στο τι λένε, “In our country, do we want to allow a means of communication between people which…we cannot read?”

Αυτό σημαίνει, ότι εάν Κάμερον νικήσει στις γενικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν φέτος, μπορεί να δούμε μέτρα περιορισμού ή και απαγόρευσης κρυπτογραφημένων εφαρμογών όπως iMessages, Snapchat ή και του WhatsApp που πρόσφατα πρόσθεσε end-to-end κρυπτογράφηση.

Βέβαια μια πλήρης απαγόρευση θα είναι δύσκολο να γίνει, όμως το ζήτημα είναι σίγουρα σημαντικό και θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον, όχι μόνο όσον αφορά στην Αγγλία.

uk to ban encrypted messaging apps, Αγγλία, Ο Κάμερον θέλει περιορισμό κρυπτογραφημένων apps όπως WhatsApp

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

«In our country, do we want to allow a means of communication between people which…we cannot read?»

Απλά ανατριχιαστικό…

leon22hear

Mε πρόσχημα την τρομοκρατία , ας τα γαμ****ε όλα . Τι ελευθερίες , τι ιδιωτική ζωή . Ας χαιρόμαστε δημοκρατικές χώρες .

Darth

απο την αλλη τρομοκράτες θα έχουν δικά τους “app”…. κλπ και απλός κόσμος θα περναει από κόσκινο ώστε ποιο εύκολα να ελέγχεται η ζωή του

margarita

Φανη αντι να κανει καποιος ολα αυτα δεν ειναι καλυτερα να παει στις ρυθμισεις να βρει στις λειτουργιες το “δημιουργια αντιγραφων” πατωντας το, εμφανιζει και την επαναφορα εργοστασιακων το παταει και τελος. Εννοειται ξαναλεω αφου αποθηκευσει αρχεια πρωτα. Θεωρω πως αυτο ειναι πολυ πιο ευκολο…εκτος αν κανω λαθος και δεν καταλαβα καλα τι εννοεις. Καλο μεσημερι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.