umap.gr, Ελληνικό χαρτογραφικό portal

H Creative Image και η Talent ανακοίνωσαν την έναρξη της δοκιμαστικής (beta) λειτουργίας του umap. Το umap.gr είναι ένα νέο απόλυτα Ελληνικό χαρτογραφικό portal με πλήρη χαρτογραφική κάλυψη όλης της Ελλάδας και μοναδικές δυνατότητες αναζήτησης, δρομολόγησης, ανάρτησης και διαχείρισης αντικειμένων από τους επισκέπτες.

, umap.gr, Ελληνικό χαρτογραφικό portal

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το Umap.gr οι χρήστες μπορούν:
1. Να πλοηγούνται χαρτογραφικά με πολύ εύκολους χειρισμούς σε όλη την Ελλάδα, και να εστιάζουν επιλεκτικά σε περιοχές ενδιαφέροντος μέχρι και επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου.
2. Να βλέπουν στο χάρτη πληθώρα πληροφοριών και σημείων ενδιαφέροντος, θεματικά οργανωμένων σε κατηγορίες όπως Υπηρεσίες, Διαμονή, Διασκέδαση, Αγγελίες, κλπ.
3. Να αναζητούν και να εντοπίζουν στοιχεία με βάση διεύθυνση ή με λέξεις – κλειδιά στην πλούσια και συνεχώς ανανεούμενη Βάση Δεδομένων του UΜap.
4. Να προσθέτουν και να διαχειρίζονται σημεία στο χάρτη για προσωπική χρήση, ή για δημοσιοποίηση σε όλους τους επισκέπτες του portal (αγγελίες, ενημέρωση για παρεχόμενες υπηρεσίες, για γεγονότα, κλπ).
5. Να παίρνουν οδηγίες δρομολόγησης από κάποιο σημείο αφετηρίας σε κάποιο σημείο προορισμού με οσεσδήποτε ενδιάμεσες στάσεις, και με κριτήρια βελτιστοποίησης απόστασης ή χρόνου μετάβασης, είτε με χρήση οχήματος είτε ως πεζός.
6. Για τους επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρηση ή τα προϊόντα τους, το UΜap.gr προσφέρει μια σειρά από εναλλακτικές για καταχώρηση και προβολή στο χάρτη:
– UMap banner Basic, το οποίο περιλαμβάνει καταχώρηση και προβολή ονόματος /επωνυμίας, διεύθυνσης, τηλεφώνου, μίας χαρακτηριστικής φωτογραφίας και πέντε λέξεων – κλειδιών.
– UMap banner Silver, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει Url, έως και πέντε φωτογραφίες, μικρό επεξηγηματικό κείμενο, και προβολή στο χάρτη με logo της επιλογής του πελάτη (αντί του απλού χαρτογραφικού συμβόλου).
– UMap banner Gold, το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει έως και 10 φωτογραφίες, και τη δυνατότητα δεικτοδότησης στην καταχώρηση μέσω Url της μορφής https://www.umap.gr/<όνομα>.
– UMap Partner, για πολλαπλές και επώνυμες καταχωρήσεις κάτω από την ίδια ταυτότητα (brand), όπως για παράδειγμα αλυσίδες καταστημάτων, σημεία πώλησης (π.χ. ATM, πρατήρια), αγγελίες για ακίνητα, κλπ. Οι καταχωρήσεις εντάσσονται σε μια νέα κατηγορία η οποία εμφανίζεται στην ενότητα «Umap Partners» με το λογότυπό του πελάτη. Οι πληροφορίες για κάθε καταχώρηση εμφανίζονται στο χάρτη με τη μορφή των Umap Silver ή Gold Banners (κατ΄ επιλογή).
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα στοιχεία των καταχωρήσεων είναι αναζητήσιμα από όλους τους χρήστες του UMap.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Τέλειο! 🙂 δεν μπόρεσα όμως να ζουμάρω στο χάρτη με το smartphone μου (palm pre+). Με το browser του android πως δείχνει;;

Dimitris СН

Δεν μπόρεσα να ελέγξω τους δρόμους σε κοντινό ζουμ για την ακρίβειά τους αλλά οι χάρτες είναι τουλάχιστον περασμένης 10ετίας και περισσότερο. Η Αττική Οδός είναι ακόμα στα χώματα, το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ένα απέραντο χωράφι.. Επιπλέον η γραμμή του Προαστιακού για Κιάτο ακολουθεί ακόμα την παλιά χάραξη, ένα τεράστιο φράγμα στον Νομό Ρεθύμνης δεν υπάρχει καθόλου.

Ωστόσο για Ελληνικό χαρτογραφικό site (και μάλιστα σε beta) είναι πολύ καλή η προσπάθεια και αξίζει την στήριξη όλων μας για να γίνει καλύτερο και να διορθωθούν τα βρεφικά προβλήματα.

Πολύ καλή ήταν η ταύτιση των δρόμων με την εικόνα του χάρτη. Λίγο περισσότερο που έψαξα βρήκα και άλλες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι έχουν δουλέψει αρκετά στην υποδομή και το δέσιμο του site.

Κώστας Βλαχάκης

Chris, στο XPERIA X10 (Android 1.6) με τον μαμά browser ζουμάρει κανονικά.

Manos

Με Iphone δεν ανοιγει την σελιδα ουτε με safari ουτε με Opera:(((

giannis

Με Ν900 δουλευει κανονικα και το ζουμ μια χαρα(με τον default broswer)

Chris

Thanks παιδιά για τις απαντήσεις. Θα ξαναπροσπαθήσω με το webOS 2.0. τον Οκτώβριο. ΥΓ: Από ποιο μέρος της Κρήτης είσαι Κώστα;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.