ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στο Πεντάγωνο

Αν και τα τελευταία χρόνια η αμερικάνικη NSA βρίσκεται στο προσκήνιο σχετικά με τις παρακολουθήσεις που έκανε μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι ΗΠΑ δεν είναι στόχος. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση από Ρώσους χάκερς, η οποία έγινε γύρω στις 25 Ιουλίου.

Το πεντάγωνο την αποκαλεί “εξελιγμένη κυβερνο-επίθεση” η οποία επηρέασε και έβγαλε εκτός λειτουργίας περίπου 4.000 υπολογιστές που ανήκουν σε δημόσιος και στρατιωτικούς υπαλλήλους.

Η επίθεση έγινε στο email του Γενικού Επιτελείου του Πενταγώνου και εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορεί να συλλέγει μαζικά τεράστιο αριθμό δεδομένων από χιλιάδες λογαριασμούς. Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά διαμοιράστηκαν σε χιλιάδες λογαριασμούς στο internet. Οι αρχές υποπτεύονται ότι η επίθεση υποβοηθήθηκε από κρυπτογραφημένους λογαριασμούς στα social media.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ρωσική κυβέρνηση ήταν πίσω από την κυβερνο-επίθεση, αξιωματούχοι λένε ότι το πεδίο εφαρμογής της εισβολής δείχνει ότι είναι σαφώς “έργο κρατικού παράγοντα”.

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στο Πεντάγωνο, ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν στο Πεντάγωνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.