USRοbotics – Εύχρηστες λύσεις ασφαλών συνδέσεων (VPN)

H USRobotics ανακοίνωσε την προσθήκη της δυνατότητας χαρακτηριστικών ασφαλείας για ιδεατά δίκτυα (Virtual Private Network βασισμένων σε IPSec) για το δημοφιλές gateway MAXg ADSL2+ USRxx9108.

Το χαρακτηριστικό αυτό υποστηρίζεται με μια αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής η οποία είναι διαθέσιμη από τον δικτυακό τόπο www.usr.com.

Τα ιδεατά δίκτυα βασισμένα σε IPSec παρέχουν έναν από τους πλέον ασφαλείς τρόπους επικοινωνίας μέσω Internet. Μια από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τους εφαρμογές είναι η δυνατότητα ασφαλούς σύνδεσης σε ένα εταιρικό δίκτυο από το σπίτι ή από κάποια άλλη απομακρυσμένη τοποθεσία.

Ένας περιορισμός που υπάρχει κατά την χρήση αρκετών από τις εφαρμογές λογισμικού που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τέτοιων συνδέσεων αποτελεί το γεγονός ότι όταν πραγματοποιείται η VPN σύνδεση, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πόρους από το τοπικό του δίκτυο όπως κοινόχρηστους εκτυπωτές, αποθηκευτικές μονάδες κ.λπ.
Εξειδικευμένες συσκευές για την υλοποίηση VPN επιλύουν αυτό το πρόβλημα αλλά δημιουργούν ένα άλλο σημείο προβληματισμού για τους υπευθύνους των τμημάτων IT: Δρομολογούν το σύνολο της κίνησης του απομακρυσμένου δικτύου μέσω της σύνδεσης VPN στο εταιρικό δίκτυο.

Με τη νέα αναβάθμιση λογισμικού για το Wireless MAXg ADSL2+ Gateway, οι χρήστες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της VPN σύνδεσης στο εταιρικό δίκτυο ενώ διατηρούν τα δικαιώματα πρόσβασης στους πόρους του τοπικού τους δικτύου. Οι υπεύθυνοι ΙΤ δεν προβληματίζονται καθώς μόνο οι υπολογιστές που έχουν δικαιώματα πρόσβασης στο δίκτυο VPN χρησιμοποιούν πόρους του εταιρικού δικτύου. Όλη η υπόλοιπη κυκλοφορία από το απομακρυσμένο δίκτυο δρομολογείται κανονικά στο Internet, ανεξάρτητα από τη σύνδεση VPN.

Το USRobotics Wireless MAXg ADSL2+ Gateway υποστηρίζει συνδέσεις IPSec VPN βασισμένες σε τυποποιημένα πρότυπα για ασφαλή μετάδοση δεδομένων.

•Τεχνικές κρυπτογράφησης DES, 3DES και AES εξασφαλίζουν ότι με το Gateway μπορεί να δημιουργηθεί μια ασφαλή σύνδεση με μια αντίστοιχων προδιαγραφών συσκευή στο άλλο άκρο όπως για παράδειγμα ο δρομολογητής USR8200 Firewall/VPN Router.
•Αλγόριθμοι κερματισμού (hashing) MD5 ή SHA. Όπως και με τις τεχνικές κρυπτογράφησης πρέπει να χρησιμοποιηθούν ίδιοι αλγόριθμοι κερματισμού και στα δύο άκρα της ασφαλούς σύνδεσης.

Οι προδιαγραφές ασφαλείας του USRobotics MAXg ADSL 2+ Gateway περιλαμβάνουν επίσης φιλτράρισμα με βάση τις διευθύνσεις MAC, κρυπτογράφηση WPA2, WPA και WEP για τους χρήστες του ασύρματου δικτύου, καθώς και ένα τείχος προστασίας τύπου SPI (Stateful Packet Inspection)

Η παραπάνω αναβάθμιση λογισμικού θα διατίθεται δωρεάν έως τις 30 Ιουνίου 2007

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.