Παρασκευή
28/08/2015

utorrent: Ίσως βάλει κόμιστρο για τις υπηρεσίες του

Το utorrent είναι ο πιο δημοφιλής εξυπηρετητής του BitTorrent με πάνω από 150 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Φήμες θέλουν να ερευνά το ενδεχόμενο χρέωσης τους για τις υπηρεσίες διαμοιρασμού P2P. O δωρεάν εξυπηρετητής torrent, ο οποίος ήδη φέρει διαφημίσεις και ενσωματωμένο λογισμικό, έχοντας μάλιστα κατηγορηθεί για κρυφό mining παλιότερα, μπορεί σύντομα να γίνει ένα απολίθωμα του παρελθόντος.

Σύμφωνα με ειδήσεις από τη σελίδα του εξυπηρετητή, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι ενώ το λογισμικό είναι δωρεάν, με τη χρήση και διαφήμιση του επιπλέον ενσωματωμένου λογισμικού, μπορούσαν ως και σήμερα να πληρώσουν τα έξοδα της εταιρείας, κάτι που ισχυρίζονται πως εξίσου θα μπορούσαν να πληρωθούν από τους χρήστες. Ουσιαστικά, αυτό που αναζητούν είναι έναν καλύτερο τρόπο να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες που να έχουν διαφορές από τις premium και να χρεώνουν αντίστοιχα το κάθε πακέτο προσφοράς.

utorrent logo

Αν και το πρόγραμμα δε γίνεται να πωλείται, καθώς δεν είναι όλες οι σελίδες χρήσης του νόμιμες, η χρέωση όμως των χρηστών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή και το βασικό σχέδιο είναι να δίνει διάφορα πακέτα υπηρεσιών για κάθε τσέπη, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς την εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού μέσα από τη διαδικασία εγκατάστασης (όπως οι premium χρήστες).

Εμείς, σαν καθαρή άποψη, πιστεύουμε πως ήδη το να χρειάζεται σε κάποιους άλλους εξυπηρετητές εγγραφή και χρήση προσωπικών στοιχείων είναι εξ αρχής υπερβολή. Αρκετοί μάλιστα χρήστες αποτρέπονται από το να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εξυπηρετητές που ζητούν τα εν λόγω στοιχεία ακόμα και όταν είναι δωρεάν. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητούν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

Πηγή

Techblog Eshop: Επιλεγμένες θήκες και αξεσουάρΣυντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Peristeri λέει:

  Εχω παει εδω και καιρο σε tixati οποτε δεν με απασχολει και πολυ. Σε τετοιου ειδους λογισμικο δεν χωρανε χρεωσεις παντως!

 2. Ο/Η Φωτης λέει:

  qbit… bye bye

 3. Ο/Η Darth λέει:

  Παλιό utorrent πρίν γίνει εξαγορά Και Δεν είμαι καλα εδώ Και καιρό πολλά private trackers Μόνο Τον παλιό δέχονται (περριτο να αναφέρω ότι είναι παναλαφρος χωρίς διαφημίσεις με λιτό )interface

 4. Ο/Η ΑντώνηςΤ λέει:

  Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές… πραγματικά δεν ξέρω το σκέφτονται στο Marketing και μόνο η είδηση θα κάνει τους πάντες να ψάχνουν εναλλακτικές από τώρα.

 5. Ο/Η sotirisr35tc λέει:

  Την ημέρα που θα το κάνουν αυτό την ίδια θα το σταματήσουν οι χρήστες υπάρχουν πολλά άλλα πέρα από το πολύ γνωστό μTorrent αν και εγώ το έχω σταματήσει χρόνια τώρα

 6. Ο/Η visitor λέει:

  πφφφ κρίμα για τον δρομο που εχουν παρει καιρό τώρα

  qbittorent, vuze, tixati, deluge

  transmission σε linux..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.