Visa Europe, Υποστηρίζει τις έρευνες για τον τερματισμό της λειτουργίας των παράνομων φαρμακείων του διαδικτύου

Η Visa Inc. και η Visa Europe ανακοίνωσαν σήμερα την υποστήριξή τους στην “Επιχείρηση Pangea ΙΙΙ,” μια παγκόσμια δράση για την εφαρμογή του νόμου υπό την εποπτεία της INTERPOL με στόχο την καταπολέμηση της πώλησης πλαστών και παράνομων φαρμάκων στο διαδίκτυο, η οποία έχει οδηγήσει σε συλλήψεις σε όλη την υδρόγειο και στην κατάσχεση χιλιάδων δυνητικά επιβλαβών φαρμάκων.

, Visa Europe, Υποστηρίζει τις έρευνες για τον τερματισμό της λειτουργίας των παράνομων φαρμακείων του διαδικτύου

Η επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2010 σε περισσότερες από 40 χώρες, είναι η μεγαλύτερη ως τώρα στο είδος της για την υποστήριξη της Διεθνούς Δύναμης για την Καταπολέμηση της Παραποίησης Ιατρικών Προϊόντων (IMPACT). Η Visa Inc. και η Visa Europe συνεργάστηκαν με τελωνειακές υπηρεσίες, ρυθμιστικές αρχές και Παρόχους Υπηρεσιών Διαδικτύου από όλο τον κόσμο, για να παράσχουν στήριξη και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν και να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες κατά των παράνομων φαρμακείων.

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τα παράνομα διαδικτυακά φαρμακεία σε όλο τον κόσμο: Δεν σας μένει πολύς χρόνος», δήλωσε ο Michael E. Smith, στέλεχος του τμήματος Global Risk, της Visa Inc. «Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι νόμιμες, υπάρχουν κάποια διαδικτυακά φαρμακεία που πωλούν παράνομα, παραποιημένα προϊόντα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στα συστήματα πληρωμών εξαπατώντας τους καταναλωτές. Συνεργαζόμαστε με αρχές όπως η INTERPOL και υποστηρίζουμε τις σημαντικές έρευνές τους, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η παράνομη δραστηριότητα δεν απειλεί την ακεραιότητα του συστήματος πληρωμών της Visa και δεν βλάπτει τους κατόχους καρτών».

«Η Visa εφαρμόζει ένα πλαίσιο που απαιτεί από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζονται με εμπόρους του διαδικτύου να διασφαλίζουν πως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι νόμιμες», δήλωσε ο Stanley Skoglund, Senior Vice President του Τμήματος Διαχείρισης Ρίσκου Συστημάτων Πληρωμών (Payment System Risk) της Visa Europe. «Ωστόσο, είναι οι ενέργειες επιβολής του νόμου, όπως η Επιχείρηση Pangea ΙΙΙ που έχουν τη σημαντικότερη επίδραση στα παράνομα φαρμακεία που μπορούν να βλάψουν τους καταναλωτές. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε την INTERPOL και την Παγκόσμια Δράση για την Εφαρμογή του Νόμου και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων πωλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων».

Στον απόηχο της Επιχείρησης Pangea ΙΙΙ, οι Visa Inc και Visa Europe υπενθύμισαν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται τους κανόνες που εφαρμόζουν, ζητώντας τους να επανεξετάσουν τις πρακτικές πωλήσεων των εμπόρων πελατών τους ώστε να προλαμβάνουν παράνομες συναλλαγές. Η Visa δεν υποδεικνύει συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να αγοράζουν οι κάτοχοι Visa ή οι έμποροι που αποδέχονται κάρτες Visa. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλες οι συναλλαγές πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο στην χώρα του αγοραστή όσο και του πωλητή.

Σχετικά με τη Visa Europe
Η Visa Europe είναι ένας οργανισμός μελών που ανήκει και ελέγχεται από τις 4.000 ευρωπαϊκές τράπεζες–μέλη της και η οποία απέκτησε ανεξάρτητη οντότητα τον Ιούλιο του 2004. Τον Οκτώβριο του 2007, η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τον νέο παγκόσμιο οργανισμό Visa Inc., με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη. Ως ένα αποκλειστικά Ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στις συγκεκριμένες ανάγκες των Ευρωπαϊκών τραπεζών και των πελατών τους – εμπόρων και κατόχων καρτών – ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δημιουργήσει μια πραγματικά ενιαία αγορά πληρωμών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.