Το ίντερνετ ξεμένει από χωρητικότητα

Νωρίτερα αυτή την βδομάδα, ακούσαμε ότι το internet μας “τελειώνει” και πιο συγκεκριμένα οι IPv4 διευθύνσεις. Τώρα όμως από ότι φαίνεται αντιμετωπίζουμε και ένα άλλο πρόβλημα, τα καλώδια. Τα καλώδια έχουν φτάσει στα όριά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα πιο γρήγορα.

Οι οπτικές ίνες που χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε τα δεδομένα του internet έχουν και αυτές ένα όριο. Για δεκαετίες οι επιστήμονες βασίζονταν στην ενίσχυση του σήματος που περνούσε μέσα από τις οπτικές ίνες για να μεγαλώσει το internet traffic. Αλλά αυτό το κόλπο δεν θα δουλεύει για πάντα. Μετά από ένα σημείο οι οπτικές ίνες γίνονται light saturated και το σήμα αντί να καλυτερεύει εξασθενεί. Στο συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο, αναφέρθηκε ότι οι οπτικές ίνες φτάνουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

“Δεν μπορείς να έχεις άπειρη χωρητικότητα σε μια οπτική ίνα”, ανέφερε ο Andrew Ellis από το Aston University του Birmingham. Στο ίδιο πνεύμα ο Γάλλος ειδικός επικοινωνιών, Rene-Jean Essiambre παρουσίασε δεδομένα τα οποία έδειχναν ότι το όριο των οπτικών ινών, 100 terabits το δευτερόλεπτο, μπορεί να κατακτηθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Το κυριότερο πρόβλημα στην χωρητικότητα έχει προκληθεί από τα online media, όπως Youtube και Netflix και την γρήγορη ανάπτυξή τους.

Από την άλλη αν όλα πάνε καλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον. Χιλιάδες φυσικοί και computer scientists δουλεύουν σκληρά πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Μια λύση είναι να δώσεις περισσότερη ενέργεια στο σήμα, αλλά πρέπει να βρεθεί κάτι που θα καθαρίζει τον θόρυβο. Οι μηχανικοί επιπλέον ερευνούν νέες οπτικές ίνες οι οποίες θα έχουν πολλαπλούς πυρήνες και θα έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερα δεδομένα.

Το ίντερνετ ξεμένει από χωρητικότητα, Το ίντερνετ ξεμένει από χωρητικότητα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
beowolf ahates

Μαα, ούτε ένα σχόλιο εδώ?!…που πήγαν όλοι οι υπερεπιστήμονες?

Αα ξέχασα, συμβουλεύουν την Samsung πως πρέπει να είναι το bezel και την Apple, πως φτιάχνεται η σωστή μπαταρία…

Nikos

beowolf ahates +1

Ανέστης Περίπτερο γωνία ΑΕΒΕ

Έλεος δλδ πια με το σήμα κάτι πρέπει να γίνει όλο καθυστερήσεις έχει το διαδίκτυο. Άσε που κάνει κ πολύ φασαρία , θα μπορούσε απλά να δένουν χιλιάδες καλώδια μέσα σε χαρτόνι να φυλάσσεται από το νερό κ να το θέλουν η ακόμη αεροπλάνα να στέλνουν ίντερνετς αυτά δε χαλάνε εδώ πετάνε τόσα κ τόσα.. Τόσα λεφτά δίνουμε κ σε λίγο θα μας κόψουν κ τη σύνδεση.. Θα πάω από το Γερμανό να τους τα ψάχνω αντί να βάλουν αυτές τις ίνες κάθονται κ ξυνουνται

Wolf

Αχαχαχα….
Ωραίος ο beowolf…!

giannisanag

Beowolf φταιει η ανακριβεια του αρθρου που δεν αναφερει οτι το control center των επιστημονων ειναι εξοπλισμενο με ipad mini και οτι οι οπτικες ινες ειναι της samsung.τα κρυβουν αυτα για να μη σχολιαζει ο κοσμος , τι νομιζεις;

giannogeorge

Και μας είχαν ζαλίσει πριν λίγα χρόνια ότι το μέλλον είναι οι οπτικές ίνες.

alxgiann

Ναι giannisanag, είναι ακριβώς όπως τα λές,αλλά δεν είπες ότι τα control center χρησιμοποιούν οθόνες LG και SONY, οι οποίες επίσης ..λαγκάρουν σαν τρελές. Να αγοράσει η Apple όλο το ίντερνετ να σωθούμε.

Darth

καλό φαίνεται αν και τα bezels πολύ μεγάλα, να δούμε και της τιμές αν και με αυτό το όνομα απατο θα πάει

Vassilis Papathanasiou

Για φάντασου……..μέχρι και το ίντερνετ εξαντλείται……

Vassilis Papathanasiou

Παιδιά δεν ξέρω για σας όμως εγώ αν οι ISP κόψουν προσωρινά τις συνδέσεις και δεν έχω Techblog, θα πάω να πέσω από τον γκρεμό!!!

Vassilis Papathanasiou

!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.