We Gov Awards 2011, 2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλά και ερευνητικές συνεργασίες.

, We Gov Awards 2011, 2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, η διοργάνωση “We Gov Awards 2011” θα βραβεύσει ιδέες και πρωτότυπες εφαρμογές που αναδεικνύουν τον ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο 2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, διεξάγεται κατά το πρότυπο των ευρωπαϊκών βραβείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διοργανώνεται με τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες Πανεπιστημίων -ατομικά ή ομαδικά- καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους. Οι προεγγραφές έχουν ήδη αρχίσει ενώ η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων θα είναι ενεργή από 1η μέχρι 15 Ιουλίου στην διεύθυνση wegov.blogspot.com.

Το Ελληνικό κέντρο Διαλειτουργικότητας, η Microsoft Innovation Center και η ATC AE είναι οι βασικοί χορηγοί του διαγωνισμού και καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανά κατηγορία. Εκτός από την κατηγορία “καλύτερης ιδέας” για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κατηγορία «καλύτερης εφαρμογής» που αφόρα την ανάπτυξη μιας εφαρμογής σε μορφή πρωτότυπου demo, φέτος για πρώτη φορά θεσπίζεται η κατηγορία “Cloud & Μobile App”. Το ειδικό αυτό βραβείο θα απονεμηθεί στην καλύτερη εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αξιοποιεί υποδομές Cloud ή και εφαρμογές κινητών συσκευών και ανάλογων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Για την υποβολή πρότασης στην κατηγορία “καλύτερης ιδέας” απαιτείται η κατάθεση σχετικής τεκμηρίωσης με κείμενο, σχέδια και αναφορές, ενώ στις άλλες δύο κατηγορίες οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν παράλληλα με την σχετική τεκμηρίωση και το διαδικτυακό τόπο με την προς επίδειξη πρωτότυπη εφαρμογή. Οι καλύτερες συμμετοχές θα αξιολογηθούν με κριτήρια τον βαθμό καινοτομίας των εφαρμογών, τα αναμενόμενα οφέλη, την επιχειρηματική προσέγγιση, τη συνολική παρουσίαση και τεκμηρίωση της πρότασης, και οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά στάδια. Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ανακοινωθούν οι καλύτερες υποψηφιότητες και τον Νοέμβριο του 2011 θα γίνει η τελική ανάδειξη των νικητών.

Οι διακριθέντες ανά κατηγορία, όχι μόνο θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα αξίας μέχρι 2.000 ευρώ, αλλά και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους. Περισσότερες πληροφορίες και ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής προτάσεων φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση wegov.blogspot.com.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Πολύ ωραία ιδέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.