Τρίτη
15/05/2012

Wi-Fi 802.11-2012, Ακόμα πιο γρήγορες ασύρματες συνδέσεις

Βασιζόμενη στα πρωτόκολλα Wireless-N και 802.11ac, η IEEE Standards Association ανανεώνει το πρότυπο πάνω στο οποίο βασίζεται η ασύρματη δικτύωση, η οποία πλέον θα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και τα 600 Mbps, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα γίνονται πιο γρήγορα και άνετα.

Το νέο αυτό πρότυπο θα διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις αφού θα λειτουργεί στις συχνότητες μεταξύ 2.65GHz και 3.7GHz δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για να αποφύγουν παρεμβολές με άλλες πιο «πυκνές» συχνότητες.

Το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης θα υποστηρίζει την διασύνδεση βρόχου (mesh networking), η οποία και θα συνδέει μια σειρά από συσκευές με ασύρματο τρόπο, το οποίο δίκτυο θα παραμένει σε λειτουργία ακόμα και αν μία συσκευή σταματήσει να λειτουργεί.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά συσκευές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης, με την Bufallo Technologies να παρουσιάζει ένα ανάλογο router και συγκεκριμένα το μοντέλο AirStation WZR-D1800H Wireless Router.

Wi-Fi 802.11-2012, Ακόμα πιο γρήγορες ασύρματες συνδέσεις

Πηγή: 1, 2

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Techfan λέει:

    Θυμάμαι παλαιότερα που αναφερόνταν ότι στο μέλλον δεν θα υπήρχαν καλώδια…

    Είναι ευχάριστο που έρχεται ακόμα μια βελτίωση στο ασύρματο δίκτυο ;).

  2. Ο/Η Gregory λέει:

    Ωραιο ρε φιλε αλλα ελλαδα ουτε που 600 Μbps. Εγω εχω ρουτερ Linksys της Cisco και ειναι κυριολεκτικα ΤΟΥΜΠΑΝΟ! 54 Mbps μεν αλλα απο το ισογειο στον 2ο οροφο πιανω μια γραμμη και 12.50 Mbps! (To ενσυρματο πιανει 15.50)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.