Wi-Fi 802.11-2012, Ακόμα πιο γρήγορες ασύρματες συνδέσεις

Βασιζόμενη στα πρωτόκολλα Wireless-N και 802.11ac, η IEEE Standards Association ανανεώνει το πρότυπο πάνω στο οποίο βασίζεται η ασύρματη δικτύωση, η οποία πλέον θα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και τα 600 Mbps, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα γίνονται πιο γρήγορα και άνετα.

Το νέο αυτό πρότυπο θα διαφέρει από τις προηγούμενες εκδόσεις αφού θα λειτουργεί στις συχνότητες μεταξύ 2.65GHz και 3.7GHz δίνοντας στους καταναλωτές περισσότερες ευκαιρίες για να αποφύγουν παρεμβολές με άλλες πιο «πυκνές» συχνότητες.

Το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης θα υποστηρίζει την διασύνδεση βρόχου (mesh networking), η οποία και θα συνδέει μια σειρά από συσκευές με ασύρματο τρόπο, το οποίο δίκτυο θα παραμένει σε λειτουργία ακόμα και αν μία συσκευή σταματήσει να λειτουργεί.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά συσκευές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης, με την Bufallo Technologies να παρουσιάζει ένα ανάλογο router και συγκεκριμένα το μοντέλο AirStation WZR-D1800H Wireless Router.

, Wi-Fi 802.11-2012, Ακόμα πιο γρήγορες ασύρματες συνδέσεις

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Θυμάμαι παλαιότερα που αναφερόνταν ότι στο μέλλον δεν θα υπήρχαν καλώδια…

Είναι ευχάριστο που έρχεται ακόμα μια βελτίωση στο ασύρματο δίκτυο ;).

Gregory

Ωραιο ρε φιλε αλλα ελλαδα ουτε που 600 Μbps. Εγω εχω ρουτερ Linksys της Cisco και ειναι κυριολεκτικα ΤΟΥΜΠΑΝΟ! 54 Mbps μεν αλλα απο το ισογειο στον 2ο οροφο πιανω μια γραμμη και 12.50 Mbps! (To ενσυρματο πιανει 15.50)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Wi-Fi

Wi-Fi 7: Πέντε φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 6E

Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε το Wi-Fi 7 που φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο.

Gear Apple featured Wi-Fi

Kuo: Η ανάπτυξη του τσιπ Wi-Fi της Apple σταμάτησε «για λίγο»

Η Apple έχει σταματήσει τις εργασίες για το τσιπ Wi-Fi που αναπτύσσει, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή για τα θέματα του “μήλου”, Ming Chi Kuo.

Internet featured Wi-Fi

2.4 GHz Vs. 5 GHz Wi-Fi: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Όταν πάμε να συνδεθούμε σε ένα Wi-Fi router παρατηρούμε δύο διαθέσιμα δίκτυα: 2,4 GHz και 5 GHz. Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Smartphones featured Samsung Galaxy S24 Wi-Fi

Samsung Galaxy S24: Από τα πρώτα με συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 το 2024

Τα περισσότερα από τα νέα τηλέφωνα στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν με Wi-Fi 6 ή το νεότερο standard 6E, το οποίο σηματοδοτεί το μεταβατικό στάδιο πριν το Wi-Fi 7.