WiGig 802.11ad, Ο “δήμιος” του HDMI είναι ασύρματος

To WiGig είναι το νέο ασύρματο πρότυπο που φέρει την πιστοποίηση της IEEE, με τους εμπειρογνώμονες να ισχυρίζονται ότι θα μπορεί να αντικαταστήσει το HDMI νωρίτερα και από το 2015. Το 802.11ad ή WiGig ( αυτή θα είναι η κοινή του ονομασία ) είναι ένα νέο πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει όχι μόνο το HDMI αλλά και τα υπόλοιπα καλώδια μιας οθόνης.

WiGig, WiGig 802.11ad, Ο “δήμιος” του HDMI είναι ασύρματος

Έχει λάβει πρόσφατα έγκριση από την παγκόσμια οργανισμό τυποποίησης είναι πολύ πιθανό να το δούμε και στην CES 2014. Χρησιμοποιώντας τη ζώνη συχνοτήτων των 60hz, μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα 1Gbps σε μια απόσταση έως και 10 μέτρων.

Το πρότυπο WiGig (802.11ad) θα επιτρέπει την μετάδοση δεδομένων από συσκευή σε συσκευή (σε σχέση με το “αδερφάκι” του 802.11ac που απλά φροντίζει για μια καθολική δυνατότητα σύνδεσης μέσω του router σας).

O Ali Sadri, πρόεδρος του Wireless Gigabit (WiGig) Alliance, δήλωσε: “Κερδίζοντας την έγκριση του παγκόσμιου οργανισμού τυποποίησης το WiGig λαμβάνει την διεθνή αναγνώριση και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ευρεία υιοθέτηση του από την τεχνολογική βιομηχανία.”

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

Ενδιαφερον, οσο πιο ασυρματα μπορουν τα πραγματα να γινουν τοσο το καλυτερο
Τωρα το θεμα ειναι 1) η ακτινοβολια που ισως θα εχει ενα τετοιο πραγμα 2)το ποσο σταθερο και χωρις διακοπες μπορει να ειναι ενα “ασυρματο” HDMI οπως αυτο..

STINK

Θα περίμενα να δω τέτοια τεχνολογία σε XBOX/PS next.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.