Wikimedia: Μήνυση κατά της NSA και Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Με τη σημαντική συμβολή του Edward Snowden και όχι μόνο, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τις τακτικές παρακολούθησης που ακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το εύρος τους. Το Ίδρυμα Wikimedia, το οποίο είναι μη κερδοσκοπική ομάδα που επιβλέπει την λειτουργία της Wikipedia, υπέβαλε μήνυση κατά της NSA αλλά και του Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις μαζικές παρακολουθήσεις.

Στην μήνυση αναφέρεται ότι το πρόγραμμα της NSA για μαζική παρακολούθηση της κίνησης στο διαδίκτυο – πρόγραμμα το οποίο αποκαλείται “Upstream surveillance – παραβιάζει το σύνταγμα των ΗΠΑ ως προς την ελευθερία του λόγου και την τέταρτη τροπολογία του συντάγματος που προστατεύει τους πολίτες από αναίτιες και αυθαίρετες έρευνες.

Το “Upstream” σύστημα παρακολούθησης της NSA καταγράφει τις συνομιλίες με άτομα εκτός ΗΠΑ προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Αυτό, σύμφωνα με την Wikimedia αποτελεί απειλή για την ίδια την δημοκρατία. Η Wikipedia έχει βασιστεί πάνω στην ελεύθερη έκφραση και πληροφόρηση, και η NSA με το να παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών της, απειλεί την πνευματική ελευθερία.

Η Wikimedia αναφέρει ότι η NSA με τις πρακτικές της υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες που της έχει δώσει το Κογκρέσο και ζητά από το δικαστήριο να δώσει τέλος στην μαζική παρακολούθηση της κίνησης του διαδικτύου. Μαζί με την Wikimedia την μήνυση καταθέτουν άλλοι 8 οργανισμοί μεταξύ των οποίων είναι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Διεθνής Αμνηστία των ΗΠΑ.

wikimedia μήνυση nsa, Wikimedia: Μήνυση κατά της NSA και Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Internet featured NSA

Υψηλού προφίλ cyberattack στη Βαλτιμόρη από hackers που χρησιμοποιούν το EternalBlue της NSA

Η κυβέρνηση της Βαλτιμόρης βρίσκεται υπό ransomware επίθεση η οποία έχει κλείσει τα πάντα, από τα email μέχρι τα συστήματα που επιτρέπουν στους κατοίκους να πληρώνουν λογαριασμούς.

Software Adobe Apple Dropbox

Πόσο καλά προστατεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας τα δεδομένα μας;

Έκθεση του Electronic Frontier Foundation, μιας Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ αναλύει πόσο καλά 26 εταιρείες τεχνολογίας διασφαλίζουν τα δεδομένα των χρηστών τους από την κυβέρνηση.