Η ανασκόπηση της χρονιάς για πρώτη φορά από το Wikipedia [video]

Facebook και Google έκαναν τον δικό τους απολογισμό μαζεύοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν τους χρήστες τους τη χρονιά που φεύγει. Για πρώτη φορά το Wikipedia κυκλοφορεί τη δική του ανασκόπηση με τα highlights της χρονιάς που μας πέρασε.

Δημιούργησε ένα βιντεάκι χρησιμοποιώντας, τι άλλο, το Wikipedia όπου δείχνει τα πιο σημαντικά γεγονότα από FIFA World Cup μέχρι Ice Bucket Challenge και Ebola.

Μέσα στα πιο σημαντικά γεγονότα συμπεριλαμβάνονται η προσγείωση Philea σε κομήτη, η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines, η κρίση στην Ουκρανία, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, η Eurovision, Game of Thrones και άλλα.

Για παράδειγμα για τον Ebola που έπληξε τη Δυτική Αφρική έγιναν πάνω από 1.887 edits στα σχετικά άρθρα, με το 90% μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου.

Συνολικά, μέσα στο 2014 δημιουργήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια άρθρα και πάνω από 100 εκατομμύρια edits σε ήδη υπάρχοντα ενώ τις σελίδες του τις επισκέφθηκαν πάνω από 250 δισεκατομμύρια φορές άνθρωποι απ όλο τον κόσμο.

Δείτε το video:

wikipedia 2014 review, Η ανασκόπηση της χρονιάς για πρώτη φορά από το Wikipedia [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Wikipedia

Πρόγραμμα ΑΙ θα μπορούσε να επαληθεύει τη Wikipedia

Πολλοί ανατρέχουμε στη Wikipedia για να βρούμε πληροφορίες για πράγματα, ωστόσο δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πάντα.

Internet Wikipedia

Wikipedia: AI θα ενημερώνει αυτόματα τα κείμενα με νέες πληροφορίες

Οι ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα AI που ανανεώνει μη ενημερωμένες φράσεις στα άρθρα της Wikipedia, διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο ύφος γραφής.

Internet Wikipedia

Wikitribune: Από τον δημιουργό του Wikipedia κατά των fake news

Τα αποκαλούμενα “fake news” είναι ένα φαινόμενο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημόσια σφαίρα ενώ θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει ακόμη και εκλογικές αναμετρήσεις όπως η πρόσφατη στις ΗΠΑ. Το θετικό είναι ότι διάφοροι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να λάβουν δράση για τον περιορισμό των fake news.

News Star Wikipedia

Wikipedia: Mηχανή ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Wikipedia ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια crowdsourced μηχανή ομιλίας σε μια προσπάθεια να κάνει την ιστοσελίδα της προσβάσιμη σε εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους.