WIND, Προεκλογικό Ψηφιακό γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής

Μπορεί η ψηφιακή κάλπη να είναι ακόμη μακριά για την Ελλάδα, ωστόσο το εκλογικό σώμα ήδη παίρνει γεύση του λεγόμενου e-voting μέσα από νέες εφαρμογές που αξιοποιούν την τεχνολογία. Αυτές τις μέρες, η Metron Analysis διενεργεί προεκλογική ψηφιακή δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής με τη χρήση tablet.

Τα tablet έχουν ενσωματωμένη ειδική εφαρμογή και με την υποστήριξη του νέου, υψηλής ταχύτητας δικτύου της WIND. Το ψηφιακό γκάλοπ από τη Metron Analysis γίνεται από ερευνητές που καλύπτουν όλη την Αττική με συνεντεύξεις door-to-door και αποστέλλουν τα δεδομένα κάθε συνέντευξης άμεσα στο κεντρικό σύστημα επεξεργασίας και ανάλυσης της Metron χάρη στο tablet που χρησιμοποιούν και τη σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της WIND.

Με αυτόν τον τρόπο η συλλογή των στοιχείων γίνεται αυτόματα και το δίκτυο της WIND εξασφαλίζει αξιοπιστία, αμεσότητα και υψηλή ταχύτητα στη μετάδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Metron Analysis χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την κινητή τηλεφωνία στην ερευνητική διαδικασία. Το 2012 είχε υλοποιήσει στη χώρα μας πιλοτικό ψηφιακό exit poll στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και πάλι με τεχνολογικό εταίρο τη WIND.

Τα αποτελέσματα του ψηφιακού γκάλοπ θα παρουσιαστούν σήμερα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1. Αντίστοιχο γκάλοπ θα διενεργηθεί και στον β’ γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής.

, WIND, Προεκλογικό Ψηφιακό γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim

Περισσοτερο ενδιαφερον σε αυτες τις εκλογες εχει η χρηση νεων τεχνολογιων παρα οι ιδιες οι εκλογες… :Ρ :Ρ :Ρ ξερουμε οτι για αλλη μια φορα θα βγουν οι αχρηστοι που προβαλουν τα καναλια…ο κοσμος σαν ηλιθιος θα παει να τους ψηφισει….και ζησανε αυτοι καλα (με 2000-3000 ευρω στο τσεπακι και επιρροη για να βολευτουν και να βολεψουν τους δικους τους και να διευθετησουν τα προσωπικα τους θεματα) κι εμεις χειροτερα…

Makis

@ Ο/Η jim λέει:
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 στις 13:37

+1000

killbillgr

Ας πάνε τα κομματόσκυλα να ψηφίσουν!
Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, θα την αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την κάνουμε, θα την δείξουμε την Ελλάδα, θα την κάνουμε και θα την κλανουμε και μετά πολλά της έχουν αλλάξει τα φώτα. Παρόλα αυτά θα έχουμε free WiFi 📶. Από τότε που ήμουν μικρός τα ίδια και τα γίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.