Windows Live, Όλες οι νέες υπηρεσίες

Με τις νέες δωρεάν υπηρεσίες του Windows Live, η Microsoft δημιούργησε μία λύση που προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα – συγκεντρώνει όλο τον κόσμο του διαδικτύου μαζί σε μία τοποθεσία. Το Windows Live σας βοηθά να οργανώσετε καλύτερα την διαδικτυακή σας παρουσία μέσω μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών και εφαρμογών, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους, μέσω PC, τηλεφώνου και διαδικτύου. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

, Windows Live, Όλες οι νέες υπηρεσίες

Windows Live Groups
Αυτή η νέα υπηρεσία επιτρέπει σε ομάδες και φίλους να συνεργάζονται ευκολότερα στο διαδίκτυο, να συμμετέχουν σε συζητήσεις, να δημιουργούν κοινόχρηστα ημερολόγια, να μοιράζονται φωτογραφίες και αρχεία που δημιουργούν ή απλώς και μόνο να συνομιλούν.

Windows Live FrameIt
Το Windows Live FrameIt σας επιτρέπει να εισάγετε φωτογραφίες και άλλου είδους περιεχόμενο, όπως ειδήσεις, νέα για την κυκλοφορία και τον καιρό, απευθείας σε ψηφιακές κορνίζες. Μέσα από μία και μόνο υπηρεσία, μπορείτε να δημιουργήσετε προσωπικά άλμπουμ που περιέχουν φωτογραφίες και περιεχόμενο από οποιαδήποτε συμβατή ιστοσελίδα και να τα εισάγετε σε οποιαδήποτε ασύρματη ψηφιακή κορνίζα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης του περιεχομένου όταν «ανεβάζετε» καινούριες εικόνες.
Windows Live Hotmail. Η νέα έκδοση του Windows Live Hotmail είναι ακόμα πιο απλή στη χρήση, πιο γρήγορη και πιο «έξυπνη», ενώ συνδυάζει τα user interface Classic και Full σε ένα νέο κομψό περιβάλλον που προσφέρει ότι καλύτερο είχε ποτέ το Hotmail με ακόμα ταχύτερη απόδοση.

Windows Live Photos
Το κέντρο των φωτογραφιών σας στο διαδίκτυο είναι η διεύθυνση https://photos.live.com. Μπορείτε να δημιουργήσετε παρουσιάσεις στο διαδίκτυο και να μοιραστείτε φωτογραφίες μέσω των Windows Live Hotmail, Windows Live Groups, Windows Live Events, Windows Live FrameIt και Windows Live Spaces. Μπορείτε ακόμα να δείτε όλες τις φωτογραφίες σας μέσω του Windows Live Photos στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα.

Windows Live Profile Μοιραστείτε γρήγορα και εύκολα προσωπικές σας πληροφορίες που διατηρείτε είτε στο Windows Live είτε σε περισσότερες από 50 ιστοσελίδες, με τις οποίες συνεργάζεται η Microsoft, με τις επαφές σας στο Windows Live. Οτιδήποτε κάνετε στο Windows Live ή σε επιλεγμένες άλλες υπηρεσίες αντικατοπτρίζεται αυτομάτως στο προφίλ σας, καθώς και στις περισσότερες υπηρεσίες στο Windows Live – εφόσον επιλέξετε να τις μοιραστείτε με το δίκτυο επαφών σας. Έχετε τη δυνατότητα να κοινοποιήσετε τις δραστηριότητες σας ευρέως, να μοιραστείτε πράγματα μόνο με συγκεκριμένους φίλους και συγγενείς ή με κανέναν απολύτως. Η σελίδα του Προφίλ είναι και το μέρος όπου προσκαλείτε τις επαφές σας από άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, όπως για παράδειγμα το LinkedIn, στο Windows Live, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα τελευταία σας νέα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δημοσιεύσετε τη δραστηριότητα σας σε περισσότερες από 50 ιστοσελίδες στο Windows Live feed και να επιτρέψετε στο δίκτυο επαφών σας να δει ενημερώσεις από όλες τις διαδικτυακές δραστηριότητες σας σε έναν μόνο τόπο. Δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεστε πολλαπλές ιστοσελίδες για να λαμβάνετε τις τελευταίες πληροφορίες από τους οικείους σας.

Windows Live People
Η σελίδα People προορίζεται για αποθήκευση και διαχείριση των επαφών σας στο Windows Live. Πρόκειται για μία κεντρική ατζέντα που περιέχει τις επαφές σας από το Windows Live Hotmail, καθώς και όλους τους ανθρώπους του δικτύου σας στο Windows Live (επαφές Windows Live Spaces και Messenger). Με το Windows Live People, μπορείτε να προσκαλέσετε τις επαφές σας από άλλες υπηρεσίες, όπως το LinkedIn (ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά), να οργανώσετε κατηγορίες επαφών και να έχετε τον έλεγχο προσωπικών σας στοιχείων από τις επαφές σας. Η πρόσβαση στη σελίδα People είναι δυνατή παντού στο Windows Live μέσω αντίστοιχου εικονιδίου, ούτως ώστε να μπορείτε να προσθέσετε, να προσκαλέσετε, να ανανεώσετε επαφές ή και να συνδεθείτε μαζί τους οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στο Windows Live. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε με τις επαφές IM σας απευθείας από τη σελίδα με το Windows Live Messenger.

Windows Live Movie Maker beta
Το Movie Maker έχει πλέον ενσωματωθεί στο Windows Live για να διαχειριστείτε εύκολα υλικό βίντεο. Με το Windows Live Movie Maker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επεξεργαστείτε εύκολα τους πιο δημοφιλείς τύπους αρχείων φωτογραφιών και βίντεο και να φτιάξετε ταινίες, τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με συγγενείς και φίλους μέσω διαδικτύου, να γράψετε σε CD, DVD, να δείτε στην τηλεόραση, στο κινητό σας ή σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή βίντεο.

Windows Live Photo Gallery
Εντοπίστε, διορθώστε και μοιραστείτε εύκολα φωτογραφίες με το νέο Windows Live Photo Gallery.
Αναγνώριση προσώπων. Το Windows Live Photo Gallery μπορεί να αναγνωρίσει τους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες σας για να μπορείτε εύκολα να κάνετε tag και να βρίσκετε τις φωτογραφίες των αγαπημένων σας επαφών. Προβολή παρουσιάσεων. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε προβολές παρουσιάσεων με ειδικά εφέ. Μοιραστείτε με ένα κλικ. Μοιραστείτε εύκολα φωτογραφίες με το Windows Live Messenger ή δημοσιεύστε τις μέσω των εφαρμογών Windows Live Photos, Windows Live Events, Windows Live ή Windows Live Spaces, όπου οι φίλοι σας μπορούν να σχολιάσουν τις φωτογραφίες. Δημοσιεύστε τις σε άλλες ιστοσελίδες με plug-ins τρίτων. Επεξεργασία φωτογραφιών. Αφαιρέστε τα «κόκκινα μάτια», ισιώστε, διορθώστε κάποια προβλήματα με τη βοήθεια του autofix, κόψτε και δημιουργήστε ακόμα και πανοραμικές φωτογραφίες. Εύκολη εκτύπωση εκτός δικτύου. Εκτυπώστε φωτογραφίες σε ένα από χιλιάδες σημεία λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο ή ζητήστε να παραδοθούν στο σπίτι σας.

Windows Live για κινητά
Το Windows Live για κινητά προσαρμόζει ιδανικά την εμπειρία του Windows Live στις κινητές συσκευές. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες του Windows Live μέσω ειδικών εφαρμογών (client applications), του browser του κινητού σας ή μέσω της υπηρεσίας σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS). Επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.mobile.live.com μέσω του κινητού σας τηλεφώνου για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο διαδίκτυο.

Windows Live Photos για κινητά
Δείτε, «ανεβάστε» και μοιραστείτε φωτογραφίες στο διαδίκτυο. «Ανεβάστε» φωτογραφίες μέσω τρίτων υπηρεσιών (client-based). Προβολή άλμπουμ και φωτογραφιών. Δείτε τις δικές σας φωτογραφίες και των φίλων σας χρησιμοποιώντας το browser του κινητού σας τηλεφώνου. Πλοηγηθείτε στα άλμπουμ, δείτε φωτογραφίες σε thumbnails και λεπτομέρειες φωτογραφιών και προσθέστε σχόλια.

Windows Live Profile για κινητά
Προσφέρει πρόσβαση μέσω του διαδικτύου για να βλέπετε και να ενημερώνετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αλλά και να συνδέεστε με άλλους. Προβολή προφίλ. Δείτε το προφίλ το δικό σας και άλλων.

Windows Live People για κινητά
Επαφές ενσωματωμένες στην ατζέντα του κινητού τηλεφώνου (αφορά συσκευές που υποστηρίζουν την υπηρεσία). Δυνατότητα (Web-based hub) για πρόσβαση σε επαφές μέσω διαδικτύου. Αναζήτηση στοιχείων επαφών μέσω SMS. Αναζήτηση επαφών. Αναζητήστε τις επαφές της λίστας σας χρησιμοποιώντας το browser του τηλεφώνου σας.

Windows Live Calendar για κινητά
Πρόσβαση στα σημερινά και αυριανά ραντεβού μέσω SMS. Λήψη ημερολογίου. Στείλτε SMS με τις λέξεις «σήμερα» ή «αύριο» σε ένα σύντομο κωδικό SMS του Windows Live για να λάβετε το σχετικό ημερολόγιο.

https://www.windowslive.com

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DrTeddy

Να προσθέσω στην παραπάνω λίστα και το Windows Live Writer που, αν και χρήστης Mac, τη θεωρώ την καλύτερη εφαρμογή για offline blogging

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.