Μια νέα δικτυακή πύλη για τους υδάτινους πόρους στην Ευρώπη

, Μια νέα δικτυακή πύλη για τους υδάτινους πόρους στην ΕυρώπηΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δημιούργησαν μια νέα δικτυακή πύλη για τους υδάτινους πόρους στην Ευρώπη. Ονομάζεται WISE (Water Information System for Europe) και παρέχει στο κοινό, σε έξι γλώσσες, πληροφορίες σε διάφορα θέματα σχετικά με το νερό και τις χρήσεις του (ποιότητα νερού, συστήματα βιολογικού καθαρισμού κ.λπ.).

Το portal WISE αποτελεί κοινή προσπάθεια για την οποία συνεργάστηκαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, το Κοινό Κέντρο Ερευνών και η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΕΕ, και η Eurostat. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, κα Jacqueline McGlade, η νέα αυτή δικτυακή πύλη θα συγκεντρώνει πληροφορίες που μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμες στο κοινό ή ήταν κατακερματισμένες και δύσκολα εντοπίσιμες. Φιλοδοξία των φορέων που το δημιούργησαν είναι μέχρι το 2010 το portal WISE να αποτελεί την πληρέστερη σε όλο τον κόσμο συλλογή στοιχείων σχετικά με το νερό.

Το πλήρες άρθρο θα το βρείτε ΕΔΩ.

Πηγή: Εθνικό Κεντρο Τεκμηρίωσης.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.