WordPress, Ο απόλυτος κυρίαρχος της blogging πραγματικότητας

Το 49% των κορυφαίων blogs παγκοσμίως χρησιμοποιούν την WordPress, σύμφωνα με έρευνα της Pingdom. Σε απόσταση, η δεύτερη πλατφόρμα blogging συγκεντρώνει το 14%. Αυτά που έκανε η WordPress κατά τον τελευταίο χρόνο ώστε να βελτιώσει την χρηστικότητα και την ευελιξία για τους bloggers, περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται WordAds, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν χρήματα, επιτρέποντας σε διαφημίσεις να εμφανίζονται στα blogs.

Η δεύτερη βελτίωση έγινε δημιουργώντας free mobile apps που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ανανεώσεις κειμένου και εικόνων στα blogs τους μέσω κινητής συσκευής. Πολλοί από τους χρήστες που αρχικά χρησιμοποιούσαν τις επίσης δημοφιλείς πλατφόρμες TypePad, Moveable Type και BlogSmith τώρα μετακινούνται στην WordPress. Ένα ακόμη εύρημα της Pingdom μας δείχνει ότι τα τρία τελευταία χρόνια η WordPress εμφανίζει αύξηση των χρηστών της κατά 32%.

, WordPress, Ο απόλυτος κυρίαρχος της blogging πραγματικότητας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manthos

” προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται WordAds, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν χρήματα, επιτρέποντας σε διαφημίσεις να εμφανίζονται στα blogs. ”

Αυτο το χαρακτηριστικο επιτρεπετε και για τους χρηστες που εχουν Free Blog ή μονο για αυτους που πληρωνουν ως συνδρομητες?

Technewz

Εγώ ακόμα προτιμώ το Blogger, ok καλο το WordPress αλλά δεν είναι για όλους.

Αν τώρα το δω κάποτε επαγγελματικά πολύ πιθανό να αλλάξω πλατφόρμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εγώ προτιμώ τον blogger γιατί έχω μάθει να τον χειρίζομαι και πάντα ό,τι χρειαστώ το φτιάχνω μόνος μου.Ως σταθερότητα +1 σε wordpress,ως “πολύ δουλειά,ωραίο αποτέλεσμα,πλάκα έχει” +1 blogger.

Κώστας Βλαχάκης
Manthos

Κωστα thanx a lot!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet Wordpress

WordPress 3.4 Green, Διαθέσιμη η νέα έκδοση για αναβάθμιση

Το αγαπημένο σας Techblog είναι στημένο και τρέχει πάνω στην πλατφόρμα WordPress και εδώ και 5.5 χρόνια είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη ζωή μας με αυτή. Ο Matt Mullenweg δημιουργός του WordPress ανακοίνωσε τη διάθεση της πιο πρόσφατης και σταθερής έκδοσης 3.4 με κωδική ονομασία Green και είναι έτοιμη download. Η νέα έκδοση φέρνει βελτιώσεις […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]