WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα άρθρα όταν ο editor κάνει Save Draft, Preview ή Publish ένα άρθρο.

, WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Αν μελετήσουμε προσεκτικά τη βάση δεδομένων θα παρατηρήσουμε ότι τα autosaves από ajax functions διατηρούν το encoding των ελληνικών στη βάση. Επίσης το commenting (σχολιασμός) των χρηστών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά οπότε οι επισκέπτες του site δεν παρατηρούν προβλήματα στο blog.

Επίλυση προβλήματος σε WordPress με εγκατεστημένο το plugin YARPP (Yet Another Related Posts Plugin).
Η απενεργοποίηση του συγκεκριμένου plugin από το μενού Plugins στο wp-admin του WordPress επαναφέρει την κανονική λειτουργικότητα στην καταχώρηση και επεξεργασία άρθρων.

Στην περίπτωση που η χρήση του συγκεκριμένου plugin είναι αναγκαία (π.χ. αν χρησιμοποιείται από άλλα plugin ή το template σας) προτείνεται το downgrade στην έκδοση 2.1 με την αντικατάσταση του φακέλου yet-another-related-posts-plugin στο directory yoursite/wp-content/plugins με την παλαιότερη έκδοση έχοντας απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο plugin. Με την επανενεργοποίηση του plugin της έκδοσης 2.1 η λειτουργία του δεν προκαλεί τα προβλήματα που προαναφέραμε.

Επικοινωνήσαμε με τον δημιουργό του plugin Michael Yoshitaka Erlewine (site: https://mitcho.com), ο οποίος δήλωσε ότι εργάζεται για να επιλύσει το πρόβλημα στην έκδοση 3.0.3, η οποία θα εκδοθεί σύντομα και θα εμφανιστεί ως upgrade στο https://wordpress.org και στη διαχείριση του blog σας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet Wordpress

WordPress 3.4 Green, Διαθέσιμη η νέα έκδοση για αναβάθμιση

Το αγαπημένο σας Techblog είναι στημένο και τρέχει πάνω στην πλατφόρμα WordPress και εδώ και 5.5 χρόνια είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη ζωή μας με αυτή. Ο Matt Mullenweg δημιουργός του WordPress ανακοίνωσε τη διάθεση της πιο πρόσφατης και σταθερής έκδοσης 3.4 με κωδική ονομασία Green και είναι έτοιμη download. Η νέα έκδοση φέρνει βελτιώσεις […]

Internet Wordpress

WordPress, Ο απόλυτος κυρίαρχος της blogging πραγματικότητας

Το 49% των κορυφαίων blogs παγκοσμίως χρησιμοποιούν την WordPress, σύμφωνα με έρευνα της Pingdom. Σε απόσταση, η δεύτερη πλατφόρμα blogging συγκεντρώνει το 14%. Αυτά που έκανε η WordPress κατά τον τελευταίο χρόνο ώστε να βελτιώσει την χρηστικότητα και την ευελιξία για τους bloggers, περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού που ονομάζεται WordAds, το οποίο επιτρέπει […]

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]