World IPv6 Launch, Από τις 6 Ιουνίου 2012 το Internet αλλάζει

Στις 6 Ιουνίου 2012 θα ξεκινήσει επίσημα η χρήση της τεχνολογίας IPv6, όπου πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, παροχής ψηφιακού περιεχομένου & κατασκευαστές εξοπλισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους παγκοσμίως για την μόνιμη ενεργοποίηση της τεχνολογίας IPv6 στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους.

Το World IPv6 Launch αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή της τεχνολογίας IPv6, η οποία διαδέχεται το ευρέως χρησιμοποιούμενο μέχρι σήμερα πρωτόκολλο IPv4, και συμβάλλει στην εξέλιξη του Διαδικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της οικονομίας. Η παγκόσμια έναρξη IPv6 πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Internet Society, έπειτα από την επιτυχημένη παγκόσμια εκδήλωση για την Ημέρα του IPv6 που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2011.

Το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας IPv6 θα δώσει ώθηση στη δημιουργία καινοτόμων Διαδικτυακών εφαρμογών και θα διευκολύνει την υγιή και δυναμική επέκταση του Διαδικτύου, δεδομένου ότι το πρότυπο IPv4 έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να καλύψει τις επερχόμενες ανάγκες των χρηστών και των εφαρμογών του Διαδικτύου.

, World IPv6 Launch, Από τις 6 Ιουνίου 2012 το Internet αλλάζει

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό, αλλά μ’ αρέσει! 😛

Tzimakos

Πρακτικα δηλαδη τι θα κανει? Μηπως ειναι κανα κολπακι το οποιο θα βοηθησει τους acta, sopa και τα λοιπα?

jimys_salonikios

Με απλά λόγια, τo IPv4 (Internet Protocol version 4) είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το Internet, και το οποίο ορίζει τον τύπο των μυνημάτων(πακέτο) που δρομολογούνται μέσα σε αυτό. Κάθε μύνημα-πακέτο για να δρομολογηθεί χρειάζεται διεύθυνση αποστολέα-παραλήπτη, οι γνωστές μας IP διευθυνσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το IPv4, οι διαθέσιμες διευθύνσεις IP είναι περίπου 4.3 δις (δλδ τόσοι υπολογιστές χωράνε στο Internet)…επειδή όμως με την έκρηξη του Internet(πρόσβαση απο κινητα, laptop, tablets κλπ) αυτές οι διευθύνσεις εξαντλήθηκαν(ουτε καν το φαντάζονταν αυτό το 1981 που οριστικε το IPv4) ορίστικε το IPv6 το 1998, και έτσι οι διαθέσιμες διευθύνσεις θα εκτοξευθούν στις 3400000000000000000000000000000000000000!

GfK

Υποδίκτυα, μάσκες
Θα τα μάθουμε πάλι από την αρχή?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet IPv6

Εποχή IPv6, Περισσότερες οι διευθύνσεις από τα αστέρια του σύμπαντος

Επισήμως έκανε την εμφάνισή του και το IPv6 και ένα ενδιαφέρον στοιχείο αναδύθηκε για το πλήθος των διευθύνσεων που υπάρχουν στο Ίντερνετ. Το CNN μας ενημερώνει ότι υπάρχουν περισσότερες από 340 τρισ.-τρισ.-τρισεκατομμύρια μοναδικές διευθύνσεις στο web. Όχι, δεν έγινε λάθος και γράψαμε τρις το τρισεκατομμύρια…

Internet IPv6

Το Ίντερνετ υποδέχεται το IPv6, μόνο που λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι!

Σήμερα συντελείται μια σημαντική αλλαγή στο Σύμπαν του Κυβερνοχώρου, αλλά η μετάβαση στο νέο πρότυπο θα είναι τόσο ομαλή που θα περάσει σχεδόν απαρατήρητη από την πλειοψηφία των χρηστών. Όπως και να έχει, πάντως, το IPv6 είναι πλέον και επισήμως κοντά μας.