Το Ίντερνετ υποδέχεται το IPv6, μόνο που λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι!

Σήμερα συντελείται μια σημαντική αλλαγή στο Σύμπαν του Κυβερνοχώρου, αλλά η μετάβαση στο νέο πρότυπο θα είναι τόσο ομαλή που θα περάσει σχεδόν απαρατήρητη από την πλειοψηφία των χρηστών. Όπως και να έχει, πάντως, το IPv6 είναι πλέον και επισήμως κοντά μας.

Η νέα γενιά του πρωτοκόλλου του Ίντερνετ λύνει το πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων διευθύνσεων, ενώ το μονό που θα γίνει ίσως αντιληπτό είναι μια μικρή καθυστέρηση σε όσους καλούν ένα site με πρωτόκολλο IPv4. Παρόλο που δεν είναι και τόσο αντιληπτό, σήμερα βλέπουμε την πιο μεγάλη αναβάθμιση στην ιστορία του Ίντερνετ, με όλους όσους έχουν κάποια διαδικτυακή παρουσία να κάνουν τη μετάβαση στο νέο πρότυπο.

, Το Ίντερνετ υποδέχεται το IPv6, μόνο που λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chaos

τι ακριβως θες να πεις με το οτι λύνει το πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων διευθύνσεων ?

techviewGr (Iphonias)

εμενα σερνωτανε μεχρι χτες! και τωρα παει σφαιρα!!!

manos

επιτέλους!!!!!!!!!!!!
καιρος ήτανε!!!!!!!

akis

έχω ONTelecoms και από χθες σέρνεται το internet…

έχει κανεις άλλος το ίδιο πρόβλημα?

Deo Domuique

Δεν έχει καμία σχέση με το αν «σέρνεται» σε σας το διαδίκτυο. Και ούτε πρόκειται ο τελικός χρήστης να δει κάποια βελτίωση σε οτιδήποτε έχει σχέση με το IPv6.

dimz

Ακριβώς αυτό που λέει ο Deo. Το IPv6 έρχεται να λύσει προβλήματα με τη διευθυνσιοδότηση και τη δρομολόγηση, ενίοτε και με την ασφάλεια, δεν έρχεται να αυξήσει τη ταχύτητα της σύνδεσής σας, όπως η παραλλαγή του πρωτοκόλλου TCP της google για παράδειγμα, ή οποιαδήποτε DSL και λοιπές τεχνολογίες ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Το κύριο μέλημά του είναι να αυξήσει σε τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων τις διαθέσιμες διευθύνσεις, ώστε να μην υπάρχει πλέον πρόβλημα με τις διευθύνσεις στο μέλλον. Από ‘κει και ‘περα, μαζί του έρχονται και κάποια επιπλέον πρωτόκολλα που με τη υλοποίησή τους, η οποία έχει απλουστευθεί αρκετά, ενισχύσεις στο DNS και στο IPsec, καθώς και το IP αυτό καθαυτό για να εξαλειφθούν τα κενά ασφαλείας.

dimz

*φέρνουν ενισχύσεις και βελτιώσεις στο DNS και στο IPsec

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet IPv6

Εποχή IPv6, Περισσότερες οι διευθύνσεις από τα αστέρια του σύμπαντος

Επισήμως έκανε την εμφάνισή του και το IPv6 και ένα ενδιαφέρον στοιχείο αναδύθηκε για το πλήθος των διευθύνσεων που υπάρχουν στο Ίντερνετ. Το CNN μας ενημερώνει ότι υπάρχουν περισσότερες από 340 τρισ.-τρισ.-τρισεκατομμύρια μοναδικές διευθύνσεις στο web. Όχι, δεν έγινε λάθος και γράψαμε τρις το τρισεκατομμύρια…

Internet IPv6

World IPv6 Launch, Από τις 6 Ιουνίου 2012 το Internet αλλάζει

Στις 6 Ιουνίου 2012 θα ξεκινήσει επίσημα η χρήση της τεχνολογίας IPv6, όπου πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, παροχής ψηφιακού περιεχομένου & κατασκευαστές εξοπλισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους παγκοσμίως για την μόνιμη ενεργοποίηση της τεχνολογίας IPv6 στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους.