Το World Wide Web έγινε 20 ετών

Ήταν 6 Αυγούστου του 1991 όταν ο Tim Berners-Lee δημοσίευσε ένα project για την οργάνωση πληροφοριών και δεδομένων, σε ένα δίκτυο υπολογιστών, κάνοντας χρήση ενός “Ιστού” από υπερσυνδέσεις (hyperliknks): το γνωστό σε όλους μας “WorldWideWeb” ή W3. Λίγο μετά το WorldWideWeb (www) έγινε διαθέσιμο για δημόσια χρήση από όλους μέσω του internet. Από τότε λοιπόν πέρασαν κιόλας 20 χρόνια.

, Το World Wide Web έγινε 20 ετών

Σίγουρα η εξέλιξη πολλών πραγμάτων, αν όχι ολόκληρου του πλανήτη, δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτήν την ανακάλυψη. Παρακολουθήστε την ομιλία του Tim Burners-Lee στο Web Science Conference 2009 στην Αθήνα όπως την είχε καταγράψει το TecblogTV.

Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ανά τον κόσμο, είτε σε Web Companies, είτε και σε άλλες εταιρίες που είδαν ένα νέο επιχειρηματικό κόσμο να ανοίγεται μπροστά τους και κινήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Web ή επί το ελληνικότερον ο Ιστός άλλαξε πολλά στον κόσμο μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ανταλλάσσουμε κουλτούρες και ιδέες και γενικά ώθησε πολλούς ανθρώπους σε νέες ανακαλύψεις που βοήθησαν την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Οι ειδήσεις “ανεβαίνουν” στο internet σχεδόν την στιγμή που συμβαίνουν. Σχεδόν όλα ανακοινώνονται και online, από οικονομικά, κοινωνικά, αθλητικά, πολιτισμικά ή και πολιτικά θέματα. Τελευταία και στη χώρα μας αναφέρονται και νόμοι που “ανεβαίνουν” προς δημόσια διαβούλευση. Δεν είναι και τυχαίο που πολλοί υποστηρίζουν ότι με την εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στην πολιτική και όχι μόνο.

Τα επόμενα 20 χρόνια εσείς πως φαντάζεστε την εξέλιξη του internet;

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostis

Ετσι…..τα χρονια περνανε…..καποτε πριν το www εμπαινα στις bbs με ενα 1200 modem….

Γιώργος

Χρόνια πολλά στο www !!!
Το σίγουρο είναι ότι τα επόμενα 20 χρόνια , το web θα αλλάξει την ζωή σε αυτούς που δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους.Ήδη έχει γίνει τρόπος ζωής για εκκατομύρια κόσμο.Με σωστή χρήση είναι ένα πολύτιμο “εργαλείο”!

Vanzel

Μια σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην οποία μπορούμε σχεδόν όλοι να έχουμε πρόσβαση απ τον καναπέ μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.