ωραία.gr, το ελληνικό Hi5(;)

Ένα νέο social network έχει αρχίσει να κερδίζει τις καρδιές των Ελλήνων τους τελευταίους μήνες. Ακούει στο όνομα ωραία.gr, μετράει ήδη 15.000 εγγεγραμμένους χρήστες και πολλοί το τοποθετούν ως άξιο αντίπαλο του Hi5.com. Το ωραία.gr στηρίζεται στην πρωτότυπη υπηρεσία βαθμολόγησης φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες που βάζει ο χρήστης στο προφίλ του μπορούν να βαθμολογηθούν από τους άλλους χρήστες σε μια κλίμακα 1-5.

, ωραία.gr, το ελληνικό Hi5(;)Ανάλογα με το μέσο όρο της βαθμολογίας τους κατατάσσονται σε ένα ΤΟΠ 120 χωριστά για άντρες και γυναίκες. Εκτός της βαθμολόγησης, το ωραία.gr έχει μια πλήρη γκάμα δωρεάν λειτουργιών για τους χρήστες, όπως ομάδες, ιστολόγια, βίντεο, τεστ, παιχνίδια. Πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης και το παιχνίδι «Pick Me», αποκλειστικά στο site αυτό, που μας θυμίζει το «Ραντεβού στα Τυφλά».

Αυτό που το κάνει να διαφέρει επίσης είναι το ασυνήθιστο οικονομικό μοντέλο στο οποίο στηρίζεται: οι χρήστες μπορούν να «αγοράσουν» συγκεκριμένες έξτρα υπηρεσίες με εικονικό νόμισμα που ονομάζεται SOL. Τέτοιες υπηρεσίες αυτές είναι η ειδική βαθμολόγηση με 10, το ζευγαρό-μετρο, η τοποθέτηση όμορφης εμφάνισης προφίλ, κ.α.

Το αν το ωραία.gr θα καταφέρει να φτάσει τα επίπεδα του Hi5 και των άλλων διεθνών κοινωνικών δικτύων, κανένας δεν μπορεί να το πει τώρα. Σίγουρα πάντως αποτελεί μια φρέσκια διαφορετική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Koufoudakis

να ρωτήσω…;πώς μπορώ να βρω χρήστη μόνο απο το mail του;γιατί ψάνχω αλλά τίποτα…

cghera

Μήπως η αντιπαραβολή δεν είναι με το Hi5 αλλά με το Hotornot;

mesasola

Πάντως για Ελληνική προσπάθεια δεν είναι και άσχημη.

TIMOROS 007

TO WRAIA .GR EINAI TO PIO KOMPLEKSIKO – OTI NA NAI SITE!!! TO OPOIO STIN OUSIA EINAI MIA KLIKA KAI DEN MPAINEIS EUKOLA S AYTI!!!!!!!!!(KATA TIN TAPINI MOU GNOMI)
MIA POLY KAKI ANTIGRAFI TOU HI5!!!!
ASE POU EINAI SAN NA EISAI SE ENA MEGALO SOI !!!! TI EINAI PALY AYTO ????
OLOI GNWRIZONTAI???
ELEOS!!!!!!
TO ALLO EXEI PLAKA DEN S AFINOUN NA VALEIS PANO APO 10 FOTO (PREPEI NA PLIROSEIS) ANTE PATE VRITE KAMIA DOULITSA!!!!
TO ALLO PALI ??!!! EXEIS PX MIA FOTO POU PINEIS POTO KAI D SOU TIN EGRINOUN SOU LEEI” POTO -KAPNISMA- KSERO GO” ENO EGKRINOUN FOTO APO IMIGYMNA ANILIKA!!!!
EEEEEE!!!
POU EINAI O EISAGGELEAS???? E????
KAI AYTOI OI MODERATOR????KALA OTI NA NAI ???!!!KATI MOUTRA ANTE GEIA!!!
SOU TO PAIZOUN KAI KAPOIOI!!!!
KAI APO TEXNOLOGIA PRO XRISTOU!!!

harry

@ Kostas Koufoudakis
Μπορείς να δοκιμάσεις στην αναλυτική αναζήτηση.
Αν θέλεις να βρεις συνολικά ποιοι φίλοι σου είναι εγγεγραμμένοι, δοκίμασε την σελίδα προσκλήσεων https://www.wraia.gr/invitation_contacts.php

@ ανώνυμος TIMOROS 007
Το μόνο που θέλω να απαντήσω είναι ότι ΔΕΝ χρειάζεται σε καμία περίπτωση να πληρώσεις για να προσθέσεις φωτογραφίες. Στο προφίλ μπορείς να βάλεις έως 10 δικές σου φωτο, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στην βαθμολόγηση, ενώ στο άλμπουμ έχει άπλετο χώρο και ελευθερία να ανεβάσεις ό,τι φωτο θέλεις (μέσα σε λογικά πλαίσια βέβαια).
Τα υπόλοιπα είναι καθαρά προσωπικές γνώμες του σχολιαστή, που δεν χρήζουν απάντησης.

Kostas Koufoudakis

OΚ,ευχαριστώ πάρα πολύ!

aspidia

paidia eimai melos!to gnorisa apo ena filo kai stin arxi den m poli arese giati eixe ta SOL,bonus podoi…….kai to thema einai pws twra eimai mesa 12 wres to 24wro!einai teleio kserw tous moderator kai tous headmoderator!!opoios ginei melos na milisei me fl0psi,tsekas22 kai xristos pou einai oloi moderator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.