Xbox Music, Θα έρθει σε Xbox, Windows 8, αλλά και σε Android και iOS λίαν συντόμως

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει την υπηρεσία Xbox Music όχι μόνο για τις Windows συσκευές της, αλλά και για τα smartphones και tablets που τρέχουν Android και iOS. Πρόκειται για μία μουσική υπηρεσία παρόμοια με το Spotify και το iTunes, η οποία θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στις συσκευές με λειτουργικό Windows 8, η οποία θα επιτρέπει την αναπαραγωγή και το download ψηφιακής μουσικής.

Θα προηγηθεί το Xbox όλων των άλλων συσκευών, καθώς η κονσόλα της Microsoft μετατρέπεται σταδιακά σε ολοκληρωμένο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας, σύμφωνα με την Microsoft είναι η δυνατότητα του streaming περιεχομένου σε όλες τις συσκευές. Η υπηρεσία θα είναι όλα σε ένα, καθώς θα επιτρέπει το streaming playlists από τον χρήστη, τη δημιουργία συνδρομών για να κατεβάζει τη μουσική του, μέσα από έναν κατάλογο 30 εκατομμυρίων τραγουδιών.

Ένα από τα στοιχεία που μας φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί είναι το smart DJ το οποίο θα δημιουργεί μικρούς “ραδιοφωνικούς σταθμούς” από τους χρήστες, καθώς θα επιτρέπει την αυτόματη δημιουργία playlists, με βάση το ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που ακούει ο χρήστης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τιμή 10 δολαρίων το μήνα, για την έκδοση χωρίς καμία διαφήμιση στις Windows 8 συσκευές, ενώ δεν έγιναν γνωστές πληροφορίες για την τιμολόγηση στις συσκευές που τρέχουν άλλα λειτουργικά. Η έκδοση με διαφημίσεις θα είναι δωρεάν για τις συσκευές με Windows 8.

Update: Η Microsoft επιβεβαίωσε στο Verge ότι η νέα υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη στα Windows Phone 7.x, τουλάχιστον ως προς τα νέα της χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το δωρεάν streaming.

, Xbox Music, Θα έρθει σε Xbox, Windows 8, αλλά και σε Android και iOS λίαν συντόμως

, Xbox Music, Θα έρθει σε Xbox, Windows 8, αλλά και σε Android και iOS λίαν συντόμως

Πηγή: 1,2,3

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Ωραία σαν υπηρεσία αλλά στην Ελλάδα το πιο πιθανό να μη μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Η μόνη εταιρεία αυτή τη στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράζεις εφαρμογές, μουσική, ταινίες, βιβλία κλπ (ελληνικά και ξένα) είναι η Apple. Κρίμα θα ήθελα να δω και τις άλλες εταιρείες να ανοίγουν ολοκληρωμένα stores και για την Ελλάδα.

DaDiRa

Έχεις δίκιο, Νικόλα.
Εγώ θα ήθελα να δω κάτι πιο ολοκληρωμένο από την Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.