Yahoo service, Hackers κλέβουν στοιχεία από 453.000 χρήστες

Περίπου 453.000 λογαριασμοί του Yahoo φέρονται να έχουν επηρεαστεί από ομάδα hackers, με τα username και τα passwords να έχουν κλαπεί μέσω του τρόπου εισαγωγής στοιχείων ταυτοποίησης σε κάποια από τις υπηρεσίες του Yahoo που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αν και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι είναι η Yahoo Voice.

Οι hackers είπαν ότι έχουν τα στοιχεία εισόδου 453.492 Yahoo accounts, περισσότερα από 2.700 στοιχεία βάσης δεδομένων, και 298 μεταβλητές MySQL. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό είναι μια καλή… “ψαριά”, για να βάλουμε και μία καλοκαιρινή εικόνα στο θέμα. Επίσημος σχολιασμός από τη Yahoo δεν είχε γίνει μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

, Yahoo service, Hackers κλέβουν στοιχεία από 453.000 χρήστες

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.