Η Yahoo το πρώτο θύμα του Shellshock bug

Το Shellshock bug είναι κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε τέλη Σεπτεμβρίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λάβει τον εξ αποστάσεως έλεγχο κάθε συστήματος που χρησιμοποιεί Bash. Ερευνητές εκτιμούν ότι το Shellshock είναι πολύ πιο σοβαρό από το Heartbleed.

Όπως φαίνεται δεν πήρε αρκετό καιρό ώστε να έχουμε το πρώτο μεγάλο θύμα εξαιτίας του κενού ασφαλείας που δημιουργεί το Shellshock Bug.

Η Yahoo επιβεβαίωσε ότι hackers χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο bug ώστε να εισβάλουν σε δύο servers της στις 5 Οκτωβρίου. Βρέθηκε ότι οι επιθέσεις είχαν βάση την Ρουμανία και χρησιμοποιούσαν το Shellshock ώστε να καταλάβουν σιγά σιγά servers της Yahoo αλλά και άλλων εταιρειών ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να πλήξουν και πιο πολύτιμους στόχους, και πιο συγκεκριμένα το Yahoo Games.

Η Yahoo επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι εισβολείς έκλεψαν δεδομένα χρηστών, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν κωδικό οι χρήστες στο εγγύς μέλλον. Επίσης τα επηρεασμένα από την επίθεση συστήματα διέκοψαν την πρόσβαση προς τα έξω ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τους από το Shellshock bug. Όλα αυτά τα νέα προκαλούν προβληματισμό καθώς, αν οι hackers ήταν πιο επιθετικοί θα μπορούσαν να σβήσουν λογαριασμούς email και άλλες πολύτιμες πληροφορίες.

yahoo επίθεση από shelshock bug, Η Yahoo το πρώτο θύμα του Shellshock bug

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.