Σάββατο
07/06/2008

Γαύδος | Δορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων

Gavdos Satellite BroadbandΔορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων θα μπορούν να απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Γαύδου από σήμερα 7 Ιουνίου. Η υπηρεσία είναι προσφορά του ΥΜΕ (Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών) σε συνεργασία με την Hellas Sat. Η παροχή ιντερνετ σε ακριτικές περιοχές όπως στην Γαύδο και τον Άι Στράτη, αποτελούν μια σειρά πιλοτικών δράσεων οι οποίες εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του ΥΜΕ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και στόχος είναι η προώθηση της ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα.

Η στρατηγική του ΥΜΕ περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία 5.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Internet (Wi-Fi), καθώς και το πρόγραμμα ΔΟΡΥ που προβλέπει την παροχή δορυφορικού Internet υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η kotsios λέει:

  Είχαμε μια συζήτηση με ένα φίλο σχετικά για το ιντερνέτικο ραδιόφωνο. Λεγάμε για τα καλά του την ποικιλία ειδών μουσικής που παρέχει τους ατέλειωτους στάθμους την εύκολη δημιουργία προσώπικου στάθμού χώρις ολόκληρες διαδικασίες, την ποιότητα και την ελεύθερια που παρέχει και ενα σώρο άλλα. Παρόλα αυτά διαφώνησαμε σε κάποιο σε κάτι σοβάρο , την πράκτικοτητα του. Δηλάδη ότι όσο κάλο και όσα πλεονεκτήματα και αν έχει είναι περίορισμένο στο αν υπάρχει παρόχη broadband ίντερνετ και είναι ενσύρματο. Ασπούμε , επειδη υπάρχουν άτομα που είναι λάτρεις του ραδίοφώνου μέσα στο αυτόκινητο γιαύτους το ιντερνέτικο ραδιο είναι κάτι πολύ μακρινό ακόμη. Εγώ όμως σε αύτο διαφώνω, απλά πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν σύνηδητοποιησε ακόμη ότι το πχ το 3G ασύρματο internet έχει πέσει αρκέτα η τίμη του. Και να πως το φάνταζομαι θα μπορούσε καποίος απλά να ακούει ράδιο απο το ίντερνετ στο αυτοκίνητο με στάθμούς από όλο το κόσμο: συνδέουμε την έξοδο κάρτας ήχου του laptop με το ηχοσύστημα του αυτοκίνητου αν είμαστε της πολυτέλιας ενώνουμε κάποιο άλλο μικρουπολογιστή από τους τόσους που υπάρχουν που παρόλο ξεπερνούν λίγο το μέγεθος της παλάμης μας μπόρουν να υποστηρίξουν μέχρι και λειτουργικό σαν το vista. Κάνουμε μια σύνδεση 3G πχ με την cosmote που δίνει μέχρι και 7,2mps 50 ευρώ τον μήνα χώρις περιορισμό κατεβάσματος ακούμε το αγαπημένο μας στάθμο και οχι μόνο. Μπορείς ασπούμε να μπείς σε ιστόσελίδες «Music on demand» οπώς το http://www.deezer.com ή το http://www.jiwafm.com και μπόρεις να ακόυσεις οχι να κάτεβάσεις αλλα πάλι μας κάνει, οτιδήποτε ξένο τραγούδι φαντάστεις( ανάμεσα τους και πολλά ελληνικά και καλό θα ήταν να ανοίξει κάποτε κάποιος έξυπνος ενα ελληνικό site με music on demand με όλα τα ελλήνικα και για να μην έχει προβλήματα οσό γίνετε νομικά να μην βάλει download button. το μόνο που ξέρω είναι το http://www.tar-radio.gr αλλά είναι περιορισμένο. ) Ακόμα όμως όντος είναι ακριβό το 3g αλλά από την αλλη μπορεί να πείς οτι τα χρήματα που θα ξόδευες θα τα «ετρωγες στα cd » με τα ατέλιωτα τραγούδια που διαθέτει το ιντερνέτ και μπόρεις να ακούσεις online. Τέλοσπαντών όλα αυτά που είπα μπορεί να έιναι και πάλι μη πρακτικά και αν τα δοκιμάσετε να σας κοροιδέψουν .. παρολα αυτά το ip radio/musicplayer ΑΣΥΡΜΑΤΟ δέν είναι κάτι το απιαστό λίγη θέληση να υπάρχει μόνο πιστέυω. Συγχωρέστε με για τα ορθογραφικα λάθοι και αν είναι πειτε μου κάμια γνώμη.

 2. Ο/Η tasosvel λέει:

  Να σου κάνω μερικές ερωητεις μιας και το σχόλιο σου μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά πως γίνεται η σύνδεση laptop με ηχοσύστημα ; Τo laptop έχει εξόδους αλλά το ηχοσύστημα δεν έχει ( τουλάχιστον το δικό μου το εργοστασιακό) ΄; Επίσης πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω με ένα PDA μιας και μου φένεται πολύ έξυπνη ιδέα. Το 3g είναι ακόμα αρκετά ακριβό δνε ξέρω πολύ κόσμο που θα δώσει 50 ευρώ για να έχει ίντερνετ μέσω 3g . Εδώ ακόμα πολύ δεν έχουν ούτε dsl στο σπίτι τους που το κόστος είναι κατα πολύ μικρότερο. Αλλά θα ήθελα να δώ αν δουλεύει μέσω του wind plus γι αυτό αν μπορείς δώσε μερικές λεπτομέρειες για την σύνδεση.

 3. Ο/Η costas λέει:

  @kotsios: Αυτό που περιγράφεις με το ίντερνετ στο αυτοκίνητο είναι αυτό που θα θέλαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το web να είναι η καθημερινότητά μας. Συμφωνώ με τον Tasosvel ότι είναι ακριβός χόμπι να πληρώνεις 50 ευρώ το μήνα για να έχεις ιντερνετικό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο. Πάντως Τάσο αναγκαστικά και μέσω δικτύων κινητής θα πάμε για να έχουμε τη μουσική, τα video και τις φωτογραφίες μας διαθέσιμες παντού.

  Εργοστασιακά ράδιο/CD με είσοδο mini-jack για εξωτερική πηγή ήχου δεν θυμάμαι να πω ποια είναι ακριβώς αλλά έχει πάρει το μάτι μου και σίγουρα after market υπάρχουν κάμποσα.

  Δείτε και το βίντεο με το Squeezebox της Slim Devices για ασύρματο και ενσύρματο ραδιόφωνο και μουσική μέσω ίντερνετ στο σαλόνι μας:
  http://techblog.gr/techtv/techblogtv-slim-devices-squeezebox/

 4. Ο/Η kotsios λέει:

  θυμάμε όταν άρχισε το rapidshare να γίνεται διάσημο με είχε εντυπωσιάσει φοβέρα γιάτι μπορούσε να έχεις τις ταίνιες τα τραγούδια προγράμματα σε ελάχιστο χρόνο αφού αξιοπιούσε την τάχυτητα της σύνδεσης σου στο έπακρο κάτι που συνεχίζει να το κάνει μέχρι τώρα σε αντίθεση με τα χρονοβόρα torrent, παρόλο με τους ατέλειωτους χρήστες που εξυπηρετούν οι server του. Από τότε μου μπήκε ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε σιγά σιγά το παράδοσιακό αρρωστημένο κατέβασμα γεμίζωντας άσκοπα τον δίσκο μας με ατέλειωτα mp3s δημιουργώντας συλλογές που ένας θεός ξέρει αν θα τα καταφέρουμε να τα ακούσουμε όλα. Αντίθετά πιστεύω πρέπει να προσπαθούμε να φανταζώμαστε το ιντερνέτ σαν να είναι ο δίσκος μας . δεν χρείαζεται να τα κατεβάσω αφού είναι εκέι και μπορώ να τα ακούσω οποτε θέλω πχ δες την επιτυχία που έκανε το youtube. μου έχει τύχει να πάω σε μπαράκι και ο κάτοχος του που είχε συνδεδεμένο τον υπόλογιστη στο ιντερνετ και σε ενα projector να προβάλει απεύθειας music video clips online. έτσι φαντάζομαι το μέλον να είναι όλα διαθέσιμα πάντου. Και πιστεύω το μέγαλο βήμα θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του 3G. Γιάτι όμως θεωρείτε ακριβό 50e την προσφορά αυτή της cosmote? Λίγο πολύ δεν πληρώνουμε όλοι τις adsl γραμμές μας 30 euro και βάλε ? δεν χρειάζεται να έχεις και adsl. να σκεφτέις το μεγάλο πλεονέκτημα έχει ιντερνετ πάντου! Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει η τίμη των 50ευρό το θέμα είναι αν είναι αξιόπιστη η υπηρεσία γιατί είναι καινούργια. πχ θα υπάρχει παντού λήψη 3G ? σίγουρα δεν θα υπάρχουν παρεμβολές αποσυνδέσεις και τούλαχιστον τα 3mbs θα εξασφαλίζονται από τα 7,2mbs που υπόσχεται ? θα δουλεύει για κίνουμενους χρήστες πχ στα αυτοκίνητα ? αύτο με προβληματίζει περισσότερο όχι τα 50ευρώ που στην ουσία είναι δώρο σε σχέση με τις τιμές των adsl γραμμών. για πληροφορίες κοιτάξε εδώ http://www.cosmote.gr/cosmote/portlets/ForYou/pricelist.jsp?locale=el_GR&pricelistType=contractplan&breadcrumbTitle=%CE%A3%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82%203%CE%B7%CF%82%20%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82!section δες το ιντερνετ on the go . » Τo laptop έχει εξόδους αλλά το ηχοσύστημα δεν έχει ( τουλάχιστον το δικό μου το εργοστασιακό) » τα νέα ηχόσυστήματα οχι μόνο έχουν input συνδέονται επίσεις με usb φορτώνεις τα τραγούδια σου τα mp3 σου απευθείας χώρις να χρείαζεται κάθε φορά να φτιάχνεις cd. αλλά πάλι πρέπει να υπάρχει τρόπος να το συνδέσεις.

  οπώς και να έχει εγώ πάντως έγω ονειρεύομαι ότι κάποτε θα οδηγάω το αυτοκίνητο σε ένα μακρύ δρόμο και θα πω στον αδερφό μου δίπλα : για κάνε search το τραγούδι των beatles , the long and winding road που δεν θα ξέρω πως το θυμήθικα τέτοια ώρα :)

 5. Ο/Η tasosvel λέει:

  Κοίτα μέχρι στιγμής νομίζω οτι 7,2mbps δεν πιάνεις πουθενά. Αλλά σίγουρα τουλάχιστον στην Αθήνα θα έχεις μια ικανοποιητική ταχύτητα για να ακούσεις μουσική μέσω νετ. Το κακό επίσης είναι οτι πολύ λίγα αυτοκόινητα έχουν τόσο σύγχρονα συστήματα ήχου που να πέρνουν usb.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.