Γαύδος | Δορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων

, Γαύδος | Δορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτωνΔορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων θα μπορούν να απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Γαύδου από σήμερα 7 Ιουνίου. Η υπηρεσία είναι προσφορά του ΥΜΕ (Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών) σε συνεργασία με την Hellas Sat. Η παροχή ιντερνετ σε ακριτικές περιοχές όπως στην Γαύδο και τον Άι Στράτη, αποτελούν μια σειρά πιλοτικών δράσεων οι οποίες εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του ΥΜΕ για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και στόχος είναι η προώθηση της ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα.

Η στρατηγική του ΥΜΕ περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία 5.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Internet (Wi-Fi), καθώς και το πρόγραμμα ΔΟΡΥ που προβλέπει την παροχή δορυφορικού Internet υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

87
317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsios

Είχαμε μια συζήτηση με ένα φίλο σχετικά για το ιντερνέτικο ραδιόφωνο. Λεγάμε για τα καλά του την ποικιλία ειδών μουσικής που παρέχει τους ατέλειωτους στάθμους την εύκολη δημιουργία προσώπικου στάθμού χώρις ολόκληρες διαδικασίες, την ποιότητα και την ελεύθερια που παρέχει και ενα σώρο άλλα. Παρόλα αυτά διαφώνησαμε σε κάποιο σε κάτι σοβάρο , την πράκτικοτητα του. Δηλάδη ότι όσο κάλο και όσα πλεονεκτήματα και αν έχει είναι περίορισμένο στο αν υπάρχει παρόχη broadband ίντερνετ και είναι ενσύρματο. Ασπούμε , επειδη υπάρχουν άτομα που είναι λάτρεις του ραδίοφώνου μέσα στο αυτόκινητο γιαύτους το ιντερνέτικο ραδιο είναι κάτι πολύ μακρινό ακόμη. Εγώ όμως σε αύτο διαφώνω, απλά πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος δεν σύνηδητοποιησε ακόμη ότι το πχ το 3G ασύρματο internet έχει πέσει αρκέτα η τίμη του. Και να πως το φάνταζομαι θα μπορούσε καποίος απλά να ακούει ράδιο απο το ίντερνετ στο αυτοκίνητο με στάθμούς από όλο το κόσμο: συνδέουμε την έξοδο κάρτας ήχου του laptop με το ηχοσύστημα του αυτοκίνητου αν είμαστε της πολυτέλιας ενώνουμε κάποιο άλλο μικρουπολογιστή από τους τόσους που υπάρχουν που παρόλο ξεπερνούν λίγο το μέγεθος της παλάμης μας μπόρουν να υποστηρίξουν μέχρι και λειτουργικό σαν το vista. Κάνουμε μια σύνδεση 3G πχ με την cosmote… Συνέχεια »

tasosvel

Να σου κάνω μερικές ερωητεις μιας και το σχόλιο σου μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά πως γίνεται η σύνδεση laptop με ηχοσύστημα ; Τo laptop έχει εξόδους αλλά το ηχοσύστημα δεν έχει ( τουλάχιστον το δικό μου το εργοστασιακό) ΄; Επίσης πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω με ένα PDA μιας και μου φένεται πολύ έξυπνη ιδέα. Το 3g είναι ακόμα αρκετά ακριβό δνε ξέρω πολύ κόσμο που θα δώσει 50 ευρώ για να έχει ίντερνετ μέσω 3g . Εδώ ακόμα πολύ δεν έχουν ούτε dsl στο σπίτι τους που το κόστος είναι κατα πολύ μικρότερο. Αλλά θα ήθελα να δώ αν δουλεύει μέσω του wind plus γι αυτό αν μπορείς δώσε μερικές λεπτομέρειες για την σύνδεση.

Κώστας Βλαχάκης

@kotsios: Αυτό που περιγράφεις με το ίντερνετ στο αυτοκίνητο είναι αυτό που θα θέλαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το web να είναι η καθημερινότητά μας. Συμφωνώ με τον Tasosvel ότι είναι ακριβός χόμπι να πληρώνεις 50 ευρώ το μήνα για να έχεις ιντερνετικό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο. Πάντως Τάσο αναγκαστικά και μέσω δικτύων κινητής θα πάμε για να έχουμε τη μουσική, τα video και τις φωτογραφίες μας διαθέσιμες παντού.

Εργοστασιακά ράδιο/CD με είσοδο mini-jack για εξωτερική πηγή ήχου δεν θυμάμαι να πω ποια είναι ακριβώς αλλά έχει πάρει το μάτι μου και σίγουρα after market υπάρχουν κάμποσα.

Δείτε και το βίντεο με το Squeezebox της Slim Devices για ασύρματο και ενσύρματο ραδιόφωνο και μουσική μέσω ίντερνετ στο σαλόνι μας:
https://techblog.gr/techtv/techblogtv-slim-devices-squeezebox/

kotsios

θυμάμε όταν άρχισε το rapidshare να γίνεται διάσημο με είχε εντυπωσιάσει φοβέρα γιάτι μπορούσε να έχεις τις ταίνιες τα τραγούδια προγράμματα σε ελάχιστο χρόνο αφού αξιοπιούσε την τάχυτητα της σύνδεσης σου στο έπακρο κάτι που συνεχίζει να το κάνει μέχρι τώρα σε αντίθεση με τα χρονοβόρα torrent, παρόλο με τους ατέλειωτους χρήστες που εξυπηρετούν οι server του. Από τότε μου μπήκε ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε σιγά σιγά το παράδοσιακό αρρωστημένο κατέβασμα γεμίζωντας άσκοπα τον δίσκο μας με ατέλειωτα mp3s δημιουργώντας συλλογές που ένας θεός ξέρει αν θα τα καταφέρουμε να τα ακούσουμε όλα. Αντίθετά πιστεύω πρέπει να προσπαθούμε να φανταζώμαστε το ιντερνέτ σαν να είναι ο δίσκος μας . δεν χρείαζεται να τα κατεβάσω αφού είναι εκέι και μπορώ να τα ακούσω οποτε θέλω πχ δες την επιτυχία που έκανε το youtube. μου έχει τύχει να πάω σε μπαράκι και ο κάτοχος του που είχε συνδεδεμένο τον υπόλογιστη στο ιντερνετ και σε ενα projector να προβάλει απεύθειας music video clips online. έτσι φαντάζομαι το μέλον να είναι όλα διαθέσιμα πάντου. Και πιστεύω το μέγαλο βήμα θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του 3G. Γιάτι όμως θεωρείτε ακριβό 50e την προσφορά αυτή της cosmote? Λίγο πολύ δεν πληρώνουμε όλοι τις… Συνέχεια »

tasosvel

Κοίτα μέχρι στιγμής νομίζω οτι 7,2mbps δεν πιάνεις πουθενά. Αλλά σίγουρα τουλάχιστον στην Αθήνα θα έχεις μια ικανοποιητική ταχύτητα για να ακούσεις μουσική μέσω νετ. Το κακό επίσης είναι οτι πολύ λίγα αυτοκόινητα έχουν τόσο σύγχρονα συστήματα ήχου που να πέρνουν usb.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.