YouTube, Το 40% των views είναι από φορητές συσκευές

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Google στην δημοσιότητα, το 40% των views στο YouTube προέρχονται από φορητές συσκευές. Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα ανεβάσμένο σε σχέση με πέρυσι που βρισκόταν στο 25% και αυτό δείχνει πολλά για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε πια τις φορητές συσκευές μας.

Για να βάλουμε τα πράγματα κάτω από συγκεκριμένο πρίσμα, τότε να αναφέρουμε ότι το 2011, μόλις το 6% των views του YouTube προέρχονταν από φορητές συσκευές, δηλαδή smartphones ή tablets. Αυτό δείχνει την τάση της εποχής.

Όταν η Apple ξεκίνησε να πουλάει το iPhone το 2007, είχε εγκαταστήσει ένα YouTube client στο κινητό της. Με την έλευση του iOS 6, ο client αφαιρέθηκε ωστόσο η Google ανακοίνωσε το επίσημο YouTube app για iOS. Σήμερα δεν υπάρχει κινητό τηλέφωνο ή tablet που να μην διαθέτει την σχετική εφαρμογή, ή έστω μία εφαρμογή με το mobile link για την δημοφιλή video sharing υπηρεσία της Google.

YouTube 40% from mobile devices, YouTube, Το 40% των views είναι από φορητές συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Το πρηξιμο ομως με τις διαφημισεις παει συννεφο, η συλλογη δεδομενων τα ιδια και αμα αρχισει να χρεωνει εδω και εκει θα κατεβασω την παλια ασπρομαυρη grundic να βλεπω ο,τι ποιανει (και τπτ ακομη καλυτερα!) ολη μερα!

Γιωργος

πιστευω ειναι πολυ λογικο..γτ σε αυτα τα τελευτεα χρόνια εχει εξελιχθεί τοσο η τεχολιγια οποτε βολεύει κιολας!

Darth

@tech21man τις διαφιμισεις μπορείς να τις στείλεις στο διάολο (έχει adblock και για κινιτο και για pc) με συλλογή δεδομένος όχι πολλά………. αναγκαστικά μαζεύει οτι κάνεις

πάντως πλάκα πλάκα από το κινιτο εχω να δω στο youtube κατι άντε άντε 10 φορές τελευταία δυο χρόνια……… αλλο να βλέπεις σε μια οθονη 27′ 2560×1440 ips Dell

Kωνσταντινος

Αναρωτιεμαι ποτε θα λυθει το θεμα με τα βιντεο που “δεν ειναι διαθεσιμα για κινητες συσκευες”. Παρα πολλα βιντεοκλιπ παρουσιαζουν αυτο τον περιορισμο, προφανως λογω των ανταγωνιστικων υπηρεσιων τυπου spotify. Ειναι εξοργιστικο ομως να μην μπορω ουτε εγω να δω τα βιντεο που ανεβασα στο καναλι μου, μεσω του επισημου android app.

tech21man

Darth πραγματικα δεν εχω χρονο απο τη δουλεια ουτε με adblock να ασχοληθω ουτε τιποτα. Συχνα βαζω στο κινητο youtube πλεον, γιατι μπαινω απο την HTML 5 εκδοχη, φορτωνει γρηγορα δεν κολλαει και τοσο οσο το κανονικο και δεν εχει διαφημισεις, οποτε ολα καλα, στο pc απλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με youtube εκει ειναι που εκνευριζομαι με την 4g διαφημιση της cosmote χα χα

glasier

Δηλαδή έχεις χρόνο να δεις βίντεο στην δουλειά και να γκρινιάξεις για τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο αλλά δεν έχεις χρόνο για να κατεβάσεις μια εφαρμογή που κρατάει λίγα δευτερόλεπτα ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.