YouTube Gaming: Η αντεπίθεση της Google στο Twitch

Το YouTube ετοιμάζεται να λανσάρει ένα site αφιερωμένο στο gaming, το οποίο θα συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες εφαρμογές για φορητές συσκευές. Το site αυτό θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του Twitch, το οποίο ανήκει στην Amazon. Το Twitch είναι από τους πρωτοπόρους του game streaming.

Το Twitch επιτρέπει στους fans του gaming να παρακολουθήσουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες να παίζουν τα παιχνίδια που τους αρέσουν. Η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, προσπάθησε να αποκτήσει το Twitch τον περασμένο χρόνο, αλλά η Amazon έκανε καλύτερη προσφορά, με το ποσό εξαγοράς να φτάνει τα 970 εκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει λογικά μέσα στο καλοκαίρι και ο Alan Joyce,
Gaming Manager του YouTube, αναφέρει ότι “Μέσα στο YouTube η gaming κοινότητα ανακάλυψε κάποια τελείως νέα είδη gaming βίντεο, όπως το let’s play, τα walkthroughs και τα speedruns αλλά και τα βίντεο μαγειρικής και μουσικά βίντεο. Τώρα είναι η σειρά μας να επιστρέψουμε κάτι που θα είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για gamers”.

Το YouTube Gaming θα αποτελείται από περίπου 25.000 κανάλια gaming, από τα οποία θα συγκεντρώνουν τις δραστηριότητες τους μέσα σε μια σελίδα και θα γίνει κατηγοριοποίηση ανάλογα με τους τίτλους των παιχνιδιών.

Φυσικά η Google υπολογίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ελκυστικό, ώστε να τραβήξει αρκετούς χρήστες από τον ανταγωνιστή Twitch , το οποίο κυριαρχεί στην αγορά με τους χρήστες να βλέπουν 12 δισεκατομμύρια ώρες υλικό κάθε μήνα. Η υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

YouTube Gaming: Η αντεπίθεση της Google στο Twitch, YouTube Gaming: Η αντεπίθεση της Google στο Twitch


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
StealthMouse

Καππα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.