Θα πληρώνατε συνδρομή για premium περιεχόμενο στο YouTube;

Το Νο.1 video website στον κόσμο είναι το YouTube και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με παραγωγούς περιεχομένου (publishers) συζητώντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πιλοτικά το κλείδωμα κάποιον καναλιών ή συγκεκριμένων βίντεο ζητώντας συνδρομή από τους επισκέπτες-καταναλωτές για την παρακολούθησή τους. Το εύρος τιμών που έχει πέσει στο τραπέζι είναι από 1$ έως και 5$ το μήνα συνδρομή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι μόνο η Google και το YouTube που καλοβλέπουν αυτό το ενδεχόμενο αλλά το ζητάνε και οι ίδιοι οι publishers που μέχρι σήμερα πληρώνονται από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα βίντεό τους. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το βίντεο του Κορεάτη τραγουδιστή Psy, το Gangnam Style έχει αποδώσει στην εταιρεία του πάνω απο 8 εκ. δολάρια Αμερικής από τις διαφημίσεις που έχουν παιχτεί κατά τη διάρκεια της θέασης αυτού (1.252.479.527 views μέχρι και σήμερα).

Πως σας ακούγετε; Θα πληρώνατε συνδρομή για premium περιεχόμενο στο YouTube;

YouTube συνδρομή, Θα πληρώνατε συνδρομή για premium περιεχόμενο στο YouTube;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κυριάκος

ΌΧΙ!!!!

Όσο διασκεδαστικό και αν είναι να περνάς μέρος του χρόνου σου στην παρακολούθηση βιντεο στο YouTube, ακόμα και για το πιο καλογυρισμένα, δεν θα έδινα ούτε δραχμή!!!

Νομίζω ότι αυτή είναι η επιτυχία του μέσου τόσα χρόνια… έδινε δωρεάν και για κάθε γούστο, περιεχόμενο είτε για τη διασκέδαση, είτε για την ενημέρωση ή ακόμα και για την εκπαίδευσή μας. Μόνο για την εκπαίδευση και αν μπορούσα να είμαι σίγουρος για το πόσο ικανοποιημένος θα είμαι από το περιεχόμενο, θα σκεφτόμουν να διαθέσω κάποιο ποσό, όπως θα έκανα σε μία βιβλιοθήκη.

Alex

Ποτέ! Θα πάει άπατο σαν την ιδέα που είχε ακουστεί κάποτε για την πληρωμή στην αποστολή των e-mails. Ας βγάζουν μόνο από τις διαφημίσεις. Είναι σαν μια μέρα να γίνει συνδρομητικό π.χ. το ΣΚΑΙ, κάτι που μέχρι σήμερα έβλεπα δωρεάν, δεν πρόκειται να αύριο να το πληρώνω.

georgios

OXI!!!

aritoni

Εδώ ο περισσότερος απλός λαός δεν πληρώνει να δει ταινίες, θα πληρώσει 5λεπτα βιντεακια; Ψηφιζω Οχι δαγκωτό…

Yannis Larios

Η πιθανότερη εξέλιξη είναι να μπουν πάνω σοβαρές εκπομπές και σειρές που τώρα δίνονται π.χ. μέσω από καλωδιακή/ δορυφορική (τύπου History Channel, NG αλλά και ταινίες κλπ.).

Για τέτοιο premium περιεχόμενο θα άξιζε να δίνει κανείς €1-€3 ευρώ το μήνα. Εκεί πάει το πράγμα και θα έχει ενδιαφέρον.

jimo

ουτε για πλακα και για κανενοσ ειδους περιεχομενο δεν θα πληρωνα ουτε δραχμη μιας και εκει πηγαινουμε στη δραχμη! δεν νοειται κατι που το παιρνεισ ντζαπα οσο prremium και να ειναι να αρχισεις να το πληρωνεις ολοι να βγαλουνε κοιτανε σα δε ντρεπονται απο διαφημισεισ και μονο και για αυτεσ adblock plus και ουστ σπο δω

Lambros

ΟΧΙ γιατί είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ και ΝΑΙ αν βρω μια αξιοπρεπής εργασία και όχι δουλεία.

🙂

Γιώργος Κου.

Θα συμφωνήσω με τον Yannis γιατί όλοι όσοι είχαν καλωδιακή θα πληρώνουν περίπου το ίδιο αντίτιμο για να το βλέπουν μέσο Youtube…για τους υπόλοιπους απλούς ανθρώπους σαν εμάς θα προβάλετε κανονικά ότι είχαμε μέχρι τώρα….αν είναι έτσι τότε συμφωνώ…
Αν από την άλλη Premium θεωρείται και ένα “ίσως” καλοφτιαγμένο βίντεο του Bieber ασφαλώς και δεν θα πλήρωνα…….

Nickolas

Εξαρτάται το περιεχόμενο, αν μιλάμε για ένα πακέτο από κανάλια που προσφέρουν γνωστές ταινίες και σειρές, σαν ένα εσωτερικό Nova, για ένα λογικό ποσό το μήνα τότε θα με ενδιέφερε.

jimo

παιδια μην συγκρινεται την καλωδιακη εκει πληρωνεις συνδρομη και βλεπεισ!
στο ιντερνετ πληρωνεισ την συνδεση και να πληρωσεις και το περιεχομενο παραπαει

οχι δαγκωτο και να πω οτι ειμαστε καμια χωρα που μας περισευουνε τα λεφτα 52% ανεργια στους νεους και λιγα λεω που οι νεοι αποτελουν την συμαντικοτερη πηγη του youtube μην τους δινεται περιθωριο να βαλουνε σε βαρος μας χρηματα

Μανώλης

δεν θα πλήρωνα επειδή σπάνια βλέπεις κάτι αξιόλογο πλέον… αν όμως μπορούσα να δω κάποιο επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς σε HD ποιότητα τότε γιατί όχι;;;;

John

ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ .. ΟΥΤΕ ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΣΑΚΙΣΤΟ ….

Γιώργος

Θα πλήρωνα(το συγκεκριμένο ποσό 1 εως 5$) για την θέαση ταινιών HD ανάλυσης με ελληνικούς υπότιτλους ή για live αγώνες ποδοσφαίρου

Γιώργος Ξ.

Το ¨δεν έχει ούτε μαντήλι για να κλάψει” το έχετε ακούσει (…που λέει ο λόγος…) ;

tarif16

και βεβαια ΟΧΙ…μα δεν χορταινουν με τιποτα?…..δεν υπαρχουνε εαν σκεφτονται κατι τετοιο…

kostas_77

Ρε δεν πάνε καλά!!! θα πληρώνουμε και youtube τωρα?οχι δεν θα πλήρωνα τίποτα. Ξεζουμίστε κι άλλο τον κόσμο. ε να μη βγάλουν κι άλλα αυτοί που ήδη τα χουν πάρει όλα? αίσχος απλά! στο τέλος θα πληρώνουμε επειδή έχουμε και pc!

Πανος Σομπολος

Αν μπουν τα μεγάλα καλωδιακά δίκτυα στο παιχνίδι και βλέπουμε τις σειρές στην ώρα τους πολύ ευχαρίστως ,όπως άνετα θα πλήρωνα για να δω ματσάκι της ομάδας μου!
Δυστυχώς και να γίνει κάτι τέτοιο,θα αργήσει αρκετά να ενταχθεί η Ελλάδα

giorgosth

Ο Χ Ι… παντού πληρώνουμε! φτάνει!

30filla

Ναι, όπως τίθεται ως ερώτημα.
Θα πλήρωνα για premium channels, που θα σήκωναν περιεχόμενο που με ενδιαφέρει.
Αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα έκανε η Google συνδρομητικά ‘κοινά’ channels, ξέρει από μάρκετινγκ και την αξία διαφήμισης δωρεάν περιεχομένου.

Αποστόλης Ρόδος

@ Πανος Σομπολος +1 … αυτό θα έγραφα και εγώ.
Ναι μόνο για τέτοιες περιπτώσεις και χωρίς διαφημίσεις φυσικά.
Κατηγορηματικά ΌΧΙ γενικότερα.

sotiris

ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ………..ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Δημήτρης

Εγώ που διατηρώ σοβαρό κανάλι στο youtube με βιντεομαθήματα εδώ και 1.5 χρόνο και το βλέπω από την πλευρά του δημιουργού θα με σύμφερε κάτι τέτοιο . το κανάλι μου έχει 2.700 συνδρομητές τα κέρδη από το youtube είναι 10 ευρώ τον μηνα . εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα μπορούσα να αναπτύξω πολύ περισσότερο το κανάλι γιατί θα υπήρχαν έσοδα

sotiris

@δημητρης ομως αν ηταν με πληρωμη θα ειχες 5 συνδρομητες οχι 2700….

Δημήτρης

@sotiris Για εμενα έτσι όπως είναι η κατάσταση το ίδιο είναι τι 5 τι 2700 το αποτέλεσμα είναι ίδιο το κάνω από μεράκι . αλλα πιστεύω ότι δεν θα είχε πρόβλημα αρκετός κόσμος που παρακολουθεί το κανάλι μου να δίνει 1 ευρώ το μηνα να βοηθήσει στην ανάπτυξη και να έχω και χρόνο για περισσότερα tutorial

νικοσ

πιστευω οτι δεν θα πληρωνα

Tzimakos

ΜΟΝΟ αν προσφεραν σειρες και ταινιες ΜΕ υποτιτλους και HD

Ζαφειρης

Οταν λεει premium περιεχομενο εννοει αυτο που εννοω..? :ΡΡΡ

giorgosth

το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να αρκεστούν στο 1 και 2 ευρώ το μήνα. και λίγο λίγο θα τα ανεβάζουν και θα κλειδώνουν όλο και περισσότερα! Τέλος πάντων. θα συμφωνήσω με επιφύλαξη με τον Tzimakos

Ikariapower

Με την καμία όμως !!!

manolis

με τίποτα

greeceandroid

Αν παρείχε σειρές που με ενδιαφέρουν, ΝΑΙ, θα το έκανα.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα το πάει η Google όμως

Νιο

Οπως αναφερηκαν μερικες γνωμες πιο πανω ΜΟΝΟ αν βαλουν ενα ολοκληρο VIDEO CLUB σε HD θα πληρωνα. Η ακομα αν ειχαν live αναμεταδωσεις η ξενες σειρες μεταφρασμενες στα ελληνικα. Τοτε ετσι κατι γινεται.. Θα εχει οντως πολυ ενδιαφερον. Θα παμε και 100 χρονια μπροστα

Ευταξίας Κώστας

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ!

Πάντα με σοβαρές προϋποθέσεις και εξηγώ: Στις ΗΠΑ υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Hulu όπου με μια μικρή συνδρομή μπορείς να έχεις ατέλειωτο υλικό στο pc σου σε streaming, σε HD και με υπότιτλους. Και ρωτώ: γιατί να μην δώσω $1 το μήνα και να έχω τις ταινίες μου σε HD και υπότιτλο χωρίς να ακολουθώ κάθε φορά τη διαδικασία “ψάξε torrent, βρες υποτιτλο, λάθος έκδοση, ιός, συγχρόνισε υπότιτλο, seedαρε..”

kosmas

Ούτε 1 στο εκατομμύριο να πλήρωσω!

GiannisWST

Αργα ή γρήγορα το πράγμα θα γίνει έτσι.

Για αυτο φταίμε εμείς ως καταναλωτές γιατι άλλες ανταγωνιστικες υπηρεσίες ειναι τρέλα υπερκερδεις και στα προϊόντα της google υπάρχει πάντα η αντιμετώπιση οτι δεν ειναι καλα γιατι δεν πληρώνονται οι υπηρεσίες, αλλα μονο απο διαφημίσεις βγαίνει το κέρδος. Δυστυχώς όσοι υποστηρίζουν οτι το αν δεν πληρώνεις κατι τοτε είσαι το προϊόν πρέπει να καταλάβουν οτι η google δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και οτι εχει και κόστη και εργαζόμενους να πληρώσει.

Το γράφω γιατι θέλω να αναρωτηθούν κάποιοι που χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες και τις πληρώνουν αδρά για μουσικη, ταινίες με μεγαλο μαλιστα καπέλο προς την εταιρια και οχι τους publishers (iTunes). Η google εχει μπει σε ανοικτο πόλεμο με την apple και την Microsoft και προσπαθεί να κάνει τις υπηρεσίες της επικερδεις σαν “άλλους”.

Δεν συμπαθω τέτοιες πολιτικές, αλλα αν ειναι να μου φέρουν ταινίες και σειρές σε hd και υποτίτλους τοτε τα δίνω τα λεφτα και μαλιστα υποστηρίζω το εγχείρημα. Τουλάχιστον δεν αμφεβαλα ποτε για την ποιότητα των τσαμπε προϊόντων της, που άλλοι τα χρεώνουν με το αζημίωτο.

vasilis

Σεν παίζει με την καμία απλά θα πούμε αντε γειά και θα πάμε σε άλλο tube.

digekas

Από το 2008, αλλά και παλαιότερα, (που με εξώδικο μας ζήτησαν την παύση δημόσιας διανομής υπότιτλων από το greektvsubs), υποστήριζα ότι αν έμπαινε ένα μικρό ποσό της τάξης των 5/10 ευρώ το μήνα στην σύνδεσή μας και αυτά πήγαιναν στους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων (μουσικών/κινηματογραφικών/τηλεοπτικών/κλπ) και μας έδιναν την δυνατότητα νόμιμα να τα κατεβάζουμε, σαν λύση θα εξυπηρετούσε τόσο εμάς, όσο και τους δημιουργούς/παραγωγούς/εκδότες/κλπ. Τα ποσό βέβαια που θα πληρώναμε θα ήταν αντίστοιχο της ταχύτητας της γραμμής μας οπότε και θα υπήρχε μία κατανομή του κόστους και στο χέρι του καταναλωτή να επιλέξει τι θέλει και όποιος δεν θα ήθελε να έχει πρόσβαση σε copyrighted υλικό με δική του ευθύνη να πληρώνει χρηματικές ποινές σε περίπτωση που τον μάγκωναν να κατεβάζει αβέρτα πειρατικά. Γιατί όμως να μπούμε στην λογική να πληρώσουμε όταν σήμερα μπορούμε να τα έχουμε όλα δωρεάν και μάλιστα streaming, hd και με πολυκάναλο ήχο και προφανώς και υπότιτλους;;; (Θα ρώταγε ένας κουτοπόνηρος…) Γιατί όπως υποστήριζα από τότε, αν συνεχιζόταν το ίδιο τροπάρι τότε φυσικά και θα φτάναμε στο σήμερα, όπου τα πάντα (σε αυτούς που ξέρουν τουλάχιστον) είναι δυο κλικ υπόθεση αλλά τελικά το υλικό που δημιουργείται (ταινίες/σειρές/μουσική/κλπ) δεν αξίζει για να κατέβει γιατί οι… Συνέχεια »

Darth

ΟΧΙ………. γιατί δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή (άνεργος rules) ΝΑΙ…….(σε περίπτωση που δουλεύω) αν μπουν σοβαρές εκπομπές και ταινίες (σε λογική τιμή πάντα)

για μετάφραση στα ελληνικά που λέτε πάντως ξεχάστε το……… ελληνική γλώσσα πλέων θεωρείτε γλώσσα τρίτου κόσμου έτσι μπαίνει στην τελευταία μοίρα έως και τελείως την παρατάνε μερικοί (κάτι σαν αφρικάνικη) και αυτό γιατί πλέων εδώ πέρα(στην Ελλάδα) δεν έχει περισσότερος κόσμος φράγκο τσακιστό έτσι δεν έχουν κέρδος από την ελληνική αγορά

μικε

και πως θα πληρωνουμαι
ξερω γω θα μας πρωιδωποιη ή θα το βαζει στο λογαριασμο του ιντερνετ π ερχεται καθε μινα ή δμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.