Ίντερνετ για όλους «υποσχεται» μέσω της καινοτομίας ο Zuckerberg

Τον προηγούμενο χρόνο το Facebook σε συνεργασία με μια ομάδα τεχνολογικών εταιρειών δημιούργησε το Internet.org. σκοπός του οποίου είναι να φέρει το ίντερνετ στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση. Η ομάδα δουλεύει πάνω σε πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων και δορυφόρων.

Σήμερα ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η ομάδα που ονομάζεται Connectivity Lab team, εργάστηκε για την ανάπτυξη νέων πλατφορμών για συνδεσιμότητα στο έδαφος, στον αέρα και σε τροχιά.

Για δυσπρόσιτες γεωγραφικές περιοχές ετοιμάζουν ηλιακά αεροσκάφη μεγάλης αντοχής τα οποία μπορούν να παραμείνουν ψηλά για μήνες και μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και να προσφέρουν αξιόπιστες συνδέσεις στο ιντερνετ. Για περιοχές χαμηλής πυκνότητας και χαμηλή γήινη τροχιά, η παροχή ίντερνετ μπορεί να γίνει από το έδαφος

Για την δημιουργία όλων αυτών τον συστημάτων, η ομάδα κάνει έρευνα πάνω στις Free-Space Optical Communications ή FSO που επιτρέπει την μετάδοση δεδομένων μέσω του διαστήματος χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες laser. Το FSO είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που θα επιτρέψει να αυξήσουμε δραματικά την ταχύτητα του ίντερνετ μέσω συνδέσεων που θα παρέχονται από δορυφόρους και drones.

Τέλος, ο Zuckerberg ανέφερε ότι για να γίνουν οι πλατφόρμες αυτές πραγματικότητα έχει προσθέσει στην ομάδα μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στην αεροδιαστημική τεχνολογία κάποιοι εκ των οποίων έχουν εργαστεί για τη NASA αλλά και το Εθνικό Παρατηρητήριο Αστροφυσικής των ΗΠΑ.

, Ίντερνετ για όλους «υποσχεται» μέσω της καινοτομίας ο Zuckerberg

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

έπρεπε να λει φακελομμα για όλους υπόσχεται ο Zuckerberg αλλα οκ και αιτώ κάνει :p

Sott

Ο Αμερικανόεβραιος αγαπάει τον Κόσμο 😀
Συγκινήθηκα πρωί πρωί. Το χειρότερο είναι ότι προσβάλει τη νοημοσύνη μας.

ΚωσταςD.

Θα συμφωνησω με τα παιδια απο πανω μου:)

Nio

Καλα μην νομιζετε οτι εχει ο ιδιος τον απολυτο ελεγχο σε αυτα…. Απο πισω κρυβονται πολλοι κ πολλα. Εμεις το μονο που μπορουμε ειναι να ελπιζουμε το καλυτερο.

kwstascifi

@ Sott
Το ότι είναι Αμερικανοεβραίος, τι ακριβώς σχέση έχει?
Ρατσιστικά σχόλια στο techblog. Γουστάρω.

“Still better than Samaras free wifi”

ilias

Αποφασίζει να κανει κάτι καλό και τον κράζετε. Δεν κανει τίποτα και πάλι κράζετε. Με τι είστε ευχαριστημένοι πια; Προφανώς και έχει τους σκοπούς του, κανείς δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του, αλλά τουλάχιστον φέρνει και μια Χ ανάπτυξη. έλεος δηλαδή.

Sott

@Kwstascifi
1) Μίλησα για τον συγκεκριμένο Αμερικανόεβραιο και όχι για Εβραίους.
2) Όταν κάποιος κάνει μια φιλανθρωπική ενέργεια η κάτι για το γενικό καλό δεν καλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να το προωθήσουν.
3) Εσένα Δηλαδή σου φαίνεται φυσιολογικό αυτό που κάνει?
Και 4) αν θες να ξέρεις? Και την ιδέα του Fb την έκλεψε από τους φίλους του. Ο μέγας φιλάνθρωπος!

ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙFA

Πρέπει να είναι κανείς εντελώς ανόητος, για να μην έχει υπόψη του την NSA. Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις από τον Edward Snowden. Kαι, δυστυχώς, κανένα Ισραήλ δεν το έδωσε άσυλο, αλλά η κακή Ρωσία (κακή σύμφωνα με τη Δύση). Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής (πρόγραμμα PRISM). Tίποτα δε γίνεται για καλό σκοπό. Όλα έχουν ένα στόχο και σιγά-σιγά μας πάνε προς τα εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να μας στερήσουν ελευθερίες κι ιδιωτικότητα. Διαφορετικά, κανείς δε θα είχε πρόβλημα.

kwstascifi

@Sott
Το ότι είναι Αμερικανός ή/και Εβραίος είναι παντελώς άσχετο με οτιδήποτε άλλο. Για αυτό και σε ρώτησα “τι σχέση έχει η καταγωγή του” με την είδηση.
Αν θες να αναφερθείς σε έναν συγκεκριμένο άτομο, χρησιμοποιείς το όνομά του. “Ο Zuckerberg αγαπάει τον κόσμο”.

(και στα υπόλοιπα η σκέψη σου δεν είναι ολοκληρωμένη, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σχολίασα)
2) Όλες οι εταιρείες προσπαθούν να προωθήσουν “κοινωνικό πρόσωπο” (σίγουρα θα χεις ακούσει περί κοινωνικής ευθύνης). Προφανώς απώτερος σκοπός είναι να κερδίσουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί το καλό που κάνουν σε ορισμένες περιστάσεις. Πρόσφατο παράδειγμα δωρεες που έκαναν εταιρείες στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς. Και ναι, χρησιμοποιούν τα μέσα για να διαφημίσουν την καλή τους κίνηση.
3) Δεν γνωρίζω κάθε κίνηση του Zuckeberg, και δεν με απασχολεί κι όλας το πόσο φιλάνθρωπος είναι. Επίσης ιδέες έχουν πολλοί, λίγοι καταφέρνουν να τις υλοποιήσουν σωστά. Υπήρχαν social media πριν το Facebook.

techblogfan

@Darth, @soft, @anti-antifa, @neo κ.α. και techblog +1000 συγχαρητήρια που λέτε τα πράγματα όπως έχουν! για τις κατασκοπίες που κάνει το facebook και με τις αποκαλύψεις που έχουν κάνει πάρα πολλά άτομα που γνωρίζουν εκ των έσω, ακόμα και ο διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Σφακιανάκης έχει πεί “πολύ προσοχή για τις αναρτήσεις στο facebook ακόμα και οι “ανάσες” σας, καταγράφονται” !!!

Μερικές αποδείξεις :

Facebook Is a CIA/NSA Information Gathering Tool
https://www.youtube.com/watch?v=zmmWS3E8ciE

Google & Facebook are NSA Fronts
https://www.youtube.com/watch?v=IRKEMj37dnI

NSA Using Facebook Photos For Facial Recognition Database
https://www.youtube.com/watch?v=z-6-_6Eoqow

Sott

Πες τα @techblogfan.
@Kwstascifi δεν είναι στόχος μου να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου και ούτε κατακρίνω αυτά που λες, έχεις δίκιο σε ότι αφορά τις εταιρείες. Και όσο για τους χαρακτηρισμους μου δε θέλω να επεκταθώ παραπέρα. Πολλοί είναι που καταλαβαινουν τι εννοώ.

Nio

Το εχουν στο αιμα τους οι Εβραιοι (να ελεγχουν τον κοσμο). Τωρα τι να λεμε? Να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας? Σιγουρα δεν τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουκαλι αλλά δεν ειμαστε ολοι οι λαοι ιδιοι. Αλλοι λιθοβολουν τις γυναικες τους, βιαζουν τις κορες τους κ ο νομος δεν οριζει τιποτα για αυτους… Θα βγω offtopic οποτε δεν συνεχιζω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.