1 δισεκατομμύριο smartphones στον κόσμο σύμφωνα με την Credit Suisse

Το ότι οι πωλήσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν εκτοξευθεί το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι μέχρι να δημοσιευτεί η εκτίμηση της Credit Suisse είναι ότι οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως θα φτάσουν τον αριθμό-ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου το 2014, βοηθούμενες από την μεγάλη ζήτηση στην αγορά της Κίνας αλλά και το λανσάρισμα φθηνότερων low-end συσκευών.

Οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα γνωρίσουν ανάπτυξη 46%, από τα 687,9 εκατομμύρια μονάδες φέτος θα αγγίξουν το 1,05 δισεκατομμύριο μονάδες, έως το 2014. Επίσης, η χρηματιστηριακή εταιρεία αναμένει ότι η Apple θα κερδίσει τα μέγιστα σε ένα περιβάλλον όπου «η επιτυχία των smartphones θα επηρεαστεί από την επιτυχία σε υπολογιστές και ταμπλέτες». Ο κορυφαίος δημιουργός smartphones θα κερδίσει ένα μερίδιο αγοράς 23% φέτος, βασισμένος στο ισχυρό δίκτυο διανομής, την πλατφόρμα υπηρεσιών και εφαρμογών και βέβαια την καινοτομία στο hardware, όπως τονίζει η Credit Suisse.

Επιπλέον, οι αναλυτές αναμένουν η Nokia να οδηγηθεί σε κέρδη ανάκαμψης το 2013 και θα κερδίσει μερίδιο αγοράς 11%, βασισμένη κυρίως στην υποστήριξη, την ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην ισχύ του brand και βέβαια στην διανομή των προϊόντων. Μάλιστα, από τη Nokia έγινε γνωστό ότι αναμένουν απώλειες στα πρώτα δύο τρίμηνα του έτους καθώς αγωνίζονται να ανανεώσουν το portfolio προϊόντων τους, ώστε να ανταγωνιστούν τις Apple και Samsung.

Οι αναλυτές επίσης αναμένουν από την Samsung (2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones) και την Huawei να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους. Επιπρόσθετα, διέγνωσαν αυξανόμενα σημάδια ευπάθειας για τις Motorola, HTC και Sony, ενώ προβλέπουν ραγδαία επιδείνωση της θέσης της RIM, κατασκευάστριας του BlackBerry.

, 1 δισεκατομμύριο smartphones στον κόσμο σύμφωνα με την Credit Suisse

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

εγω πάντως αγόρασα το nokia 100 και ησύχασε το κεφάλι μ

kostis

Να ρωτησω κατι….
Η apple ειναι Η κορυφαια εταιρεια ή μια απο τις κορυφαιες…???????

Δημητρης K.

H apple ειναι μια απο τις κορυφαιες αναμφισβητητα αλλα οχι η κορυφαια.(μιλαω προσωπικα παντα) αφου οποιος πιστευει πως το iphone ειναι το καλυτερο smartphone τοτε προφανως δεν εχει πιασει στα χερια του κατι αλλο εκτος απο το αγαπημενο του iphone!

andreas kor

Εγω προσωπικα εχω iphone 4s.. Αλλα δεν νομιζω οτι η apple ειναι η κορυφαια…Απο της κορυφαιες ειναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.