Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

H Samsung δεν είναι τυχαία ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone αυτή τη στιγμή. Όμως για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε να πειραματιστεί με διάφορες συσκευές, μερικές από τις οποίες ήταν πετυχημένες, άλλες όχι, άλλες μέτριες, και άλλες απλώς έμειναν στην ιστορία ως οι πιο περίεργες συσκευές που κυκλοφόρησε ποτέ η Samsung.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια ανάλογη συσκευή και έχει εναρμονιστεί με το trend που επιτάσσει απλότητα, μεγαλύτερες οθόνες και λεπτότερα bezels.

Samsung SGH-P300

Μπορεί να μοιάζει με αριθμομηχανή αλλά είναι κινητό το οποίο η Samsung κυκλοφορησε το 2005 με ονομασία μοντέλου Samsung SGH-P300. Για εκείνη την εποχή ήταν πολύ λεπτό με μόλις 8.9 mm πάχος. Είχε 1.8 ιντσών έγχρωμη οθόνη με 220 x 176 pixels, GPRS συνδεσιμότητα, 1.3MP εξωτερική κάμερα με flash και μπαταρία 800 mAh. Το κινητό είχε δερματινή θήκη με extra μπαταρία.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung SGH-E910 Serene (w/ Bang & Olufsen)

Μέσα στο 2005 η Samsung κυκλοφόρησε το SGH-E910, γνωστό και ως Samsung Serene και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Bang & Olufsen. Είναι τετράγωνο με καπάκι, περιστροφικό πληκτρολόγιο, έχει 2.1 ιντσών QVGA οθόνη και VGA camera. Όταν κυκλοφόρησε η τιμή του ήταν στα $1,000.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung SGH-P310 CardFon

Όπως το SGH-P300, το Samsung SGH-P310 “CardFon” είναι πολύ λεπτό (8.5) και έχει δερμάτινη θήκη. Έχει 1.8 ιντσών οθόνη με 320 x 240 pixels, 2MP εξωτερική κάμερα με flash και microSD.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung UpStage SPH-M620

Το Samsung SPH-M620 είναι κινητό διπλής όψης. Από τη μια πλευρά μοιάζει σαν MP3 με 2.1 ιντσών οθόνη ανάλυσης 176 x 220 pixels και έχει πλήκτρα αφής για τη μουσική. Από την άλλη πλευρά έχει αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, 1.4 ιντσών οθόνη με 176 x 65 pixels. Η συσκευή κυκλοφόρησε το 2007.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung SGH-F520

Το Samsung SGH-F520 δεν κυκλοφόρησε ποτέ καθώς η μαζική παραγωγή του ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Θα είχε πάχος 17mm, 2.8 ιντσών οθόνη με 272 x 480 pixels, 3MP εξωτερική κάμερα, microSD και HSDPA (ένα σπάνιο feature το 2007 οπότε και ήταν σχεδιασμένο να κυκλοφορήσει).
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung Juke

Το Samsung Juke είναι ακόμη μια συσκευή η οποία απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής. Είχε πάχος 21mm, 1.6 ιντσών περιστρεφόμενη οθόνη και 2GB εσωτερική μνήμη. Βγήκε στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2007.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung SCH-i760

Πριν από το Windows Phone, η Microsoft είχε το Windows Mobile και η Samsung είχε αρκετές Windows Mobile συσκευές μια εκ των οποίων είναι και το Samsung SCH-i760. Προφανώς σήμερα μας φαίνεται αρκετά άσχημη ως συσκευή όμως την περίοδο του 2007-8 προσέφερε πολλά. Είχε sliding QWERTY πληκτρολόγιο, 2.8 ιντσών QVGA οθόνη αφής, EV-DO και υποστήριζε κάρτες microSD.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung Serenata

Είναι η δεύτερη συσκευή που η Samsung σχεδιάσε σε συνεργασία με την Bang & Olufsen και κυκλοφόρησε το 2007. Είναι slider phone το οποίο κρύβει ένα τεράστιο Bang & Olufsen ηχείο, έχει 2.3 ιντσών οθόνη ανάλυσης 240 x 240 pixels (όχι αφής), navigation wheel, HSDPA και 4GB εσωτερική μνήμη. Δεν είχε κάμερα και ούτε κάρτα microSD.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung B3310

Παρά την ασυνήθιστη ασύμμετρη εμφάνισή του, το entry-level Samsung B3310 ήταν αρκετά δημοφιλές το 2009 (κυρίως επειδή ήταν προσιτό). Είχε μια σειρά από αριθμητικά πλήκτρα στην αριστερή πλευρά της QVGA 2,0 ιντσών οθόνης του και ένα συρόμενο πληκτρολόγιο QWERTY.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Samsung SPH-N270 Matrix

Η λίστα συμπληρώνεται με το SPH-N270, γνωστό ως Samsung Matrix, ένα πρωτότυπο της συσκευής χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Matrix Reloaded το 2003. Κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό στις ΗΠΑ μέσω της Sprint. Είχε πάχος 20mm και TFT έγχρωμη οθόνη με 128 x 160 pixels. Με το Samsung Matrix ίσως η Samsung ήθελε να μας παρουσιάσει τα κινητά του μέλλοντος και ευτυχώς απέτυχε.
, Samsung, τα 10 πιο παράξενα κινητά που κυκλοφόρησε ποτέ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Greek

Κάνε ένα παρόμοιο ποστ και για την NOKIA SONY

stelios04

Είχα το p300. Ξεχωριστό όλοι το είχαν για κομιουτερακι. Λειτουργεί ακομα

Dimitris G

Το Samsung B3310 μου θυμίζει ένα παλιό xperia. Νομίζω το xperia play, που είναι συρόμενο προς τα πλάγια.

Teodore88

Αααχ αυτα τα B&O …ειδικα το Serene ηταν ερωτας!

Darth

περα απο Samsung Serenata ολα τα αλλα ειναι κακασχμιμα

RigoMS

Ακόμα τον ίδιο σχεδιαστή πρέπει να χει :P…

Panos

Όλα αυτά φυσικά προ Apple και iPhone εποχής… Είναι ξεκάθαρο ποιος έβλεπε πιο μακρυά!

Sot11

Μόνο Nokia! Αυτο.

jonjon

Είχα το p300! Άνετα χωράνε δύο πάνω στο note 2 που έχω!Μετά το έδωσα και πήρα ένα Nokia 8910i.

george

Σε αντίθεση με τα μοντέλα της Apple που από τότε που βγήκαν δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου το desing τους. Η κάμερες των P300 και P310 μου θυμίζουν αυτή του Note3.

Αντώνης Μαρίνος

Το Matrix το ψάχνω γενικότερα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά ούτε σαν δείγμα…

Panos7GR

To Samung Juke το είχε θυμάμαι μια πρώην κοπέλα μου τότε. Ηταν πραγματικά μικροσκοπικό! Θυμάμαι πως απορούσα πως μπόρεσαι να βγάλει ένα τόσο μινιόν κινητό… Θυμάμαι ήταν και η τάση της εποχής τότε για το ποιός θα βγάλει το πιο μικρό κινητό, σε πλήρη αντίθεση με σήμερα δηλαδή που κυνηγάνε να πάρουν το τίτλο του ποιό τεράστιου. (Φυσικά τους ξέσκισε τότε όλους η LG, στην άτυπη κόντρα που είχαν, με το ρολόι-κινητο της. Δεν θυμάμαι μοντέλο, ούτε όνομα.) Τώρα όσων αφορά το Juke, όντως όταν το πρωτοέβλεπες το περνούσες για τα τότε MP3 players, αλλά από ήχο δεν θυμάμαι καθόλου αν τα πήγαινε καλά ή οχι. Το Samsung B3310, όντως έκανε κάποια επιτυχία. Το θυμάμαι αρκετά να κυκλοφορούσε τότε, ίσως έφταιγε και η τιμή του που λέει και το άρθρο. Να σας πω όμως την αλήθεια από τότε το έλεγα πως ήταν αντιγραφή. Μα δεν θυμίζει πολύ Nokia design; Δεν μπορώ να θυμιθώ συγκεκριμένο μοντέλο, όμως. Της σειράς Xpess ήταν θαρρώ ή και πιο παλιό… Θυμάμαι το κοροΐδευαν όλοι και το έλεγαν “παντόφλα”. Τέλος να προσθέσω κάτι που ξεχάσατε; Το Samsung M7600 Beat DJ το θυμάστε; Αλλο ένα μουσικο-τηλέφωνο απο την Samsung (εμμ.. η Sony Ericsson τότε είχε την Walkman… Συνέχεια »

geohot

Κάποτε είχα ζητήσει από ένα τύπο να πάρω ένα τηλέφωνο και μου έδωσε μια συσκευούλα που νόμιζα ότι ήταν από είδος κινητών που εξυπηρετούσαν μόνο κλήσεις. Σκέφτηκα, πολύ καλή συσκευή και πραγματικά ήταν πολύ πολύ μικρή. Σήμερα, μετά από 5 περίπου χρόνια, βρήκα τι ήταν και τελικά είναι το Juke.

nikos

ΤΑ 5 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΤΑ ΕΙΧΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ Ρ300 Ρ310 ΚΑΙ ΤΟ SERENATA.

geo

καλησπερα σ ολους!υπεροχο αρθρο!κατοχος sgh-x830 τ διδυμο τ juke!ηταν ενα απιστευτο τηλ μ φοβερο ηχειο κ καμερα-για τοτε παντα!ηταν απτ λιγα τ εποχης εκεινης που ειχε 2gb!!

geo

Είχα το p300 ακόμα το μετανιώνω που το πούλησα. Ξεχναγες να το φορτώσεις. Πολύ καλό για την εποχή του

tiamat

απλα απιστευτη. που ναβαλουμε και τα τυπου mega,note, beam κλπ που ολα ηταν πρωτοποριακα και μπροστα απο την εποχη τους!

keepitapple

The 2003 Nokia 7600 δεν υπάρχει νομίζω πιο παράξενο σχήμα κινητού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.