Tizen Developer Conference 2013, Το Techblog πάει San Francisco

Το Techblog πάει San Francisco για να παρακολουθήσει το 2ο ετήσιο συνέδριο Tizen Developer Conference που φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 24 Μαίου. Για τρεις ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το νέο λειτουργικό σύστημα Tizen που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ενσωματωθεί σε smartphones, tablets, gadgets και συστήματα αυτοκινήτου που θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται τους επόμενους μήνες.

Techblog και Tizen.gr θα σας κρατάνε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα Tizen, τις εφαρμογές και τις συσκευές που θα εμφανιστούν στο συνέδριο!

Τι είναι το Tizen
Το Tizen (προφέρεται Tάιζεν) αποτελεί μια προσπάθεια της βιομηχανίας να δημιουργήσει και να αναπτύξει ένα νέο, ανοιχτό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα. Η ευελιξία του Tizen προσφέρει σε κατασκευαστές και προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές με ανώτερη απόδοση. Σήμερα το λειτουργικό σύστημα Tizen βρίσκεται στην έκδοση 2.0 Magnolia και 2.1 Beta.

Μέλη Tizen Association
Fujitsu, Huawei, Intel, KT, NEC, NTT DoCoMo, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Sprint, Vodafone

2nd Tizen Developer Conference, Tizen Developer Conference 2013, Το Techblog πάει San Francisco

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Πολύ θερμά το έχεις πάρει το όλο θέμα με το Tizen, Κώστα! Πιστεύει πολύ σε αυτό, ε;

Για να δούμε τι έχει να μας πει και το Tizen. Που ομολογώ δεν με εντυπωσιάζει και τόσο… Μου φαίνεται τετριμμένο, αν και είναι πολύ νωρίς για να αναπτύξουμε τέτοιες γνώμες ακόμη.
Μπράβο στο Techblog, λοιπόν, που θα μας γνωρίσει το Tizen από κοντά, μέσα στο “σπίτι” του!!!

JohnWave

Επειδή οι περισσότεροι δεν θα έχετε δοκιμάσει τον πρόγονο του Tizen, το Bada θα σας πω τη γνώμη ύστερα από 2,5 χρόνια που είχα τις ναυαρχίδες της Samsung με Bada και έχοντας τον τελευταίο χρόνο Android : Το Bada λειτουργούσε άψογα και οι εντολές εκτελούνταν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με 4πύρηνα κινητά που φοράνε Android.Πολύ πιο ελαφρύ λειτουργικό σε σχέση με το Android χωρίς να απαιτούσε 2 πυρήνες επεξεργαστή ή μνήμη πάνω από 512mb.Στο μονοπύρηνο 1.4 GHz Scorpion του Wave III των 512mb Ram τα βαριά παιχνίδια έτρεχαν αλαγκάριστα.Επίσης απλές εντολές όπως ο dialer άνοιγαν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το Android.Ως μειονεκτήματα υπήρχαν κάποια λίγα μικροbugs του στυλ να μη δουλεύει πάντα το ξυπνητήρι πχ. Το Bada απέτυχε όχι γιατί δεν ήταν καλό λειτουργικό ( προσωπικά το εκτίμησα περισσότερο από το Android γιατί ήταν πιο γρήγορο και ελαφρό λειτουργικό χωρίς υψηλές hardware απαιτήσεις) αλλά γιατί ούτε διαφημίστηκε πολύ και κυρίως γιατί δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλό appstore. Συμπέρασμα : Αν το παιδί Tizen πάρει την σπιρτάδα και την ελαφρότητα του μπαμπά Bada, αν η Samsung δαπανήσει αρκετά χρήματα για να το διαφημίσει, αν φτιαχτεί ένα πολύ καλό appstore και αν η Samsung βάλει το Tizen σε… Συνέχεια »

Teo

Κώστα,άμα θες έρχομαι κοντά σου να σου κρατάω την κάμερα. χε,χε..!

Ανδρέας

Μονο το λειτουργικό θα παρουσιαστεί? Ή να περιμένουμε και συσκευές μαζι του? ;D

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Samsung Tizen

Samsung: Κλείνει το κατάστημα εφαρμογών Tizen

Από φέτος, το κατάστημα εφαρμογών Tizen της Samsung δεν είναι πλέον προσβάσιμο, τόσο για νέους όσο και για υπάρχοντες χρήστες.

Software Samsung Wear OS Tizen

To Wear OS θα αντικαταστήσει το Tizen στα νέα Samsung smartwatches

H φήμη υπάρχει εδώ και καιρό και οι τελευταίες… ανακαλύψεις τη φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Business Microsoft Samsung Samsung Tizen

Samsung & Microsoft συνεργάζονται για την επέκταση του Tizen

Όλο και περισσότερες προσπάθειες σχετικά με το λειτουργικό της σύστημα Tizen, κάνει η Samsung. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνολικά 9. εκατ. δολάρια σε διάρκεια 9 μηνών για να πείσει τους developers για το Tizen.

Software Samsung Samsung Tizen Tizen

Samsung: 1 εκατ. δολάρια το μήνα για να πείσει τους developers για το Tizen

Google και Apple είναι οι δυο που έχουν το μονοπώλιο στις mobile πλατφόρμες με τα Android και iOS, αντίστοιχα. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς, ενώ υπάρχει και η Samsung με το δικό της Tizen OS.