ABI Research: Πτώση στις αποστολές Android smartphones το 4ο τρίμηνο του 2014

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών ABI Research οι παγκόσμιες αποστολές (shipments) Android smartphones μειώθηκαν 5% στο 4ο τρίμηνο συγκριτικά με του 3ου τριμήνου. Συγκεκριμένα στο 4ο τρίμηνο συνολικά στάλθηκαν 205,56 εκ συσκευές ενώ το 3ο 217,49εκ, κάτι αρκετά απογοητευτικό για την εταιρία καθώς το τελευταίο τρίμηνο θεωρείται αυτό των διακοπών και μεγάλης ζήτησης της αγοράς.

Βάση της εταιρίας ABI κύριος λόγος είναι η επιτυχία των νέων συσκευών της ανταγωνιστικής Apple. Όπως γνωρίζουμε η Apple αποφάσισε να αυξήσει το μέγεθος των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, στις 4,7 ίντσες και στις 5,5 ίντσες αντίστοιχα, κάτι απ’ ότι φαίνεται ευχαρίστησε αρκετούς καταναλωτές καθώς οι αποστολές της αυξήθηκαν 90% στο 4ο τρίμηνο συγκριτικά με το 3ο.
Τέλος να αναφέρουμε ότι οι αποστολές των Windows Phone αυξήθηκαν 19%, συγκεκριμένα απ’ 9,02 εκ στα 10,70 εκ στο επόμενο τρίμηνο.

ABI Research πτώση στις αποστολές Android smartphones, ABI Research: Πτώση στις αποστολές Android smartphones το 4ο τρίμηνο του 2014

Πηγές: 1, 2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Πολύ φυσιολογικό το βρίσκω i-phone και windows phone ν’ ανεβαίνουν σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Ήμουν πιστός χρήστης android εδώ και 4 χρόνια, αλλα με κούρασαν οι υπερδιογκωμένες τιμές στις ναυαρχίδες (εξαίρεση οι Κινέζοι), τα λαγκαρίσματα (έστω και μικρά) και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό αναβαθμίζεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου με αποτέλεσμα μετά απο 1 χρόνο να αισθάνεσαι ότι έχεις παλιό κινητό (ακόμα και να αναβαθμιστεί σε software, σε hardware θα παλιώσει γρήγορα έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο android).

Panos7GR

Το Android τερμάτησε στο 83% παγκοσμίως. Οι αναλυτές το είχαν προβλέψει πως από εδώ και πέρα θα σταματήσει να αυξάνει και σιγά σιγά θα κατεβαίνει. Απολύτως λογικό.

Νίκος

Καλά νέα επιτέλους, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, 19% αύξηση στα Windows Phone μόνο απο μια εταιρία που πουλάει …ναυαρχίδες με 80 και 100 ευρώ είναι πάρα πολύ λίγα. Με 1GB Ram, τετραπύρηνα και αποθήκευση σε κάρτες microSD θα περίμενα τουλάχιστον αύξηση της τάξεως των 500% στίς πωλήσεις τους. Εντάξει, με μια διαφορά βέβαια, το Android πουλάει 205εκ συσκευές με 500 διαφορετικούς κατασκευαστές σε αντίθεση με τα Windows που τα υποστηρίζει μόνο η ίδια η Microsoft, αλλά αυτό είναι ενα θέμα που πρέπει να λύσει η Microsoft αλλά απότι φαίνεται τα έχουνε παρατήσει όλα χάρη στα Windows 10. Πολύ φοβαμαι βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσουνε τα 10, θα έχουνε χάσει σχεδόν όλους τους πελάτες τους. Καλά, χρυσά, άγια τα 10, αλλά μέχρι να κυκλοφορήσουνε τα σχόλια στο Store λένε “δεν την ξαναπατάω με Windows Phone”

Picard

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1 δις κινητά android πουλήθηκαν το 2014 με 80% ποσοστό αγοράς έναντι 15 του IOS και 3% των Windows (άνοδος συνολικά του android σε σχέση με το 2013) άρα το άρθρο είναι τελείως άκυρο. Βλέπω πολύ σπρώξιμο της Apple και της Microsoft τελευταία.

Γιάννης σε λέω

@Νικος είσαι λάθος. Πάω στοίχημα δεν έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου windows phone. Τσέκαρε από κοντά το Lumia 930 και τα ξαναλέμε. Τέτοια σχόλια που αναφέρεις, τα κάνουν 15χρονα που θέλουν να παίζουν όλη μέρα παιχνίδια. Εντάξει το android έχει περισσότερα, χωρίς να σημαίνει ότι το store στα windows υστερεί σημαντικά. Τέλος αν ισχύουν αυτά που είπε η Microsoft για τα windows 10, το android θα πέσει κι άλλο με το που κυκλοφορήσουν 😉

Νίκος

@Γιάννης ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Με κράζει ενα ολόκληρο σύμπαν σε όλα τα Ελληνικά και αλλοδαπά φόρουμ για την υποστήριξη μου στα Windows Phones και έρχεται τώρα κάποιος να μου πεί ότι δεν έχω πιάσει Windows στα χέρια μου; Τρελό γέλιο λέμε. Ρε Κώστα, επιβεβαίωσε τα εκατοντάδες σχόλια μου μέσω του Email που είναι σε εσάς ορατό σε παρακαλώ γιατί θα μας τρελάνει ο καθένας εδώ μέσα! Ας κοιτάξει η Microsoft να κάνει καμία αναβάθμιση τουλάχιστον στίς δικές της εφαρμογές και βλέπουμε για τα 10, γιατί πρός το παρόν χάνει καθημερινά πελάτες με αυτό το χάλι εκεί μέσα. Αναβάθμιση το Skype κάθε βδομάδα για τα Android με καινούρια πράγματα, μια καθαρά “εικονική” για τα μάτια του κόσμου αναβάθμιση για τα WP κάθε 3 μήνες χωρίς να προσθέτει το παραμικρό και ενα ολόκληρο Store να τους κράζει και η Microsoft να κάθεται και να ασχολείται περισσότερες ώρες με τις android εφαρμογές παρά με τις δικές της. Σήμερα κυκλοφόρησε πάλι καινούρια εφαρμογή για Android που δεν υπάρχει στα Windows, παγκόσμια πρωτοτυπία. Η κατάσταση είναι όπως την περιέγραψα παπαπάνω. Τα έχει φορτώσει όλα στον κόκκορα, ετοιμάζει τα windows 10 αλλά μέχρι να κυκλοφορήσουνε αυτά, θα έχει χάσει τους μισούς της πελάτες. ΟΚ, πούλησε 10 εκατομύρια συσκευές.… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Νίκος φίλε μου το θέμα είναι τι ψάχνει κανείς από ένα smartphone στην τελική. Είμαι 32 χρονών και δεν έχω βασική προτεραιότητα τα παιχνίδια για παράδειγμα. Επίσης το facebook στα windows phone, αν και πολύ καλό, δε σου δίνει ακόμα τη δυνατότητα να προσθέσεις σχόλιο με κάποιο αυτοκόλλητο, όπως γίνεται ήδη στα android. Το θέμα είναι όλη αυτή η “παιδικότητα” σου είναι απαραίτητη? Προσωπικά δε με ενοχλεί η έλλειψη αυτοκόλλητων υπό μορφή σχολίων στo facebook για windows phone, ούτε ξεψειρίζω πολύ τις εφαρμογές αν και είμαι σίγουρος ότι και το Skype μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του στα windows phone. Είμαι κάτοχος Lumia 930 εδώ και έναν μήνα και το θεωρώ απ τα πιο κορυφαία smartphone που μπορεί ν αποκτήσει κανείς σε όλους τους τομείς.

Νίκος

Γιάννη δεν με ενδιαφέρουνε τα παιχνίδια ούτε οι εφαρμογές. Τον πρώτο μήνα μερικά Downloads για δοκιμή, μετά κάνα Angry Birds, Cut The Rope, 4-5 καλά αποκλειστικά RPG που δεν υπάρχουνε σε υπολογιστές και κονσόλες, 10-15 βασικές εφαρμογές και άλλες 20 τύπου Lumia Camera, Photosynch κτλ ίσα ίσα για να λέω ότι έχω ενα πλήρες κινητό, άσχετα αν δεν χρησιμοποιώ κάν την κάμερα του κινητού, έχω Compact και DSLR αν θέλω να κάνω σοβαρή φωτογράφιση. Αλλά ο κόσμος δεν είναι σαν εσένα και εμένα και όταν θέλεις να χτυπήσεις ενα σοβαρό ποστοστό στην αγορά, πρέπει να σκεφτείς σύμφωνα με την γνωστή ρήση του Αινστάιν, δεν μπορώ να την πώ γιατί πάλι δεν θα εμφανίσουνε το μύνημα μου! Όταν έχεις να κάνεις με τέτοιους πελάτες, πρέπει να σκέφτεσαι σαν τέτοιος. Ο κόσμος κάνει παράπονα για το Facebook; Θα κάνεις τα πάντα, θα αφιερώσεις ώρες ατελειωτες με σκοπό να σταματήσεις αυτά τα παράπονα – δυσφήμιση για την εταιρία σου. Ο κόσμος θέλει αυτοκόλλητο; Θα βάλεις αυτοκόλλητο, τέλος.

Genesis

Νίκος

Φίλε μου μπορεί τα Windows να μην είναι τόσο μπροστά σε ποσοστά αγορών αλλά μιλάμε για την Microsoft και όταν θέλει να φτιάξει ένα λειτουργικό μπορεί να πάρει χρόνο αλλά θα το κάνει σωστά.
Τώρα με τα 10 με τα universal app θα έρθουν πολλές εφαρμογές στα windows γιατί οι developers με τα 10 θα δουν ένα μεγάλο μερίδιο από tablet να έρχεται. Για μένα κάποια στιγμή το Android θα πέσει δεν θα κάτσει για παντα εκεί.

Νίκος Σταθάκης

@picard

Ποια είναι η πηγή σου;; Και δεν μιλάμε για πωλήσεις, αλλά για αποστολές! Υποστήριξη δεν υπάρχει σε καμιά εταιρία, και δεν υπάρχει και λόγος. Κάποια στιγμή περιμέναμε ότι το Android θα πέσει όπως έγινε και με την Apple!

Γιάννης σε λέω

@Νίκος κακά τα ψέματα, τo android απευθύνεται σε πιο ευρεία γκάμα κοινού συγκριτικά με windows και i-phone. Ίσως ένας λόγος που κάποιοι ξενερώσαμε είναι ότι κατάντησε πολύ “λαϊκούρα”. Μέχρι και η κουτσή Μαρία στο χωριό android άρχισε να χρησιμοποιεί. Το ξαναλέω πάντως, αν είσαι πάνω από 25 και έχεις μια σχετική ωριμότητα, δεν εξαρτάσαι από τις 1.000.000 εφαρμογές του android. Μια χαρά κάνεις τη δουλειά σου με τις 200.000 εφαρμογές του windows store.

Νίκος

Βρε και με 10.000 μια χαρά κάνεις την δουλειά σου, όσες και να υπάρχουνε άλλωστε, οι βασικές και γενικά πρωτότυπες δεν είναι πάνω απο 100. Όλες οι άλλες είναι απομιμήσεις, δεύτερες, τρίτες, εκατοστές. Δές πχ στα παιχίδια, χιλιάδες οι απομιμήσεις του Candy Crash. Αλλά μην μου πείς τώρα, τουλάχιστον για τους φίλους – γνωστούς σου, ότι δεν επιλέγουνε βάση των 1,300,000 του Android. Εμένα φίλη πρόσφατα, έκανα τα πάντα για να την πείσω για τα πλεονεκτήματα των WP έναντι των Android (έχει ήδη 2 Android), τα δέχθηκε όλα με θαυμασμό, ειδικά αυτό με την διαχείρηση της μνήμης, αλλά πάνω απο 10 φορές με ρώτησε “ναι αλλά το Android έχει 1,000,000 εφαρμογές”. Τελικά αγόρασε το Galaxy με προσφορά στα 220. Και η πλάκα ποιά είναι; Ότι 2 μήνες τώρα με παρακαλάει να της κάνω Root το τηλέφωνο επειδή κολάει και δεν έχει επαρκή μνήμη. Αλλά η επιλογή της πάλι Android. Είπαμε, στην αγορά δεν στοχεύεις τους Hardcore χρήστες αλλά τους Casual που είναι το 99%. Δές για παράδειγμα τα παιχνίδια, όλο και περισσότερο Casual για να πουλήσουνε μερικές κόπιες παραπάνω, εδώ μέχρι το Resident το κάνανε Action Game και τα Adventures σου λένε τι να κάνεις και που να πάς, γιατί;… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.