Access Network Technology, Νέος κατασκευαστής chips για smartphones από την Ιαπωνία

Η Fujitsu Ltd έρχεται σε συνεργασία με την NTT Docomo Inc και τη NEC Corp, προκειμένου να δημιουργήσουν την νέα εταιρεία κατασκευής chips για smartphones, την οποία και ονομάζουν Access Network Technology. Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να κοντράρει την Qualcomm, η οποία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας η Fujitsu θα κατέχει το 52.8%, ενώ η NTT Docomo και η NEC θα κατέχουν το 19.9% και το 17.8% αντίστοιχα. Το υπόλοιπο 9.5% θα ανήκει στη Fujitsu Semiconductor Ltd. Ο σκοπός της νέας εταιρείας είναι να κερδίσει μερίδιο 7% στην παγκόσμια αγορά επεξεργαστών smartphones. Για να δούμε…

, Access Network Technology, Νέος κατασκευαστής chips για smartphones από την Ιαπωνία

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΘΟΔΩΡΗΣ

Καλός ο ανταγωνισμός, να πέσουν και οι τιμούλες λιγάκι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NTT Docomo

Έρχεται το drone χωρίς έλικες! [video]

Η NTT DOCOMO, INC, η κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας με περισσότερους από 83 εκατομμύρια συνδρομητές, ανακοίνωσε την πλήρη ανάπτυξη ενός drone χωρίς έλικες.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Gear NEC Star

NEC: Ακουστικά που μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητα του χρήστη

Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από τους πιο κοινούς τρόπους ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές, από την αφρόκρεμα της τεχνολογίας μέχρι και τα μικρότερα ονόματα και τα πιο οικονομικά μοντέλα.