Alcatel One Touch Idol mini, Με οθόνη 4.3 ίντσες και μεταλλικό πίσω καπάκι

Το Alcatel One Touch Idol mini είναι το νέο “μικρό” της Alcatel με οθόνη 4.3 ίντσες και ανακοινώθηκε σήμερα παρέα με το Alcatel One Touch Idol S. Η οθόνη του έχει ανάλυσης 854×480 pixels και έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.3GHz, μνήμη RAM 512 MB και κάμερα 5 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο επίπέδου HD 1280×720 pixel. Τρέχει Android 4.2 Jelly Bean και θα το δούμε από κοντά στην επερχόμενη έκθεση IFA 2013 στο Βερολίνο.

Alcatel One Touch Idol mini
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2 Jelly Bean
Επεξεργαστής: 1.3GHz διπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512 ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, LCD, 854×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash, HDR, HD video 1280×720 pixels
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 4GB (single SIM)/ 8GB (dual SIM)
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, FM Radio, HD Voice
Μπαταρία: mAh
Διαστάσεις: 127.1x62x7.9 χλστ.
Βάρος: 96 γρ.

Alcatel One Touch Idol mini, Alcatel One Touch Idol mini, Με οθόνη 4.3 ίντσες και μεταλλικό πίσω καπάκι

Alcatel One Touch Idol mini, Alcatel One Touch Idol mini, Με οθόνη 4.3 ίντσες και μεταλλικό πίσω καπάκι

Alcatel One Touch Idol mini, Alcatel One Touch Idol mini, Με οθόνη 4.3 ίντσες και μεταλλικό πίσω καπάκι

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antwnhs

512MB RAM. ;;;γελαει ο κοσμος

SakisProHD

Είναι γελοίο στο έτος 2013 να βγαίνουν ακόμα Android κινητά με 512MB RAM.Και επίσης το ότι δεν αναφέρεται η GPU με κάνει να πιστεύω ότι η Alcatel πάλι σκατά θα τα κάνει.Και επίσης Android 4.2 σε άγνωστη CPU-GPU…ασχολίαστο.Και η ανάλυση αυτή είναι μικρή για αυτό το μέγεθος της οθόνης.Ορίστε ποια είναι τα κατάλληλα Matches για οθόνες κινητών για εμένα:

2,8 ίντσες = 240×320
3,0 ίντσες – 3,5 ίντσες = 320×480
3,6 ίντσες – 4,0 ίντσες = 800×480
4,1 ίντσες – 4,3 ίντσες = 960×580
4,5 ίντσες – 5,0 ίντσες = 1280×720

keysmith

το κινητό φαίνεται μια χαρά. Πρέπει να είναι παρόμοιο με το smart III αν και θα είναι ακριβότερο λογικά (και τα υλικά του είναι άλλωστε καλύτερα και μερικά specs). Τα 512mb ram για απλή χρήση δεν είναι άσχημα, από ότι έχει δει μια χαρά τα πάνε τα 4.1 με 512mb ram. Βεβαια όλα σχετικά είναι. Η ανάλυση ειναι ικανοποιητική (τι έχετε πάθει όλοι και θελετε hd σε τόσο λιγες ιντζες?) δεν υπάρχει περίπτωση να pixelιάζει εκτός αν είστε άρρωστοι και κοιτάτε με μεγεθυντικό φακό. Τα πολλά pixel και όχι η λιγη RAM είναι ο καλύτερο τρόπος να ρίξετε τις επιδώσεις σε ένα κινητό. H gpu αν δεν θέλεις παιχνίδια 3d να παίζεις και με αυτή την ανάλυση οθόνης και για “χρήστες τηλεφώνου” (που το θέλουν για τηλέφωνο) δεν έχει πολύ σημασία τι είναι. Για αυτούς στους οποίους απευθύνεται το τηλ πιο πολύ σημασία έχει η μπαταρία και όχι η gpu.. Στα 150-180€ το βλέπω μια χαρά να τα πάει. H μπαταρία διαβάζω θα είναι 1700 mAh και θα υπάρξει και DUAL SIM εκδοχή που όμως δεν θα δέχεται mSD Υ.Γ. Όπως καταλάβατε διαφωνώ με τον SakisProHD 🙂 που νομίζω είναι χαρακτηριστικός ελιτιστής (θέλει το καλύτερο, αλλα αυτό στοιχίζει), που προφανώς… Συνέχεια »

ΜΑΝΩΛΗΣ79

512…ουστ!!!

Λεωνίδας

To μεταλικό καπάκι τι να το κάνω αν έχει 512mb? Σίγουρα κάποιους, αν είναι και σε χαμηλή τιμή, και δεν θέλουν εφαρμογές κλπ, θα τους καλύπτει. Αλλά σήμερα 512…? Εδώ εγώ που έχω ελάχιστες εφαρμογές από μόνο του το κινητό ανεβάζει τη χρήση στα 500 συνήθως…

JohnWave

Θετικά:
+Λεπτό
+Ελαφρύ
+Υποδοχής εξωτερικής κάρτας μνήμης
+Καλή κατασκευή ( έτσι φαίνεται τουλάχιστον )

Αρνητικά:
-512mb RAM είναι λίγα για Jelly bean = θα λαγκάρει ακόμα και με λίγο φόρτωμα
-Μέτριος επεξεργαστής για Jelly bean = θα λαγκάρει σε απαιτητικές εφαρμογές
-Mέτρια ανάλυση για 4,3 ίντσες ( φαίνεται χωρίς μεγεθυντικό φακό )
-Μικρός αποθηκευτικός χώρος χωρίς προσθήκη κάρτας
-Μέτρια κάμερα

Βάσει των παραπάνω και τιμών ανταγωνιστικών κινητών της κατηγορίας του θα θεωρούσα λογική μια τιμή της τάξης των 200-250 ευρώ στα μεγάλα καταστήματα και στα 150 στο skroutz.Λόγω της RAM του δεν θα το σύστηνα σε κανέναν.Mέχρι τα 200 ευρώ θα σύστηνα το Xperia P

keysmith

@ λεωνίδας. Τα λειτουργικά των κινητών πάντα “γεμίζουν” την μνήμη και την δείχνουν να είναι ψιλογεμάτη όση και να έχεις (ασφαλώς στην λιγότερη είναι πιο πιεσμένα τα πράγματα). Αφου την έχουν δλδ την χρησιμοποιούν. Δεν αναρωτηθήκατε γιατί οι εφαρμογές (πολλές) δεν κλείνουν και πρέπει να πας από task manager να τις κλείσεις? Απλά δεν κλείνουν γιατί ΔΕΝ πειράζει (τόσο). Όπως και τα λειτουργικά των PC όταν χρειαστούν μνήμη απλά κάνουν την διαχείρησή τους (swap, κλείνουν εφαρμογές κτλ). Τα 512 είναι αρκετά για λογική χρήση με ελαφριές εφαρμογές. Παράδειγμα το smart III που πάει μια χαρά από ότι δει και λιγο που το έχω δουλέψει. Ξαναλέω ασφαλώς και περισσότερη μνήμη βοηθάει, αλλα αυτό ΔΕΝ ισχύει απεριόριστα. Πχ αυξάνοντας την μνήμη σε ένα σύστημα, “επιβαρύνεις” τις ρουτίνες διαχείρισης μνήμης (και άρα χρήση CPU, δλδ επιδώσεις). Αυτό θα πει ανάλογα την εποχή το λειτουργικό και τις “συνήθεις” εφαρμογές που τρέχει κάποιος υπάρχει και η “ιδανική” μνήμη. Από εκεί και πάνω και εφόσον η μνήμη δεν χρειάζεται οι “επιδώσεις” απλά πεφτουν.. Βάλτε σε δυο πανομοιότυπα laptop με πχ win 7 στο ένα 4 και στο άλλο 16gb μνήμη. Αν νομίζετε ότι αυτό με τα 16 είναι πιο γρήγορο (γενική χρήση internet, office κτλ) κάνετε… Συνέχεια »

SakisProHD

@keysmith
Φίλε μου όχι δεν είμαι ελιτιστής.Δεν θέλω το καλύτερο αλλά όταν πληρώνω κάποια λεφτά για ένα κινητό θα ήθελα η εταιρία που βρίσκεται πίσω από αυτό να το έχει προσέξει λίγο.Γιατί η ανάλυση είναι μικρή για αυτές τις ίντσες.Πίστεψε έχω πιάσει αρκετά κινητά στα χέρια μου και ξέρω ότι σε αυτές τις ίντσες θέλει τουλάχιστον 960×480.Δεν είπα ούτε HD,ούτε Full HD αυτά είναι υπερβολές.Επίσης το Jelly Bean θέλει τουλάχιστον 1GB RAM για να τρέχει καλά χωρίς να έχεις το φόβο να ανοίξεις μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι και να λες “θα το σηκώσει τώρα ή πρέπει να κλείσω εφαρμογές;”.Επίσης η GPU δεν χρειάζεται μόνο στα παιχνίδια.Για να τρέχουν όλα ομαλά μες τα μενού πρέπει να έχει μια καλή GPU.Γιατί το Scrolling στις εφαρμογές,στο Internet κτλ εξαρτάται σε κύριο βαθμό από την GPU και όχι τόσο από την CPU.Βέβαια η κάθε GPU είναι “γεννημένη” για συγκεκριμένη ανάλυση.Για παράδειγμα σε αυτήν την ανάλυση θα χρειαστεί τουλάχιστον μία PowerVR SGX540 για να λειτουργούν όλα σωστά και χωρίς Lags και διάφορα τέτοια.Δεν έχω σκοπό να το παίξω κάποιος τώρα εγώ γιατί ένα Xperia MIni έχω όλο και όλο αλλά θέλω να ενημερώσω τον κόσμο επειδή έχω αρκετή εμπειρία με αυτά τα ρημάδια.

cmvrgr

το αγόρασα για δεύτερο τηλέφωνο για δικαρτο. είναι άψογο φόρτωσα τα πάντα (gps, paint apps, weather widjets κλπ) και μου αφήνει και 200mb free από την μνήμη. Και έβαλα ότι εφαρμογές είχα στο tab 3 των 8”. Τα 512 είναι υπεραρκετά σε αντίθεση με αυτά που λένε μερικοί ποιο πάνω.
Το μέγεθος του είναι καταπληκτικό και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Το δοκίμασα κι με sygic & igo και παίζει χωρίς κολλήματα. Το ευτύχημα είναι ότι η ποιότητα κατασκευής του δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά Alcatel.

Σωκρατης Βορεοπουλος

Απαράδεκτο κινητό, 3 βδομάδα και μόλις το πήρα από το service επιδή τρελάθηκε η οθόνη και 3η μέρα τσαακ! ξανά μανα. Στη τρίτη φόρα αν θέλω λέει δικαιούμαι αντικατάσταση και να πάρω τι? Το ίδιο? Μακριά, ποτέ ξανά Alcatel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.