Alcatel OneTouch PIXI 3, τρέχει Windows, Android ή Firefox OS

Η πρώτη μεγάλη έκθεση της χρονιάς, η CES 2015 θα ξεκινήσε τη Δευτέρα στο Las Vegas και θα δούμε τα μεγαλύτερα ονόματα παρελαύνουν. Μεταξύ αυτών θα είναι και η Alcatel OneTouch η οποία ανακοίνωσε τι θα δείξει, από σήμερα. Παρουσίασε ένα νέο smartphone, το PIXI 3 θα είναι συμβατό με τρια διαφορετικά λειτουργικά συστήματα- Firefox, Windows Phone και Android.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί, αλλά η Alcatel OneTouch υπόσχεται ότι θα λειτουργεί ομαλά και εύκολα και στις τρεις πλατφόρμες.

Τα PIXI 3 smartphones θα έρθουν σε 4 διαφορετικά μεγέθη – 3.5 ίντσες, 4 ίντσες, 4.5 ίντσες και 5 ίντες καλύπτοντας όλα τα γούστα, θα έχουν 4G LTE συνδεσιμότητα, εκτός από το πιο μικρό PIXI 3 (3.5 ίντσες) που θα έχει 3G. Για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλά θα μάθουμε σύντομα κατά τη διάρκεια της VES 2015 6-9 Ιανουαρίου.

alcatel onetouch pixi 3, Alcatel OneTouch PIXI 3, τρέχει Windows, Android ή Firefox OS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Ήρθε η ώρα επιτέλους να συγκρίνουμε τα λειτουργικά σε ίδιο τηλέφωνο, να δούμε τι ψάρια πιάνει το καθένα.

Darth

ας έχουν έστω το 4,5 και 5 1 gb ram τπτ αλλο

Νίκος

1GB Ram γιατί; Θα πληρώνουμε χρυσές τις συσκευές, επειδή το Android είναι ενα κακογραμμένο – προχειρογραμμένο και βαρύ λειτουργικό και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στίς απαιτήσεις και στίς προσδοκίες του κοινού; Ας βγάλουνε ξεχωριστή συσκευή με 5GB Ram, δεν με αφορά, οι υπόλοιποι γιατί να πληρώνουμε παραπάνω την ανικανότητα της Google να κυκλοφορήσει το σωστό λειτουργικό;

Επίσης με την κάρτα SD τι θα γίνει; Εμείς που έχουμε Windows Phone, έχουμε συνηθίσει να περνάμε όλες μας τις εφαρμογές πλήν Shazam στην εξωτερική, 128άρα κάρτα μας, δεν πιστεύω να μπεί και σε αυτή την συσκευή περιορισμός, να αποθηκεύουμε τις εφαρμογές μας στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου επειδή έτσι το θέλει η Google. Όλα κι όλα… όχι τίποτε άλλο, αλλά έχω σε μεγάλη εκτίμηση την Alcatel, είμαι και πελάτης της.

Darth

@Νίκος ειχα δωκιμασει το προηγουμενο…… όσο δεν ανοιγα τπτ καλα ηταν….. μολις άνοιγα browser και άνοιγα αρκετές καρτέλες πάτωνε ο κόσμος λόγο ram

οσο τέλειο οσο άψογο λειτουργικό και να εχεις σε καποια πράγματα πχ browsing της προκοπής ram έχει υψιλή σημασία……… το ιδιο και στο ultitasking

tasos

Για να διευκρινίσω κάτι….το κινητό δεν είναι ούτε dual boot ούτε triple boot. Απλός είναι μια συσκευή που επιλέγεις με ποιο OS το θέλεις και το αγοράζεις χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις στην πορεία….

Νίκος

Ε λογικά θα βγάλουνε τρόπο να μπορείς να βάλεις εσύ όποιο λειτουργικό θέλεις. Το Firefox λέει τίποτα, το έχει δοκιμάσει κανένας; Ελπίζω να μην είναι σαν τον γνωστό Browser που σε κάθε Update γίνεται και 50% βαρύτερος.

Darth δεν βρίσκω τον λόγο ρε φίλε να έχω 100 παράθυρα ανοιχτά. Συνήθως ψάχνω τίποτα στο Store, μπαίνω ταυτόχρονα στον Explorer να διαβάσω καμιά κριτική σε ιστοσελίδα και άντε να ανοίξω και το Youtube να δώ κανένα βίντεο απο κανά παιχνίδι, και δεν κολάει ποτέ. Τώρα να χρησιμοποιώ πχ το ίντερνετ και ταυτόχρονα να έχω ανοιχτό Office, κάμερα, Angry Birds, Lumia Panorama και τους χάρτες της Here + GPS, δεν βρίσκω τον λόγο να το κάνω αυτό.

Darth

@tasos για 56 παραθυρακια μιλαω (φιλολογικό browsing……… )

τωρα αν το περνει κανεις για κινιτο πάω πασο και πολυ ποιο φτινο θα των καλύψει απο την αλλη αν το αγοραζει κάποιος για smartphone προφανώς και 512 και πλεον και 1 gb δεν φτάνουν για δείγμα………

keysmith

Μου αρέσει η ιδέα! Προφανώς θα μπορείς να το αλλάξεις μετά κατεβάζοντας από κάποιο site (ίσως της εταιρίας) ότι firmware επιθυμείς.

Άντε να το δούμε και σε άλλους καθώς η ιδέα είναι ΣΟΥΠΕΡ! (έχω να δω το ίδιο τηλέφωνο να τρέχει πολλά λειτουργικά από την εποχή του htc hd2 (wm, android, meego) και μου φαινόταν καθόλα λογική η δυνατότητα αυτή.

To HTC hd2 τρέχει τα ακόλουθα (από wikipedia)
Android (versions 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 4.0.4 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.2 Jelly Bean, 4.3 Jellybean, and 4.4 Kitkat), Ubuntu, MeeGo and Windows Phone have all been unofficially ported to the HD2.[15][16][17] In addition, many customised versions of Windows Mobile are available for the device, with versions 6.1,[18] 6.5,[19] 6.5.3 and 6.5.5 available.

Νίκος

Συμφωνώ ότι για Android δεν φτάνει ούτε το 1GB Ram. Σε Nokia αλλάζει το πράγμα, τα Windows έχουνε πολύ καλύτερη διαχείρηση μνήμης απο το λειτουργικό της Google. Δεν έχουνε όλα τα λειτουργικά τις ίδιες απαιτήσεις σε Hardware, δες για παράδειγμα το IOS που με υποδιέστερα χαρακτηριστηκά και χτυπούσε τους αντιπάλους σαν χταπόδια και σε ταχύτητα και σε αξιοπιστία. Όχι γιατί δεν μπορεί και η Google να φτιάξει σωστό λειτουργικό, κάθε άλλο, μεγάλη εταιρία είναι άλλωστε, αλλά είναι η τακτική της τέτοια σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές ωστέ τα τηλέφωνα τους να έχουνε ημερομηνία λήξης. Το ίδιο βέβαια θα κάνει και η Microsoft, μην κοιτάς τώρα που προσπαθεί να μπεί σφήνα και να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά..

Petros

ετσι εγω ειχα για ενα χρονο το pixi σκετο

Batel

Με 512 RAM όλα τα κινητά σερνονται (και με windows) , δεν το λέω εγώ αλλά οι κατοχοι WP:

Lets be honest, 512mb Ram devices suck>>https://forums.windowscentral.com/windows-phone-8/283082-lets-honest-512mb-ram-devices-suck.html

Απλά ο Νίκος επειδή έχει κινητό που λειτουργεί με κάρβουνο θέλει να μας πείσει ότι αυτό είναι το σωστό.

Darth

@keysmith δεν είναι ότι έχουν καλύτερη διαχείριση ram, απλός

1. έχουν ελάχιστα γραφικά (μόνο χρώματα) έτσι πολύ λιγότερο καταναλώνει ένα App στην ram

2. τρέχουν κατά πολύ λιγότερες υπηρεσίες από πίσω λόγο περιορισμων που έχουν (πάλι λιγότερη κατανάλωση ram)

3. ελάχιστο multitasking με περιορισμό εφαρμογών που τρέχουν (πάλι λιγότερη κατανάλωση ram)

θυμηθείτε εποχές Android 2.3 (aokp/aosp version χωρίς bloatware του κατασκευαστή) είχαμε 384 mb ram και ελεύθερη ήταν 260 270, δλδ ολόκληρο os έτρωγε 120 130 mb ram… τώρα είναι που τρώει 800+ γιατί έχεις ένα κάρο πράγματα

Γιάννης

Τα 512 ram δεν επαρκούν ούτε για WP:
>>https://forums.windowscentral.com/off-topic-lounge/310821-games-almost-dead-512-mb-ram-phones.html
>>https://forums.windowscentral.com/windows-phone-8/283082-lets-honest-512mb-ram-devices-suck.html
Τα υπόλοιπα που γράφονται είναι παραπληροφόρηση (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια).

nio

Θα μας τρελάνετε; 512 είναι αρκετά για Windows Phone, μην κάνετε άσκοπες συγκρίσεις με κακά os τύπου android. Το android απλά είναι λειτουργικό για πέταμα. Όσοι το αμφισβητούν είναι απλά επειδή δεν έχουνε πιάσει άλλο λειτουργικό στα χέρια τους, απλά τα πράγματα παίδες. Με 79 ευρώ αγοράζεις 530 nokia lumia, αγοράστε ενα να πειραματιστείτε, να αποκτήσετε και άποψη. Γιατί λέτε άλλα ντάλον μου φαίνεται. Καλά με το 930 δεν το συζητάμε κάν, κινητό απο άλλο πλανήτη. Και έχουνε περάσει απο τα χέρια μου και galaxy note 4, galaxy trend, s3 mini, iphone 4 και τώρα και lumia 930.

φίλε Γιάννη ανοησίες λένε τα λίνκ, απλά είναι τύποιπου έχουνε γεμίσει το κινητό με 8000 εφαρμογές και σέρνεται. μια χαρά τρέχει και το Hungry Sharks, και το Subways Serfers και το Rival knights. εδώ τρέχει όλα τα παιχνίδια ρόλων της gameloft, στο hungry sharks θα κολούσε; Υπάρχουνε βιντεάκια πολλά στο Youtube για του λόγου το αληθές και με βαριά παιχνίδια.

καλη χρονιά σε όλα τα παιδιά του μπλόγκ, υγεία πάνω απ΄όλα

Νίκος

Γιάννη μπαρούφες λένε στο Windowscentral ή απλά τα κινητά που χρησιμοποίησαν ήτανε με Windows 7. Ειδικά το Subway Surfers το έχω λιώσει, μαζί με Dungeon Hunter 4, Order & Chaos, Sonic Dash, όλα τα Angry Birds εκτός του Epic και Halo SA, δεν κολλάνε πουθενά. Έχω κατεβάσει καμιά 25αριά παιχνίδια, μόνο στο Despicable Me έκανε που και πού κανά ψιλοκολληματάκι, πολύ ψιλό. Ίσως έχουνε πλακώσει τα συγκεκριμένα άτομα πολλές εφαρμογές αχρείαστες να τρέχουνε στο παρασκήνιο, εγώ έχω όσα χρειάζομαι, καμιά 15αριά εφαρμογές και 25 παιχνίδια και δεν κολάει πουθενά. Αν υπάρχει πρόγραμμα να κάνω Capture να ανεβάσω βίντεο όποιο παιχνίδι θέλεις. Υπάρχει το Asphalt 8 Airborne και το Rival Knights στο Youtube να δείς βίντεο απο Nokia Lumia 530. Αυτό με τους καρχαρίες δεν το έχω δοκιμάσει, δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχουνε επίσης αρκετά παιχνίδια, τα οποία στο τελευταίο τους Update προσθέσανε υποστήριξη σε 512 Ram. Με το να προσπαθείτε ορισμένοι να θάψετε τα Windows Phone, δεν έχετε να κερδίσετε κάτι, ίσα ίσα θα έπρεπε να υποστηρίξετε την προσπάθεια για καλές και φθηνές συσκευές, ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει και θα αλλάξει τακτική και η Google σύντομα, διαφορετικά να αποδεχθούμε όλοι ότι θα μείνουμε με το android, να τρώει… Συνέχεια »

Γιάννης

“Let’s be honest ,512 RAM devices suck” όπως λέει και ο τίτλος στο windowscentral , αν κάποιος ΔΕΝ θέλει να είναι ειλικρινής και κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους άλλους τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Νίκος

@Γιάννη, κουράζεις ρε φίλε, ειλικρινά κουράζεις. Λοιπόν για να τελειώνουμε, απλά μου λές πώς θα σου ανεβάσω ενα Capture βίντεο του παιχνιδιού που θα μου υποδείξεις εσύ σε 512 Ram κινητό ή διαφορετικά εάν θέλεις να πάρεις μια άποψη απο Nokia τηλέφωνο, πήγαινε σε κατάστημα να πάρεις μια τζούρα και μετά ξαναμιλάμε!

ΥΓ.Μην νομίζεις ότι δεν γνωρίζω πρόγραμμα να τραβήξω βίντεο, είναι παγίδα η συγκεκριμένη ερώτηση και μιάς και γνωρίζεις απο Windows Phone, θα μου την απαντήσεις πιστεύω σε μερικές ώρες. Αλλά ξέχασα, δεν δουλεύει η αναζήτηση της ιστοσελίδας του Store να κάνεις το σκονάκι σου έ; 😛

Νίκος

Ενα βιντεάκι (αν και χωρίς επίσημη εφαρμογή) για τον φίλο μου τον Γιάννη με Asphalt 8 Airborne και Dungeon Hunter 4 σε Lumia 630 με 512 Ram μνήμη…

https://www.youtube.com/watch?v=vKqKVEXS8Ss

Εδώ Subway Surfers, GT Racing 2, Hungry Shark, Temple Run 2 και άλλα παιχνίδια σε Lumia 530

https://www.youtube.com/watch?v=CO6tUcEbCno

Σύντομα όταν θα έχω χρόνο θα κάνω ενα μεγάλο βίντεο με 10-15 βαριά παιχνίδια σε 530-630, ωστέ να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να ξέρουμε ποιοί δουλεύουν ποιούς 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones

Alcatel 1: Αξιόπιστη απόδοση για ατελείωτη ψυχαγωγία με τιμή από 59 ευρώ

Το Alcatel 1 δημιουργήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση της έξυπνης και εύκολης εμπειρίας του χρήστη και τρέχει Android Go.

Smartphones Alcatel TCL

Η TCL ετοιμάζει smartphone που μετατρέπεται σε smartwatch

Φαίνεται πως το επόμενο βήμα, στην αγορά των έξυπνων συσκευών, είναι να γίνουν αναδιπλώμενες. Γι’αυτό και η TCL, κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες προκειμένου να μην μείνει πίσω.

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones CES 2019

Alcatel 1X (2019) με 5.5-inch HD+ οθόνη και Alcatel 1C (2019) με Android Oreo Go Edition [CES 2019]

Στο φετινό Consumer Electronic Show η TCL Communication παρουσίασε δύο νέα Alcatel smartphones, το Alcatel 1X (2019) και το Alcatel 1C (2019), τους αντικαταστάτες των αντίστοιχων περσινών μοντέλων.

Smartphones Alcatel

Ανακαλύψτε τα νέα κινητά απλής χρήσης από την Alcatel

Τα κινητά απλής χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χρήστες που αναζητούν την ψηφιακή απεξάρτηση, από ταξιδιώτες που θέλουν ένα απλό τηλέφωνο μαζί τους και από χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία χρήσης και εύχρηστες λειτουργίες που να είναι προσβάσιμες σε όλους.