Alcatel POP 2, το πρώτο Windows Phone με 64-bit επεξεργαστή

Πριν από λίγο καιρό είδαμε την HTC να ανακοινώνει επίσημα τη Windows Phone έκδοση της ναυαρχίδας της HTC One M8 και τώρα πήρε σειρά η Alcatel να παρουσιάσει το Alcatel POP 2 με Windows Phone το οποίο υπάρχει ήδη με Android. Όπως η HTC έτσι και η Alcatel κράτησε τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά άλλαξε το λειτουργικό.

Έτσι, το Alcatel POP 2 έρχεται με 1.2GHz Snapdragon 410 επεξεργαστή και αυτό σημαίνει ότι είναι η πρώτη Windows Phone συσκευή με 64-bit επεξεργαστή. Κατά τα άλλα έχει 4.5 ιντσών οθόνη ανάλυσης 480 x 854, 1GB RAM και 8GB ενσωματωμένη μνήμη. Η εξωτερική κάμερα είναι στα 4MP και η εσωτερική 3MP, η μπαταρία είναι 2000 mAh.

Η συσκευή βγαίνει σε λευκό, μπλε, ροζ κίτρινο και κόκκινο ενώ υπάρχει και Dual SIM έκδοση. Η τιμή του Alcatel POP 2 είναι στα 154 δολάρια.

Τελικά η πλατφόρμα της Microsfoft φαίνεται ότι τραβάει όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

alcatel pop 2 windows phone, Alcatel POP 2, το πρώτο Windows Phone με 64-bit επεξεργαστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Αυτό που «τραβάει» τους κατασκευαστές είναι το «τσάμπα», Λορένα και όχι το λειτουργικό σύστημα.

Τα Windows είναι δωρεάν για τις συσκευές τηλεφώνων και τις μικρές ταμπλέτες (< 9 ίντσες).

Θα κυκλοφορήσουν πολλές συσκευές τους επόμενους μήνες.

_Junkermann

Γιάννης

Πολλούς κατασκευαστές τραβάει (μάλλον τους πριμοδοτεί η MS) , αλλά όχι και καταναλωτές , ήδη φέτος έχει και άλλη πτώση και έχει πάει στο 2.7%. Επίσης δεν τραβάει developers γι΄ αυτό και υπάρχει έλλειψη apps.

Τα windows phone και γρήγορα είναι και σταθερά. Δυστυχώς για κάποιους λόγους δεν υποστηρίζονται αρκετά από τους developers και έτσι δεν υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για αυτά.
Σωστή η κίνηση των εταιριών να βγάλουν κάποια μοντέλα και με windows phone.Μου έρχεται στο μυαλό το παλιό καλό htc hd2 που χάρις σε κάποιους developers έχει τρέξει οτι μπορείς να φανταστείς από os για κινητά !!!!

chris

Ένα χρόνο μετά το μήλο και μόλις άρχισαν να βγάζουν και οι άλλοι 64bit.

nGavoun

μακαρι και αλλοι κατασκευαστες να ασχοληθουν με τα windows phone, γιατι τα wp ειναι ωραια πλατφορμα αλλα εξαιτιας του store ολοι προτιμουν το android

ironmanmark40

αυτη η καραμελα με τις εφαρμογες, εχει καταντησει γελοια! βρειτε κατι αλλο να πειτε, το εχετε κουρασει! ολα μα ολα τα λειτουργικα εχουν τις βασικες εφαρμογες που χρησημοποιει το 90% των χρηστων εξυπνων κινητων, και μαλιστα τα lumia εχουν εφαρμογες της nokia που android – ios δεν εχουν ουτε στα καλυτερα τους. ξεκολατε…!

nikmour

Τα 64bit είναι άχρηστα ακόμη. Μόνο για λόγους marketing. Σε λίγα χρόνια βλέπουμε…

Τέλης Μπατακης

Προσωπικά το lumia με εχει βολέψει αφάνταστα,ουσιαστικά εχω το PC μου μαζι!
Αν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου θα αγορασω και tamplet με windows!
To τι λεει ο καθένας δεν εχει καμιά σημασία άμα δεν πιασω μια συσκευή στα χέρια μου ο ίδιος,
άσε που ολος αυτος ο μύθος και το ψέμα που επικρατεί για τα Windows Phone διατηρεί τις τιμές
χαμηλά,τσίμπησα το Νοκια σε τιμη χώμα.

RigoMS

Έχω αλλάξει το 80% high end συσκευών και την βολικότητα των WP δεν την πλησίαζε κανένα,…το έχω φοστομενο γύρω στις 70 εφαρμογές και δουλεύει όπως ήταν όταν το έβγαλα από το κουτί….πραγμα αδύνατο σε z2 και s5που πήγαν δώρο σε δυο μήνες….και για τα αppas προτιμώ λιγότερες εφαρμογές παρα να έχω δέκα επιλογές για το πια εφαρμογή έχει καλύτερους αστείους ηχους από κλανιες,αυτή είναι η ποικιλία των android σας

Μιχάλης

Δεν τραβάει το τσάμπα _Junkermann είναι κακό να το λές έτσι γιατί τσάμπα είναι και το android. H διαφορά είναι ότι είναι τσάμπα και δουλεύει πραγματικά δουλεύει και δεν τρώει τα κολλήματα του android. Με τον τρόπο αυτό εταιρίες άγνωστες στο κοινό μέχρι τώρα επιλέγουν windows phone OS για τον εξής λόγο. Αν είχαν βάλει android σε λίγο καιρό το λειτουργικό θα κολλούσε και ο καταναλωτής-χρήστης θα απογοητευόταν και θα κατηγορούσε το Brand. Επομένως αν επικεντρωθούν στην ποιότητα κατασκευής και με σύμμαχο ένα σταθερό λειτουργικό που λειτουργεί μια χαρά και στα πιο χαμηλά specs θα έχουν ικανοποιημένους πελάτες και περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθούν σαν εταιρίες που δεν είχαν πρόσβαση στις μάζες. Ενώ δεν είναι και λίγη η διαφήμιση που πέφτει από την Microsoft σε όσους τους στηρίζουν. Στο θέμα των developers το μέλλον είναι το Xamarin γράφεις C# και γράφεις το app σε όλες τις πλατφόρμες ουσιαστικά ενώ ο χρόνος κατασκευής εφαρμογών είναι εξαιρετικά μικρότερος σε σχέση με τα android και το iOS. Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα ώστε η επόμενη γενιά να πάει σε αυτή την κατεύθυνση γιατί δύσκολα πείθεις έναν senior developer είτε expert developer σε Java είτε objective-c να μάθει άλλη γλώσσα. Τα νούμερα και όμως είναι μια… Συνέχεια »

koutsis

Θα πω μόνο λίγα λόγια μιας και πολύ πρόσφατα η γυναίκα μου αγόρασε το alcatel idol mini κι εγω το nokia 630 (περιπου ιδια τιμη και χαρακτηριστικα) ΚΑΜΜΙΑ σχεση η εμπειρια χρησης! Οταν επιασε στα χερια της και χρησιμοποιησε το nokia ειπε:
“αυτο καταλαβαίνει τι σκεφτομαι,καμμία σχέση με το δικό μου !”
Τόσο άμμεση ηταν η απόκρισή των wp σε σχεση με το android..

Τακης

οντως υπαρχει η πεποιθηση πως δεν υπαρχουν πολλα apps. σιγουρα οι χρηστες των wp θα ξερουν καλυτερα.
απλα θεωρω πως θα επρεπε σε ενα hands on (ας ελπισουμε του lumia 930) θα επρεπε ο κ.Βλαχακης να σταθει λιγο στο store αλλα και στην λειτουργεια των apps γιατι υπαρχει και το γεγονος ενος κακογραμμενου κωδικα.

και τι εννοως…οπως εκανε στο S5 πανω απο 1 ωρα hands on ας αφιερωσει λιγο χρονο παραπνω απο 10minutes ωστε να μας δειξει πως δουλευουν τα “διασημα” apps στα WP.

θα ηθελα να ξερω πως ακριβως ειναι το περιβαλλον στο FB/TWITTER/VIBER αλλα και σε αλλα apps και ποσα καλη ανταποκριση εχουν.

οκ το να πηγαινουμε την οθονη περα δωθε ξερουμε πως γινεται…ας παμε και σε κατι αλλο..

ind7

Συμφωνω με @ironmanmark40
ελεος πια με τις εφαρμογες μας εχετε ζαλησει
ολες υπαρχουν για να μη πω ότι καποιες είναι και καλυτερες
και ναι στο μονο που είναι καλυτερα τα αλλα store είναι στις εφαρμογες ξεματιάσματος και κλ@νιας
κατοχος Windows phone και android tablet

nikos

@Τακης έχεις απόλυτο δίκιο! Εγώ και όσοι έχουν windows phone ξέρουμε τι εφαρμογές έχει και αν αυτές δουλεύουν καλά… Εσείς όμως δεν μπορείτε να ξέρετε και είναι λογικό να μην εμπιστεύεστε τα λεφτά σας στο “άγνωστο”. Οπότε ναι! κύριε Βλαχάκη θα έπρεπε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο store των wp ,άλλωστε τα hands-on σε windows phone δεν είναι τόσο μεγάλα οπότε θα μπορούσατε να χαραμίσετε μερικά λεπτά σε αυτό…

Conx

@Τακης ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ? θα παρακαλουσα και γω με την σειρα μου τον Κώστα κατα την παρουσιαση wp να μας δείχνει εφαρμογες των wp και πως πραγματικα δουλευουν.ή τι ελλειψη υπάρχει στο store απο πολυχρησησομοποιημενες εφαρμογές από Android και iOs και αν υπάρχουν εναλλακτικες. Ευχαριστώ.

Νάσος

Κώστα ξέρεις πότε θα εμφανιστεί κατά Ελλάδα; Εάν έχεις καμία πληροφορία απλά όπως κανείς πάντα ενημέρωσε μας. Ευχαριστώ.

Κώστας Βλαχάκης

Νάσος, Ok man. Αν μάθω κάτι θα ενημερώσω 🙂

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καλώς ή κακώς στην οικογένεια μου έχουμε πολλά κινητά. Note 3 , s4 , lumia 925, xperia ray , samsung galaxy core κ.λ.π. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το note είναι κορυφή όχι σε σύγκριση μόνο με τα κινητά που ανέφερα αλλά γενικώς. Τώρα το θέμα είναι ο καθένας τι θέλει και σε συνδυασμό με την τιμή αγοράς. Πράγματι το lumia δεν κολλάει , έχει πολύ καλή ποιότητα υλικών και κατασκευής , άριστη οθόνη και αφή πολύ καλό gps OFFLINE χωρίς δεδομένα κ.λ.π. Όμως έχει ένα μειονέκτημα. ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ. Εάν δεν είστε απαιτητικοί χρήστες κανένα πρόβλημα. Εάν όμως ειστε απαιτητικοί τότε υπάρχει πρόβλημα όχι στο εάν βρεις τις εφαρμογές αλλά πόσο καλά δουλεύουν. Εκεί το Android δεν έχει αντίπαλο. Μερικές εφαρμογές δουλεύουν όπως το Android. ( what’s up, viber με την τελευταία αναβάθμιση, messenger κ.λπ) Κάποιες άλλες όμως όπως το Facebook είναι πολύ πίσω. Στις φωτογραφικές εφαρμογές η nokia είναι μπροστά. Ανάλογα λοιπόν με το τι θέλει ο καθένας αποφασίζει και παίρνει. Πριν δύο χρόνια που ήθελα κινητό με την καλύτερη φωτογραφική πήρα το nokia 808 και ακόμα και το note 3 που έχω είναι πίσω. Όποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι μπορεί να το κάνει και θα… Συνέχεια »

tech21man

Κωνσταντινε ενδιαφεροντα ολα αυτα. Για πες ποιες εφαρμογες οχι το facebook εχουν ελλειψη/προβλημα?

Αντώνης

Παρατηρείται μια τάση της Microsoft να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά των συσκευών της προς το καλύτερο. Για να είμαι ακριβής ίσως όχι σε όλα τα μοντέλα της και ειδικότερα στα low end , αλλά και σε αυτά πλέον βλέπουμε μεγάλα σημάδια βελτίωσης όπως στο παραπάνω μοντέλο.
Πιστεύω ότι θα συνεχίσει με την ίδια φιλοσοφία και τα προιόντα της πολύ σύντομα θα γίνουν ανταγωνιστικότερα, καλύτερα σε ποιότητα και φθηνότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones

Alcatel 1: Αξιόπιστη απόδοση για ατελείωτη ψυχαγωγία με τιμή από 59 ευρώ

Το Alcatel 1 δημιουργήθηκε με γνώμονα την εξασφάλιση της έξυπνης και εύκολης εμπειρίας του χρήστη και τρέχει Android Go.

Smartphones Alcatel TCL

Η TCL ετοιμάζει smartphone που μετατρέπεται σε smartwatch

Φαίνεται πως το επόμενο βήμα, στην αγορά των έξυπνων συσκευών, είναι να γίνουν αναδιπλώμενες. Γι’αυτό και η TCL, κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες προκειμένου να μην μείνει πίσω.

Smartphones Alcatel Alcatel Android Smartphones CES 2019

Alcatel 1X (2019) με 5.5-inch HD+ οθόνη και Alcatel 1C (2019) με Android Oreo Go Edition [CES 2019]

Στο φετινό Consumer Electronic Show η TCL Communication παρουσίασε δύο νέα Alcatel smartphones, το Alcatel 1X (2019) και το Alcatel 1C (2019), τους αντικαταστάτες των αντίστοιχων περσινών μοντέλων.

Smartphones Alcatel

Ανακαλύψτε τα νέα κινητά απλής χρήσης από την Alcatel

Τα κινητά απλής χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χρήστες που αναζητούν την ψηφιακή απεξάρτηση, από ταξιδιώτες που θέλουν ένα απλό τηλέφωνο μαζί τους και από χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία χρήσης και εύχρηστες λειτουργίες που να είναι προσβάσιμες σε όλους.