Microsoft: όλα τα Lumia με WP 8 θα πάρουν Windows 10 update

Πολύ ευχάριστα νέα επιφύλασσε σήμερα η Microsoft για τους κατόχους Lumia συσκευών. Αν και το Windows 10 δεν αναμένεται πριν τα μέσα του 2015 η Microsoft μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ανακοίνωσε ότι όλες οι Lumia συσκευές που τρέχουν Windows Phone 8 / 8.1 θα αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολύ οικονομικές συσκευές όπως για παράδειγμα Nokia Lumia 520 και Nokia Lumia 530 θα τρέχουν το ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft του χρόνου, πράγμα που δεν ακούγεται καθόλου άσχημο.

Επίσης, στο tweet της η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει νέα Windows 10 μοντέλα τα οποία θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς να αναφέρει πότε. Ωστόσο, αυτό δεν μας εκπλήσσει καθώς ήδη έχουν ακουστεί οι πρώτες πληροφορίες ότι το Windows 10 for phones βρίσκεται σε δοκιμές και μεταξύ των πρώτων συσκευών που θα κυκλοφορήσουν ίσως να είναι το Lumia 940.

Όσο για τις μη Lumia Windows Phone 8 συσκευές, λογικά θα αναβαθμιστούν επίσης, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποια επιβεβαίωση.

Το Windows 10 είναι μια πλατφόρμα με την οποία η Microsoft θα επιχειρήσει να ενώσει κατά κάποιον τρόπο όλες τις συσκευές της, PCs, laptops, tablets, smartphones ακόμη και wearables. Αν και θα μοιάζει κάπως διαφορετικό σε κάθε συσκευή, ουσιαστικά θα είναι το ίδιο OS.

Lumia Windows Phone 8 update to windows 10, Microsoft: όλα τα Lumia με WP 8 θα πάρουν Windows 10 update

Lumia Windows Phone 8 update to windows 10, Microsoft: όλα τα Lumia με WP 8 θα πάρουν Windows 10 update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

Αυτα ειναι και ειχα ενα αγχος αν θ παρει το 630 που μολις αγορασα την καινουργια εκδοση, ν γιατι επελεξα windows phone 🙂

ioannis

Αυτά είναι καλά νεα μπράβο στην Microsoft

maelko

Καλά, όπου ακους πολλά κεράσια, πα΄ρε μικρο καλάθι! Μην ελπίζετε και πολλά από τη Microsoft! Tίποτα δεν είναι σίγουρο πλέον! Πρώην φανατικός κάτοχος windows phone (Htc Trophy) και νυν του Android. H microsoft όπως έχει αποδείξει η ιστορία δεν ασχολτείται πάνω από 2 χρόνια με ένα λειτουργικό της σύστημα για κινητές συσκευές. Το εγκαταλείπει μετά από κάθε φορά που ανακοινώνει μια μεγάλη έκδοιση του λειτουργικού. Θυμηθείτε Windows phone 7, πήρε μια μεγάλη αναβάθμιση τα 7.1 μετά ακολούθησαν καποιες βελτιώσεις (δεν της λες και ανβαθμίσεις) και όταν λανσαριστηκαν τα 8, ξαφνικά δεν μπορούσαν να αναβαθμιστούν γιατι το λειτουργικό σχεδιάστηκε από την αρχή και δεν ήταν συμβατο με τις παλιες συσκευές. Πήραν ώστόσο κάποια στοιχεία για να μην μείνους παραπονεμένοι οι χρήστες…. (Ενώ από θέμα hardware ήταν αξιολόγες συκευές και μπορούσαν να υποστηρίξουν το νέο λογισμικο.) Το ίδιο θα γίνει και με τα 8. Πήραν κι αυτά μια μεγάλη αναβάθμιση τα 8.1 κι εκεί θα μείνουν διότι η microsoft ψάχνεται συνέχεια με τα windows phone. Ακούγονται κιόλας έντονα φήμες ότ η επόμενη εκδοση τα 10 θα είναι πάλι ένα τελείως καινούργιο λογισμικό που θα αφήσει στην άκρη τα 8 και 8.1, επειδή οι παλιές εφαρμογές δεν θα είναι συμβατές, (όπως έγινε και… Συνέχεια »

thanasis

δηλαδη θα φανε upadte κινητα που εχουν ηδη 8.Χ ( οπως το 1020) ή αυτα που ξεκινησαν εξαρχης με 8-8.1(630 ας πουμε) ή και οι δυο περιπτωσεις?

alexandros

Ρε παιδια μην εχουμε παλι τις ιδιες αποριες οπως πριν κατι μηνες με τα wp 8.1 !! Αφου λεει οτι θα τα παρουν ολα οσα ειναι με wp8/8.1 εννοεί … ΟΛΑ ! Απο το 520 μεχρι και το 1020 !!
Ανυπομονουμε και κατι μου λεει οτι θα ανεβει πολυ το ποσοστο των WP με τα 10 !! ( χρηστης lumia 1020)

Giorgos

Και εγώ χρήστης Lumia 1020 και περιμένω πως και πώς τον διάδοχο του 1020, δηλαδή τον βασιλιά της φωτογραφίας με τα νέα Windows 10.

Αρης

Μπράβο microsoft!!!!!

forneverarrow

Αυτά ειναι νεα! Το Lumia 635 μου με εχει κάνει πολυ χαρούμενο ως τώρα και μπράβο στην MS! Αλλα το μόνο παράπονο-απορία ειναι ποτέ θα βγει το update 1 ή Denim, όπως το λένε… Το έχουν όλα τα Lumia με 8.1 σχεδόν, εκτός απο τα 5χχ και 6χχ. Οχι τίποτα, αλλα θα με βόλευαν οι Φάκελοι στην αρχική οθόνη και το toggle για data στο notifications center!

pavlos

Άριστες συσκευές ….καμμία πατέντα υπάρχει να βάλω IOS εφαρμογές σε αυτά ?κρίμα που δεν μ’αρέσουν οι εφαρμογές τους

Mimis

Ας κοιτάξουν πρωτα να προσελκύσουν κάποιους σοβαρούς developers και να αναβαθμίσουν τις εφαρμογες τους και ολα τα αλλα εγω τα ακούω βερεσέ,τα windows 8.1 ειναι σούπερ,αλλα βαρεθηκα να εχω στο κινητο μου εφαρμογες 2ετιας.

Πέτρος Π

Να που δικαιωνόμαστε κάπως και εμείς οι χρήστες που υποστηρίζουμε τόσο καιρό τα WP λέγοντας οτι είναι ουσιαστικά το καλύτερο λειτουργικό! 🙂 Όχι οτι θα υπάρχει και κανένα πρόβλημα αν δεν πάρουν αναβάθμιση σε 10άρια, αλλά όπως και να το δει κανείς ειναι ευχάριστο νέο! Και αφήστε τους χρήστες android να παρακαλούν όλη μέρα με τα κινητά στα χέρια για να αναβαθμιστούν από την έκδοση 4.0.0.0.1 στην 4.0.0.0.2 ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο… Χαχα!

Πέρα από την πλάκα, όλα είναι θέμα επιλογών, ο καθένας επιλέγει το λειτουργικό που του ταιριάζει περισσότερο…

@Maelko : Γιατί στηρίζεις όλο το post σου σε εικασίες και δεν ασχολείσαι με την επίσημη ανακοίνωση που λέει οτι θα αναβαθμιστούν όλες οι συσκευές? Εξάλλου τον τελευταίο καιρό, με τα WP8 και 8.1 η Microsoft έχει αποδειχτεί η πιο αξιόπιστη στο θέμα των ενημερώσεων και αναβαθμίσεων!

Tom

Respect. Και ενδειξη οτι μια εταιρια συμπεριφερεται το καλυτερο της οταν θελει να κερδισει πελατες. Οταν γινει μεγαλοεταιρια κλαφτα. Θυμομαστε πριν κανα χρονο δυο την MS. Να κανει του κεφαλιου της με τα W8 του κεφαλιου της με το xbox one κλπ. Σιγα σιγα ειδε οτι δεν την παιρνει να κανει οτι θελει αυτη. Ετσι ασχολειται με τα κινητα περισσοτερο εφτιαξε τα ελαττωματα του xbox και βγαζει καινουρια windows.

George E.

Μπράβο στην Microsoft που στηρίζει όλες τις συσκευές της.

Δημήτρης

Έχω διαβάσει σε αρκετά site την είδηση και στα σχόλια γίνεται ο απόλυτος χαμός.μπόλικη σπέκουλα και πραγματικά ειδικά για τα WP δε βρισκω τον λόγο.Μπορει να μην είναι μέχρι στιγμής του γούστου μου το λειτουργικό αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι η ms εχει σταθεί πιο τίμια απ όλους.Ακόμα και απ τον ίδιο της τον εαυτό στα υπόλοιπα τμήματα. Στα wp7 και τη μετάβαση στα 8 λογικό ηταν να συμβεί αυτό που είπε ο @Maelko.Άλλαξε ριζικά ο kernel από CE σε NT. Δεν αναβαθμίστηκε απλά.Ως συνέπεια ακολούθησαν και όλες οι υπόλοιπες Αλλαγές.Επίσης καλά έκανε και πειραματίστηκε πολύ μέχρι στιγμής.Μέχρι και τα wp7 ήταν ένα αίσχος το λειτουργικό και αιώνες πίσω απ τα υπόλοιπα. Με τη λογική που έχουν μερικοί και την πλασάρουν αλλιώς κάθε φορά,δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα τότε. Να θυμίσω τον μεγάλο κατακερματισμό στο αγαπημένο μου android(Ειδικά παλιότερα)?.Επισης για να νιώσεις μια μικρή ασφάλεια για κάποιες μελλοντικές αναβαθμίσεις πρέπει να πάρεις συγκεκριμένα μοντέλα από συγκεκριμένες εταιρείς κάτι που αλλάζει συνέχεια κιόλας. Να πιάσουμε το ios που οι προθήκες στα update πανε με ρυθμούς χελώνας και στις παλιότερες συσκευές τα δίνουν απλά για να τα δώσουν ρίχνοντας κατακόρυφα και τις αποδόσεις των συσκευών; Πάρτε λοιπόν ότι σας ευχαριστεί και αφήστε… Συνέχεια »

tech21man

Σωπα ρε maelko, το πρωην σου τηλεφωνο ειναι το trophy δλδ?

Μιχάλης

129 ευρώ πήρα το Lumia 820 τέτοια εποχή και έχει πάρει του κόσμου τις ενημερώσεις . Και από ότι βλέπω έρχονται πόσες ακόμα. Πραγματικά respect στην Microsoft. Αντί να δούμε τώρα και το note 4που πήρα τι θα κάνει με τις αναβαθμίσεις

Στεφανος

Αν οι συσκευες με 8 και 8.1 θα παρουν την αναβαθμιση σε 10 τοτε οι 8.1 και 10 θα μπορουν σε 11 🙂 Και γι αυτο θα παρω το 535.

forneverarrow

@Maelko: Πολλή εμπάθεια ρε αδερφάκι μου. Να σου πω ότι είχα πάρει ένα Lumia 800 τότε και μετά από 2 μήνες μου είπε η MS ότι δε θα πάρω update (μιλάω για συσκευή 500€ τότε)! Μου έδωσε μόνο ένα 7.8 που είχε μόνο μεγάλα tiles στη home screen. Εκεί τα πήρα άσχημα και για τα επόμενα 2 χρόνια πέταγα λεφτά σε android και iPhone (που έχω ακόμα). Και τα τρία λειτουργικά είναι εξαιρετικά πλέον αλλά το καθένα έχει το αγκάθι του. Το μεν android πάσχει από updates και κοστίζει ακριβά αν θες σωστή απόδοση και ενημερώσεις. Το iOS κοστίζει άσχημα και με τον καιρό το κάθε update σε σπρώχνει ολο και περισσότερο στην αγορά νέας συσκευής εφόσον σέρνεται! Το WP δεν έχει εφαρμογές, τουλάχιστον τις πιο ψαγμένες που έχουν οι άλλοι 2. Έχει όμως απόδοση ίδια σε κάθε κατηγορία κόστους και τώρα πλέον δίνει updates παντού. Επίσης, έχει το κορυφαίο πληκτρολόγιο για smartphones για εμένα με δεύτερο της apple.

Πάντως έμαθα πλεον να δοκιμάζω κάτι πριν το κρίνω και μου βγήκε σε καλό.

αλιάκμων

όλες αναιξερέτως ε; τις συσκευές με wp7 που δεν πήραν 8 ακόμα τις θυμάμαι ρημάδα MS. αλλά τότε δεν τον είχες δεμένο καλά το γάιδαρο εκ Φινλανδίας.

maelko

@ αλιάκμων Μπράβο φίλε που το είπες και γώ τις θυμάμαι ακόμα! Θυμάμαι επίσης ότι 3,5 χρόνια με τα Windows phone 7: – δεν είχα πως να ρυθμίσω ξεχωριστά την ένταση της συσκευής από αυτήν του ήχου κλήσης, (με απότλεσμα αν ξέχναγα την ένταση στο πολύ χαμηλό βγαίνοντας από ένα παιχνίδι ή πρόγραμμα, δεν άκουγα τις εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα) – δεν υπήρχε δυνατότητα πολλαπλής επιλογής αρχείων στις εικόνες, στο Office στα video και στη μουσική (και έπρεπε να τα επισυνάπτεις ένα-ενα στα mail ή στο OneDrive. – δεν υπήρχε πολλαπλή επολογή στις συζητήσεις και έπρεπε να τις σβήνεις μία-μία – δεν υπήρχε δυνατότητα δημιουργία λίστας μουσικής – δεν μπορούσε να δεις τα αρχεία της κάμερας όταν συνέδες το κινητό με τον υπολογιστή παρά μόνο αν εγκαιστούσες το zune. – Όταν έφτασαν τα 8, αυτά τα χαρακτηριστικά λανσαρίστηκαν ως νέες δυνατότητες του λειτουργικού, (για να μην πω και καινοτομίες) τις οποίες το android και το ios τις είχαν από τις αρχές. Όσοι είχαν τα 7 γιατί δεν πήραν αυτές τις δυνατότητες; Α ξέχασα.. μάλλον επειδή ήταν διαφορετικό το Kernel…. – Γιατί δεν πήραμε ποτέ μια σωστή εφαρμογή για το FB παρα μόνο μας έδωσαν κάποια στιγμή μια beta εφαρμογή,… Συνέχεια »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το πρόβλημα με τα Windows Phone δεν είναι οι αναβαθμίσεις αλλά η πληρότητα των εφαρμογών τους. Επειδή όπως έχω ξαναγράψει έχω στην κατοχή μου το lumia 925 αλλά και το note 3 και άλλα πολλά τηλέφωνα στο σπίτι μπορώ να συγκρίνω. Δείτε για παράδειγμα την εφαρμογή του Facebook και θα καταλάβετε τι εννοώ. Εάν η Microsoft φτιάξει ποιοτικές εφαρμογές τότε πραγματικά δεν θα έχει αντίπαλο. Πάντως καλοδεχουμενη η αναβάθμιση.

giwrgos

re paidia den yparxi kapoio programa na paroyme ta win10 pio grhgora . opws me ta 8.1 ???sos kapoios

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.