Allwinner A80 Octa, Νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής από την Allwinner

Και η εταιρεία Allwinner ανακοίνωσε το πρώτο της οκταπύρηνο chipset (είχαμε παλαιότερα γράψει για αυτό εδώ), το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες με το chipset της MediaTek MT6592 αλλά και διαφορές. Το Allwinner A80 κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής big.LITTLE της ARM, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεται την λογική HPM (Heterogeneous Process Migration). Έτσι, κάθε τετραπύρηνο cluster μπορεί να εργαστεί ανεξάρτητα από το άλλο, ανάλογα την περίπτωση, αλλά και κάθε πυρήνας ξεχωριστά, όποτε είναι απαραίτητο από το σύστημα.

Η διαφορά στην προσέγγιση της Allwinner, είναι ότι το ένα τετραπύρηνο cluster βασίζεται σε πυρήνες ARM Cortex-A15 και το δεύτερο σε ARM Cortex-A7, ενώ στην περίπτωση του MediaTek MT6592 έχουμε οκτώ πυρήνες ARM Cortex-A7.

Πέρα από το οκταπύρηνο Allwinner A80 chipset, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το τετραπύρηνο Allwinner A70, το οποίο διαθέτει δύο διπύρηνα clusters και βασίζεται επίσης στην αρχιτεκτονική big.LITTLE, με δύο πυρήνες ARM Cortex-Α15 και δύο Cortex-A7 ενώ ετοιμάζει και ένα 64-bit SoC, που βασίζεται σε ARMv8 Cortex-A57 και Cortex-A53 πυρήνες, επίσης σε διάταξη ARM big.LITTLE.

Η εταιρεία επίσης ετοιμάζει και άλλα chipsets για την low-end αγορά και ήδη το νέο της dual-core A23 chipset βρίσκεται σε αρκετά tablets της αγοράς. Όσο αφορά στον Allwinner A80 Octa, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην επερχόμενη CES ενώ τα πρώτα κινητά που θα τον εκμεταλλεύονται θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Allwinner A80, Allwinner A80 Octa, Νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής από την Allwinner

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.